“Can Dostlara” Beş Yıldızlı Yuva

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Can Dostlara” Beş Yıldızlı Yuva
Abone ol
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Hayvan Bakımevi Ve Rehabilitasyon Merkezi İnşaat Çalışmaları Devam Ediyor. Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Veteriner İşleri Ve Halk Sağlığı Şube Müdürlüğü’ne Bağlı Uzun Zamandır Hizmet Üreten, Mevcut İhtiyacı Karşılamakta Zorlanan Ve 17 Bin 054 Metrekare Alan Üzerine Kurulu Hayvan Bakımevi İnşaat Çalışmaları Devam Ediyor.

Haber Muhabiri  Büşra Bilgiç
Yayıncı  Haberdiyarbakir.Org
Haberin Resmi Kaynağı D.B.Belediyesi Basın Bürosu

Sokak ve bakıma muhtaç hayvanların her türlü tedavileri ile barınma ihtiyaçların karşılandığı merkez, baştan sona yenilenerek modern bir görünüme kavuşacak.Son teknoloji cihazlarla donatılacak 17 bin 054 metrekare alan üzerine kurulu olan Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde 51 köpek kulübesi, tam teşekküllü ameliyathane, kedi evi, büyükbaş hayvan barınağı ve idari bina inşa edilecek.Daha öce idari bina ve ameliyathanenin iç içe olması nedeniyle taşıdığı riskleri ortadan kaldırmak için yenilenen merkezde, idari bina ve ameliyathane ayrı bölümlerden oluşacak.

Son teknoloji cihazlarla desteklenecek olan ameliyathanede post-op bakım ünitesi bölümüne de yer verilecek. Oluşturulacak laboratuar biriminde ultrasyon, kansayım ve röntgen işlemleri gerçekleştirilebilinecek. Yeşil alanlara da yer verilecek yenileme çalışmalarında idare binası toplam 505 metrekare kapalı alandan oluşacak.

 Ampute hayvanlar daimi konuk olacak Toplam 51 köpek kulübesinin yer alacağı bölümlerde hayvanlar, annesiz yavrular, anneli yavrular, karantina, yeni gelen yavrular, kısırlaştırılacak dişi ve erkek, kısırlaştırılmış dişi ve erkek karma ile büyük yavrular sınıflarına ayrılarak barınma imkânlarından yararlanacak.Herhangi bir nedenle ampute olmuş hayvanlar, engelli bölümünde daimi konuk olarak yaşamlarını sürdürecek.Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin tamamlanıp hizmete girmesiyle birlikte sokak hayvanlarının barınma ve tedavileri için daha sağlıklı bir ortam sağlanacak.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Toplu Taşıma Şoförlerine Salgın UyarısıÖnceki Haber

Toplu Taşıma Şoförlerine Salgın Uyarısı

ADEM'li Kadınların El Emeği Ürünleri SergilendiSonraki Haber

ADEM'li Kadınların El Emeği Ürünleri Ser...

Yorum Yazın

Reklam Alnı