Babam Öldü Ve Ben Büyüdüm

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Babam Öldü Ve Ben Büyüdüm
Abone ol
Babalar Ölünce Çocuklar Büyür Derler. Bunun Yalnızca Basma Kalıp Bir Söz Olduğunu Sanıyordum. Ne Zaman Babamı Kaybettim O Zaman Büyüdüğümü Anladım. Ve O Zaman Bu Sözü Söyleyenlere Yerden Göğe Kadar Hak Verdim.

Babam vardı benim. Dağ gibiydi. Koca çınarımdı. Haydar Babam.Az değil ha 10 çocuk babasıydı.  Annem ve kendisi birde babamın annesi tam 13 nüfusa bakardı tek başına. 10 çocuk besledi, büyüttü, okuttu, evlendirdi, iş güç sahibi etti.  Oysa şimdi bizler 1 yada 2 çocuk yapıyor onlara bile bin bir zorlukla bakıyoruz. Sahi nasıl oluyordu bu işler. Nasıl bu kadar çocuğa bakabiliyordu. Hem de boğazlarından tek lokma haram geçmiyordu. Elinde sihirli değnek mi vardı ne. Yok yok ALLAH bereket yağdırıyordu üstlerine. Gerçi sonrada anladım. Haydar baba ve onun gibiler değil 10 çocuğa 100 çocuğa da bakardı. Hiç isteklerimiz bitmedi biliyor musunuz.

Haydar baba dua et. Ettim oğlum merak etme.Haydar baba başım sıkıştı imdada yetiş. Yetiştim yavrum. Haydar baba para lazım. Ne kadar evladım.Haydar baba bu lazım. Al oğlum.Haydar baba şu lazım. Oda tamam yavrum. Haydar baba ona koş.Haydar baba buna koş.

Koştu durdu Haydar babamız. Durmadan koştu.  Kimseyi kırmadan koştu hem de. Bizler de böyle böyle büyüdüğümüzü sandık hep. Sonra Haydar babanın yaşı ilerledi ve rahatsızlandı. Günleri, ayları, yılları, rahatsızlıkla geçti. Herkes geldi sordu. Hatta hiç tanımadığımız insanlar geldi. Çok ekmeğini yediklerini dile getirdiler. Bugün iş güç sahibiysek onun sayesinde dediler. Dualar ettiler. Haydar babanın hastalığı arttı. Hastalıkla beraber günahlarından arındı.30 Haziran 2020 günü Haydar babamız iyice ağırlaştı. Ve hastanenin en yoğun odasına aldılar onu.

1 Temmuz gününü hiç sevmem ben. Tarih 1 Temmuz 2020 saat 14:00. Ben ve kız kardeşim Zeynep (Haydar babanın dediği gibi Zeyno) ile hastanedeyiz. Doktor ile görüşüp Haydar babanın durumu ile ilgili bilgi verecek bize. İşte doktor geldi. Bize baktı. Bakışlarından anladım ne diyeceğini.

Başınız sağ olsun dedi. Maalesef Haydar babayı kaybettik dedi. Ve o an biz büyüdük. Kocaman birer insan olduk. Şu an adını torunu (benim oğlum) taşıyor. Torunu da dedesinin yolundan giderek insanlara faydalı olmak için uğraşıyor.  Hepimiz onun adına layık olmak için uğraşıyoruz. Gözün arkada kamlasın Haydar baba ALLAH sana rahmet eylesin.Mekanın cennet olsun.Biz senden razı idik. RABBİM de senden ebeden razı olsun.Yüce ALLAH’ın rahmeti, mağfireti tüm vefat etmiş babalara olsun.Büyüyen çocuklarının başı sağ olsun…

Haber Muhabiri Süleyman Karaarslan
Haberdiyarbakir.Org Diyarbakır

Haberin Resmi Kaynağı Recep Eser Spor Haberleri Koordinatörü

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 4
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
DÜ' Mimarlık Fakültesinin Farkındalık ÇalışmasıÖnceki Haber

DÜ' Mimarlık Fakültesinin Farkındalık Ça...

Engelli Kursiyerler Engelliler İçin DikiyorSonraki Haber

Engelli Kursiyerler Engelliler İçin Dik...

Yorum Yazın

Reklam Alnı