3 İlde Dolandırıcılık Operasyonunda 6 Gözaltı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
3 İlde Dolandırıcılık Operasyonunda 6 Gözaltı
Abone ol
Diyarbakır Merkezli 3 İlde Düzenlenen ‘Kabzımal’ Operasyonunda 6 Dolandırıcı Gözaltına Alındı.

Haber Muhabiri Ali Şeran
Resmi Kaynak Diyarbakır Emniyet Basın

Diyarbakır merkezli 18 Ekim tarihinde 3 ilde yapılan operasyonda, facebook hesapları üzerinden turşuluk biber, salatalık, un, domates, kültür mantarı, yumurta, çilek gibi ürünleri halcilerin, toptancıların ve komisyoncuların yoğun olarak bulunduğu sayfalara ilan vererek dolandırıcılık yapan kabzımal çetesi Diyarbakır Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün 2 aylık teknik ve fiziki takipleri neticesinde çökertildi.6 şüphelinin yakalanarak gözaltına alındığı eş zamanlı operasyonda suça konu olabileceği değerlendirilen 16 telefon 9 sim kart, 1 hard disk, 1 adet kurusıkıdan bozma 9mm tabanca ve çok sayıda banka ve kredi kartı ele geçirildiği bildirildi.

Sahte Profillerle Esnafları Oltaladılar Edinilen bilgilere göre, şüpheliler güvenilir esnafların profillerini kopyalayarak sahte hesaplar üzerinden alıcılarla irtibat kurdukları, bu amaçla insanlarda güven duygusu oluşturarak olmayan ürünlerin satışını yaptıkları ve vatandaşlar üzerinde hakimiyet kurmak için faaliyet gösterecekleri ildeki meyve sebze potansiyeli, bölgedeki ileri gelen hal, toptancı ve komisyoncuların bilgileri ve piyasa fiyatları gibi unsurların araştırmasını yaparak profesyonelce hazırlanmış dolandırıcılık eylemini yaptıklarını polis ekipleri tespit etti.

Piyasanın Altında Fiyat Vererek Vatandaşları Ağlarına Düşürdüler Piyasa araştırması yapan dolandırıcılar müşteri çekmek için piyasada satılan ürünlerinin fiyatlarının çok altında ilan verdikleri, alıcıları inandırmak için internet ortamından topladıkları tarla, bağ ve bahçelerde çekilmiş biber, domates, salatalık gibi ürünlerin fotoğraflarını paylaşarak vatandaşları ağlarına düşürdüler. Kendilerine inanmayan esnafı dolandırıcı olarak suçlamaktan da geri kalmayan hal dolandırıcıları referanssız iş yapmadıklarını, yıllardır piyasada olduklarını, bu fiyatlardan ürünleri başka yerde ve zamanda bulamayacaklarını söyleyip esnafları kısa zamanda karar vermeye zorlayarak kaparo veya ürün bedelinin tamamını başkalarına ait hesaplara aktararak hedef şaşırtma yoluna gittikleri anlaşılmıştır.

Havale // Eft Gerçekleştikten Sonra Ortadan KayboldularEsnafla anlaşma yaptıktan sonra ürünlerin bedellerini başkalarına ait hesaplara transfer ettiren dolandırıcılar, parayı ATM’den çekebilmek için ve zaman kazanmaya çalışarak sahte kamyonet plakası ve çete üyeleri içerisinden kargo sorumlusu adını verdikleri şahsa yönlendirme yaparak vatandaşları oyaladılar. Parayı çeken çete üyeleri o andan itibaren tüm platformlardan dolandırdıkları esnafları engelleyip ortadan kayboldular. Sosyal medya platformlarında tespiti yapılan ve teknik takibe alınan şüpheli şahıslar Diyarbakır Siber Polislerinin operasyonuyla yakalanarak gözaltına alınmıştır. Şüphelilerin işlemleri ve materyal incelemeleri Diyarbakır Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde devam etmektedir.

Anahtar Kelimeler:
  • 3
    SEVDİM
  • 3
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 3
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
CHP’li Atik’e Hasenan Aşiret Mensuplarından Destek ZiyaretiÖnceki Haber

CHP’li Atik’e Hasenan Aşiret Mensupların...

“Pembe Farkındalık Otobüsü” Tanıtımı DİŞTİ”de GerçekleştiSonraki Haber

“Pembe Farkındalık Otobüsü” Tanıtımı DİŞ...

Yorum Yazın

Reklam Alnı