‘Vira Bismillah’ Diyerek, Bu Kutlu Yolculuğa Çıktık

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
‘Vira Bismillah’ Diyerek, Bu Kutlu Yolculuğa Çıktık
Abone ol
31 Mart 2024 Tarihinde Yapılacak Olan Yerel Seçimlerde, Adalet Ve Kalkınma Partisi Adına Ergani Belediye Başkanı Adayı Olan Kemal Atabey, Hedefleri Ve Gerçekleştirmek İstediği Projeleriyle İlgili Olarak, Çarpıcı Açıklamalarda Bulundu.

Haber Muhabiri Ali Şeran
Resmi Kaynak Nusret Bilgiç

Ak parti saflarında, Diyarbakır’ın Ergani İlçe Belediye Başkanlığı için yarışacak olan Kemal Atabey, duygularını şöyle dile getirdi:

‘Niyet Halis, Akibet De Hayır Olur İnşallah’‘Evvela, bizlere bu onurlu vazifeyi nasip eyleyen Yüce Rabbim’e şükürler olsun. ‘Halka Hizmet Hareketi’ olan Ak partinin bir neferi olarak, dava arkadaşlarımız ve kadirşinas Ergani halkıyla beraber, omuz omuza mücadele edeceğiz. Dünya genelinde insanlık tarihinin ilk başladığı, medeniyetin beşiği, sinesinde Makam dağı ve Hilar Mağaraları gibi, Milat’tan yaklaşık on bin yıl öncesine kadar geçmişi bulunan, Anadolu’da ilk yerleşik hayata geçilen Ergani ilçemiz, adeta insanlık tarihinin başladığı noktalardan biridir.

Bizler, ‘Niyet Halis, Akıbet De İnşallah’ Dileğiyle, Bu Onurlu Göreve Talip Olduk. 'Bismillah her hayrın başıdır' şiarıyla çıktığımız bu kutlu yolculukta, belirlediğimiz hedeflere ulaşabilmek ve İlçemizin her yönden bayındır ve mamur bir noktaya ulaşabilmesi noktasında hazırladığımız bir dizi projeyi gerçekleştirebilmek için, kollarımızı sıvamış durumdayız’.

Hep Beraber, İlçemize Çağ AtlatacağızErgani’nin Diyarbakır’ın en büyük ilçelerinden olduğunu belirten Ak parti Ergani Belediye Başkan Adayı Kemal Atabey, şöyle devam etti:  ‘Ergani İlçemizin, kozmopolitik-demografik ve coğrafi konum yapısı itibariyle, güçlü bir iktidar partisiyle yönetilmesi halinde, çok daha hızlı bir gelişme göstereceği ve mevcut sorunların asgariye ineceği aşikârdır.

Ak parti iktidarları döneminde, her yönden gelişen ve büyüyen ülkemizin, ulaştığı gelişmişliğin yanı sıra, geleneksel manevi değerler doğrultusunda ilerleyebilmesi, hepimizin müşterek hedeflerindendir. Yüksek Eğitim seviyesinin yanı sıra, bulunduğu noktanın, Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgelerimiz arasında, hem iklimsel zenginliği ve hem de kültürel değerleri ile adeta tarihin canlı tanığı olan ilçemizin kendine yakışan gelişmişlik seviyesine ulaşabilmesi noktasında var gücümüzle çaba sarf edeceğiz. Ergani'yi, makûs talihine terk etme zorunluluğundan kurtarmak, bizim boynumuzun borcudur. Ergani özelinde yaklaşık yirmi yıldan beri belediyecilik anlamında ideolojik seçmen tercihini, muhafazakâr/demokrat kimliğimizle değiştirme gayretinde olacağız. Kaldı ki, ülkemiz genelinde birçok vilayetten büyük olan, köklü geçmişe sahip İlçemizin makus talihini her yönden değiştirebilmek hedefiyle, Makam dağına sırtımızı dayayarak maneviyatımızı, ovaya bakarak ceddimizin inşa etiği medeniyeti yeniden ihya etmek olgusuyla, her türlü çalışmanın içinde olacağımı, vurgulamak isterim.

Yukarıda belirtilen hususları kendi yaşam felsefemde özümsemiş, insani değerleri bilen, Eğitim seviyem ve iş hayatında edindiğim tecrübeler ile, her partinin seçmen kitlesine gönlümü ve soframı açmaya hazırım. Yapıcı her türlü eleştiri ve öneriye açık olduğumu, istişare mekanizmasını her zaman işleterek, kimseyi dışlamadan, yeni bir heyecan ile, siyaseti bilen, dinamik, etkin, kent ve köylü sosyolojisini beraber yaşamış, Ergani ilçemizin bir evladı olarak, elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz.

