Cennet Anaların Ayakları Altındadır

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
Cennet Anaların Ayakları Altındadır
Abone ol
Filiz Pala 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Dolayısıyla Mesaj Yayınladı.Kadınlarımıza Değer Bir Gün Değil Aslında Her Gündür.Kadınlar Günü, Sadece Buna Bir Vesiledir.

Haber Muhabiri  Haberdiyarbakir.Org
Haberin Resmi Kaynağı  Haberdiyarbakir.Org Haber Merkezi

Filiz Pala 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Dolayısıyla Mesaj Yayınladı. Kadınlarımıza Değer Bir Gün Değil,Aslında Her Gündür. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Sadece Buna Bir Vesiledir.Kadın Ve Erkeğin Toplumda Mutlu Ve Huzurlu Yaşaması İçin Birbirlerinin Yaradılışlarına Saygı Duymaları Mühimdir.Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kurtuluş Mücadelesinde,Tarihteki Her Zaferde Türk Kadınının,Anadolu Kadınının Oynadığı Rol Unutulmamaktadır.Kadınlara Seçme-Seçilme Hakkını Vermesiyle Kadınlarımız Hak Ettikleri Değeri Görmüşlerdir. Hayatın Her Alanında,Sevgiyi,Fedakârlığı,Üretkenliği Ve Duyarlılığı Temsil Eden Kadınlarımız, Huzurlu Ve Sağlıklı Bir Toplumun Temel Taşlarıdır.

Filiz Pala Bu Bağlamda Aile Kurumunun Temeli, Değerlerimizin Temsilcisi, Taşıyıcısı Ve Koruyucusu Olan Kadınların,Hayatın Bütün Alanlarına Etkin Bir Şekilde Katılmalarına İmkân Sağlayacak Şartları Hazırlamak,Her Türlü Ayrımcılığa ve Şiddete Karşı Mücadele Etmek Kadın-Erkek Herkesin Sorumluluğudur. Aile Birliğinin En Önemli Unsuru Olan Kadınlar,Ülkemizin Gelişmesinde Ve Çağdaş Düzeye Ulaşmasında Önemli Bir Yere Sahiptir.Toplumumuzda Var Olan Güçlü Aile Bağları, Filiz Pala  Hanım Aile Bireylerinin Birbirine Gösterdiği Sevgi,Saygı Ve Anlayış Kadınlarımızın Eseridir.Millet Ve Devlet Yapımızın Odağında Yer Alan Tüm Zor Şartlarda Fedakârlıklarını Esirgemeyen Kadınlarımızın Hayatın Her Alanında Çalışmalarıyla Elde Ettiği Başarılar Her Geçen Gün Artmaktadır.

Hayatımızın Her Anında Varlıklarıyla Onurlandığımız Ve Desteklerini Bizden Hiçbir Zaman Esirgemeyen Kadınlarımızın. ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü İçtenlikle Kutluyor, Sevginin, Şefkatin Ve Fedakârlığın Simgesi Olan Kadınlarımıza Saygılarımı Sunuyorum Diye Sözlerine Ekledi Bir toplumun gelişmişliği kadına verdiği değer kadardır. Kadın ne kadar değerliyse, toplum da o kadar değerlidir. Kadın mutluysa, toplum da o kadar mutludur. Kadın ne kadar huzurluysa, toplum da o kadar huzurludur. Bu düşünceyi, “Cennet Anaların Ayakları Altındadır” anlayışıyla hayata geçiren bir inancın mensupları olarak; devlet meselelerini dahi hanımlarıyla paylaşan bir milletin, kültürün mirasçıları olarak, biz de kadınlarımızı baş tacı ediyoruz, etmeliyiz. Buna mukabil, her türlü ayrımcılığı, her türlü gayrı insani tavrı, davranışı şiddetle kınıyorum, reddediyorum. Maalesef, köklü inancımıza ve binlerce yıllık kültürel tecrübemize rağmen, bu manada sıkıntılarımız var. Tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de, toplumumuzda da hepimizi üzen hadiseler yaşıyoruz. Bu manada inanç ve kültürel değerlerimizden bir kopuş, bir savrulma olduğu açık. Bugün hepimizin fark ettiği, hissettiği, yaşadığı bu toplumsal savrulmayı, mutlaka ama mutlaka acilen tamir etmeliyiz. Kadına yönelik inancımızı yeniden kuşanmalı, kültürel değerlerimizi onarmalıyız.  Kadınlarımızın mutluluğunu, huzurunu; toplumsal saygınlığını yeniden sağlamalıyız.

Anahtar Kelimeler:
  • 2
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 2
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tersane İstanbul Projesi,İstanbul’un Değerini ArttıracakÖnceki Haber

Tersane İstanbul Projesi,İstanbul’un Değ...

Diyarbakır Yeniden Yaşam Kanserle Mücadele Derneğinden ÇağrıSonraki Haber

Diyarbakır Yeniden Yaşam Kanserle Mücade...