DİSKİ, “Su Verimliliği” Panelinde Öğrencilerle Buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DİSKİ, “Su Verimliliği” Panelinde Öğrencilerle Buluştu
Abone ol
D.B.B. Rekabet Kurumu Cumhuriyet Fen Lisesi’nde Düzenlenen “Su Verimliliği” Panelinde Öğrencilere, “Suyun Yolculuğu” Ve “Akıllı Su Yönetimi Ve Su Verimliliği” Konusunda Bilgilendirmeler Yaptı.

Haber Muhabiri Ali Şeran
Resmi Kaynak D.B.B. Basın

Yenişehir ilçesindeki Rekabet Kurumu Cumhuriyet Fen Lisesi’nde düzenlenen “Su Verimliliği” paneline katılan Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü İşletmeler 1. Bölge Daire Başkanı Ramazan Güzel ve Su Tesisleri Daire Başkanı Selahattin Tan ile Dicle Üniversitesi’nden Doç. Dr. Recep Çelik, su verimliliğine ilişkin sunum gerçekleştirdi.

“Akıllı Su Yönetimi Ve Su Verimliliği” “Akıllı su yönetimi ve su verimliliği” konusunda sunum yapan İşletmeler 1. Bölge Daire Başkanı Güzel, suyun tüm canlılar için hayat kaynağı olduğunu belirterek, dünyada kullanıma elverişli tatlı su oranının yaklaşık 1/3 civarında olduğunu ifade etti. Güzel, “Dünya nüfusunun yüzde 40′ını barındıran 80 ülke şimdiden su sıkıntısı çekmektedir. Nüfusun hızla artması, buna karşılık su kaynaklarının sabit kalması sebebiyle su ihtiyacı her geçen gün artmaktadır, Dünyamızın içinde bulunduğu iklim değişikliği ve kuraklık, bizleri de temiz suya ulaşma anlamında bir çaba sarf etmemiz konusunda yeni planlamalara gitme gerekliliği oluşturmuştur” şeklinde konuştu.

“Su Verimliliği Seferberliğini Başlattık” DİSKİ Genel Müdürlüğü’nün yaptığı çalışmalara dikkat çeken Güzel, şöyle konuştu: “Bu yüzden su kaynaklarımızın kalite ve miktar açısından korunması ve sürdürülebilir şekilde yönetilmesi için DİSKİ Genel Müdürü önderliğinde ‘Su Verimliliği Seferberliğini’ başlattık, bu kapsamda kayıp kaçak ile etkin mücadele ettik.”

“Akıllı Su Yönetimine Geçtik” Kentte akıllı su yönetimine geçtiklerini ifade eden Güzel, konuşmasına şöyle devam etti: “DİSKİ Genel Müdürlüğü kayıp-kaçak miktarını azaltmak, kontrol altına almak ve su yönetimini sağlamak amacıyla Diyarbakır Merkez İçme Suyu Akıllı Su Yönetimi Projesini yapmaktadır.” “Suyuma Sahip Çıkıyorum” Kentte çocuklardan başlayarak halka bilinçlendirme faaliyetleri kapsamında etkinlikler düzenlediklerini belirten Güzel, DİSKİ Genel Müdürlüğü’nün “Suyuma Sahip Çıkıyorum” mottosuyla çalışmalar yaptığını söyledi.

Tan, Suyun Yolculuğunu Anlattı. Su Tesisleri Daire Başkanı Tan ise, “Suyun yolculuğu” konulu sunumunda, içme suyunun Dicle Barajı’ndan terfi ve isale edilerek arıtma tesisine nasıl geldiğini anlattı. İçme suyunun arıtma tesisinde hangi aşamalardan geçirildiğini öğrencilere anlatan Tan, içme suyunun önce 7/24 saat boyunca laboratuvarlarda “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik” hükümlerince su kalitesi izlendikten sonra vatandaşlara verildiğini söyledi. Tan, daha sonra oluşan evsel atıkların kanalizasyon şebekesiyle toplanarak Atıksu Arıtma Tesisine iletildiğini, atık suyun arıtılarak tekrar suyun sahibi olan doğaya yani Dicle Nehri’ne bırakıldığını belirtti.

Anahtar Kelimeler:
  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
DEPSAŞ Enerji Ampute Futbol Takımı Lige Tutundu!Önceki Haber

DEPSAŞ Enerji Ampute Futbol Takımı Lige...

Minik Cimnastikçiler Derece Elde EttiSonraki Haber

Minik Cimnastikçiler Derece Elde Etti

Yorum Yazın

Reklam Alnı