Samimi, şeffaf, dürüst, ilkeli ve etkin bir yönetim anlayışıyla hareket etmek, düsturumuz olacak. Kurumsal profesyonel şehir planlayıcılarının katkısıyla, ilçemiz için gerekli tüm çalışmaların yapılacağını ve bu çalışmalar yapılırken, ortak aklı kullanarak yapılacağı taahhüt ediyorum. Şu hususu da belirtmek isterim ki, siyaset arenasında insanların kesinlikle inanmayacağı, bilimsel temelli olmayan afaki vaatler ile kimsenin aklıyla dalga geçilmemesi gerektiğini düşünerek, kişisel taleplerden ziyade kamusal ve toplumsal yaşam alanlarında herkesin faydasına olacak projeler için ter dökeceğiz. Ak hareketin bir mensubu olarak, İl ve İlçe Teşkilatlarımızla, çalınmadık kapı bırakmayacağız. Ev ve esnaf ziyaretlerimiz, köy ziyaretlerimiz, Sivil Toplum Kuruluşları, Esnaf Birlikleri ve diğer tüm kurum ve kuruluşlarla sürekli temas ve istişare halinde olacağız. Gençlik Kollarımız, Kadın Kollarımız ve hareketimizin tüm birimleriyle, sürekli sahada, halkımızla iç içe olacağız. Bir dünya lideri olan Cumhurbaşkanımız ve Adalet ve Kalkınma partisi Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çeşitli platformlarda dile getirdiği gibi, biz halkımızın efendisi değil, hizmetkârıyız’.

Umutlu Ve Bir Hayli HeyecanlıyızHeyecanlı ve aynı zamanda umutlu olduğunu belirten Ak parti Ergani Belediye Başkan Adayı Kemal Atabey, şöyle devam etti: ‘Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Erdoğan’ın işaret ettiği “Türkiye Yüzyılı” vizyonu kapsamında, birlik ve beraberlik ruhuyla, Mukaddes şehrimiz ve Ergani ilçemize hizmet etmek şiarıyla, bu onurlu mücadeleyi beraber sürdüreceğiz. Hep beraber omuz omuza çaba sarf ederek, Ergani ilçemiz için dev boyutlu projeleri gerçekleştirmek noktasında, şevk ve heyecanla gayret göstereceğiz.

Adanmışlık ruhuyla çıktığımız bu kutlu yolculukta, köklü misyonumuz ve olaylara vizyoner bakış açısıyla, yeni projeleri gerçekleştirmek için hep beraber, yılmadan mücadele edeceğiz. Yüce Rabbim’in izniyle, çıktığımız bu kutlu yolculukta, hedeflerimize birer birer ulaşarak, İlçemizi her yönden en gelişmişlik noktasına ulaştırmak için, seferberlik ruhuyla, mesai kavramı gözetmeksizin koşturacağız’.

Kemal Atabey’in Özgeçmişi Ergani ilçesi Aşağı Kuyulu (Termıla Jirin) köyü doğumlu olan Kemal Atabey, İlkokulu Aşağıkuyulu ilköğretim okulu, ortaokulu Diyarbakır İmam Hatip Ortaokulu ve Lise Eğitimini, Diyarbakır Ziya Gökalp Lisesinde okudu.

Ardından İktisat Fakültesi Ekonomi Bölümü’nü okuyarak, ilk üniversiteyi bitiren Kemal Atabey, ikinci üniversiteyi Adalet Meslek Yüksek Okulu’nu bitirerek tamamlamıştır. Okuma ve öğrenme sevdası, gayretliliği ve çalışkanlığıyla Hukuk Fakültesi’ni bitirerek üçüncü üniversiteyi tamamlamış olup, halen dördüncü Üniversite olan Maliye Yüksek Lisans Okulunda Eğitim görmeye devam etmektedir. 2018 yılında Adalet Bakanlığı bünyesinde uzlaştırmacı olarak görev yapan Atabey, Milli Eğitim Bakanlığımızın onayı ve Valiliklerin oluru ile devam etmekte olan, orta öğretim düzeyindeki öğrencilerimize yönelik ‘Manevi Değerler Eğitimi’ kapsamında Gönüllü Eğitmeni olarak görev yapmaya devam etmektedir.

İş Tecrübeleri: 1998-2003 yılları arasında Ergani Ziraat Bankasında yetkili Memur olarak görev yapan Atabey, 2003-2018 yılları arasında Diyarbakır ve İlçelerinde Maliye Saha Denetim Uzmanı (Gelir Uzmanı) görevinde bulundu ve halen bu görevine devam etmekte.Memuriyet hayatının yanı sıra, doğduğu köyde çiftçilik faaliyetleri ile de iştigal etmekte olan Kemal Atabey, görev yaptığı kurumlarda, hep halk ile iç içe oldu. Kentimizin ve ilçelerimizin insan yapısı ve toplumsal olgularını bizatihi yaşadığını belirten Atabey, toplumumuzun baş belası kan davaları ve diğer sorunların, barışçıl yollarla çözülmesinde aktif olarak görev yaptı.

Anahtar Kelimeler:
  • 6
    SEVDİM
  • 7
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 6
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Toplu Taşımayı Rahatlatmak İçin 10 Yeni Otobüs Hizmete AlındıÖnceki Haber

Toplu Taşımayı Rahatlatmak İçin 10 Yeni...

Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonu: 113 Obje Ele GeçirildiSonraki Haber

Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonu: 113...

Yorum Yazın

Reklam Alnı