Atletizmde Diyarbakır’ın Başarısını Yükseltmek İstiyorlar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Atletizmde Diyarbakır’ın Başarısını Yükseltmek İstiyorlar
Dicle Elektrik Reklam 11
Abone ol
Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Atletizm Takımındaki Sporcular, Türkiye Şampiyonasında Diyarbakır’a Kupa Getirmek İçin Sıkı Bir Şekilde Hazırlanıyor.
Dicle Elektrik Reklam 2

Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Ücretsiz Spor Okullarında keşfedilerek Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Kulübü’ne kazandırılan sporculardan oluşturulan Atletizm Takımı, 30 Aralık’ta Adana’da yapılacak olan Atletizm Kulüpler Türkiye Şampiyonası Finalinde Diyarbakır’ı temsil edecek.Kenti temsil edecek olmanın onurunu yaşayan sporcular, finallerde başarı elde etmek için sıkı bir şekilde çalışıyor.Gündüz okula giden sporcular, dersleri bittikten sonra pistteki çalışmalarda ter döküyor. Hava sıcaklığının eksi derecelerde olduğu günlerde bile performanslarını kaybetmemek için antrenmanlarda yoğun tempo sergileyen sporcular, atletizmde Diyarbakır’ın başarı çıtasını yükseltmek istiyor.

Olimpiyatlarda Bayrağımı Temsil Etmek İstiyorum

Sporculardan Nisanur Aktoprak, antrenmanlarda şevkle çalıştığını söyledi. Okulda beden eğitimi öğretmeninin kendisini atletizme yönlendirdiğini aktaran Aktoprak, “Meryem Bekmez gibi olimpiyatlara gidip bayrağımı temsil etmek istiyorum. Hedefim milli takıma girmek” şeklinde konuştu.Sporculardan Zehra Açıl ise Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerine sundukları imkan ile geleceğin yıldızı olmak istediğini söyledi.Adana’da yapılacak finallerin kendilerini için bir basamak olduğunu dile getiren Açıl, şöyle konuştu:

“Her gün buraya gelip ısınma yapıyoruz, idmanlara çıkıyoruz. Kendimi geliştirmek istiyorum. Milli sporcu olup olimpiyatlara katılmak ve dereceler elde etmek istiyorum. Olimpiyatlarda Türkiye’yi temsil etmek istiyorum.”Sporculardan Yiğit Üzmez, daha önce amatör olarak spor yaptığını hocalarının kendisini keşfetmesinin ardından takımda yer alma imkanı elde ettiğini söyledi. Üzmez, Adana’da yapılacak yarışlardan takım olarak derece ile dönmek istediklerini kaydetti.Büyükşehir Belediyesi ücretsiz spor okullarında eğitmenlik yapan antrenör Osman Çelik, altyapıda yetiştirdikleri öğrencilerle beraber Diyarbakır’da atletizmde büyük bir ivme kazandırmaya çalıştıklarını söyledi.

Sporculara Destek

Büyükşehir Belediyesi’nin sporcuların elinden tuttuğunu ifade eden Çelik şöyle konuştu:“Çocuklar büyük imkansızlıklar içerisinde geliyorlar, çoğunun ayakkabısı veyahut eşofmanları yok üstüne giyecek elbisesi yok. Büyükşehir belediyemizin destekleriyle bunları spora devam ettirmeye çalışıyoruz.”Yetenekli sporcuları keşfettiklerini belirten Çelik, “Diyarbakır'da atletizmi yaydıktan sonra içinde çıkacak yetenekli sporcuları alıp Meryem Bekmez, Ayşe Tekdal veyahut Sezgin Ataç gibi olimpiyatlarda ülkemizi temsil edecek seviyeye getirmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber Muhabiri Recep Eser // Şahin Köse
Haberdiyarbakir.Org Diyarbakır

Haberin Resmi Kaynağı D.B.B Basın

Anahtar Kelimeler:
  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
DİSKİ Araç Filosunu GüçlendiriyorÖnceki Haber

DİSKİ Araç Filosunu Güçlendiriyor

Haberdiyarbakir.Org’dan CHP”li Özel’e ZiyaretSonraki Haber

Haberdiyarbakir.Org’dan CHP”li Özel’e Zi...

Dicle Elektrik Reklam 4

Yorum Yazın

Reklam Alnı