‘JETLAG’ Operasyonu 18 Gözaltı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
‘JETLAG’ Operasyonu 18 Gözaltı
Abone ol
Diyarbakır Merkezli 5 İlde Telefon Dolandırıcılarına ‘Jetlag’ Operasyonu: 18 Gözaltına Alındığı Açıklandı.

Haber Muhabiri Ali Şeran
Resmi Kaynak Diyarbakır Emniyet Basın

JETLAG Operasyonunda Diyarbakır ve İstanbul merkezli 5 ilde telefon dolandırıcılarına eş zamanlı operasyon yapıldı 18 şüpheli gözaltına alındı ve Diyarbakır a getirildi.

Polis Olarak Tanıttılar Diyarbakır’da telefonla aradıkları vatandaşlara kendilerini polis ya da savcı olarak tanıtıp hakkınızda terör örgütü soruşturması var diyerek paralarını alan, dolandıran şebekeye operasyon yapıldı. Polis ya da Savcı olarak kendilerini tanıtan şüpheliler sürekli hat değiştiriyorlardı ve sahte hat kullanıyorlardı. Polis sesin izini sürdü, şüphelileri tespit etti. 2 ay boyunca teknik takip yaptı. Şüphelileri para çekerken görüntüleyen polis çeteyi deşifre etti.

Çağrı Merkezi Gibi Şahıslar aramalar yaparak, Operasyon yapılacak, Paralarınızın seri nosu alınacak, Hesabınızı fetö ele geçirdi. Adınıza hesaplar açıldı. Örgüt, adınıza kimlik çıkarttı türünden yöntemlerle Paralarını vermeye ikna ediyorlardı. Aramalarda çok sayıda telefon ve hat ele geçirildi ve el koyuldu, Şüphelilere Ek gözaltı alındı ve 4 günlük sürenin ardından adliyeye sevk edilecekler. Aramalarda çok sayıda telefon ve hat ele geçirildi ve el koyuldu, 

JETLAG Kurye. Mağdurları kandırarak para vermeye ikna eden şüpheliler parayı, eldenci diye tabir edilen kuryeye aldırıyordu. Kurye Urfa’dan Ankara’ya Sonra İstanbul’a uçakla giderek mağdurdan parayı aldı. Aktarma yaparak şüphe çekmemeye çalışması polisin dikkatinden kaçmadı. Operasyonda 18 Şüpheliler 6 Şüpheli Diyarbakır, 4 Şüpheli İstanbul, 3 Şüpheli Mersin, 3 Şüpheli Şanlıurfa, 2 Şüpheli Ankara şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Aramalarda çok sayıda telefon ve hat ele geçirildiği açıklandı.

Anahtar Kelimeler:
  • 4
    SEVDİM
  • 4
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 4
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Terör Örgütüne Ait Mühimmat Ele GeçirildiÖnceki Haber

Terör Örgütüne Ait Mühimmat Ele Geçirild...

‘Sibergöz-24’ Operasyonu 25 TutuklamaSonraki Haber

‘Sibergöz-24’ Operasyonu 25 Tutuklama

Yorum Yazın

Reklam Alnı