DİSKİ Akıllı Sayaç Uygulamasını Yaygınlaştırıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DİSKİ Akıllı Sayaç Uygulamasını Yaygınlaştırıyor
Abone ol
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kayıp-Kaçak Su Kullanımının Önüne Geçmek Ve Vatandaşların Hakkını Korumak Amacıyla Başlattığı Akıllı Su Sayaçlarının Montajını Genişletiyor.

Haber Muhabiri Ali Şeran
Resmi Kaynak D.B.B Basın

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü,  personel tasarrufu, insan hatalarını en aza indirmek, müşteri memnuniyetini artırmak, kayıp-kaçak oranını düşürmek, vatandaşların hakkını korumak, su yönetimini daha sağlıklı yönetmek ve tahakkuk oranlarını artırmak amacıyla akıllı sayaç okuma saati monte etmeye devam ediyor. DİSKİ ekipleri geçen yıl mart ayından bu yana işyeri ve hanelere 15 bin akıllı sayaç taktı. Yıl sonuna kadar ise bu rakamın 30 bine çıkarılması hedefleniyor. Projenin kent için önemli olduğuna vurgu yapan DİSKİ Genel Müdürü şöyle konuştu:

”Bu projeyi Diyarbakır genelinde yaygınlaştırmayı planlıyoruz. Bu sayede, vatandaşların hakkını koruma, kayıp-kaçak kullanımını önleme ve tasarruf konularında büyük avantajlar elde edilecek. Yapılan pilot uygulamaların olumlu sonuçları, akıllı şehir sayaçlarının faydalarını göstermiş ve yaygınlaştırılmasını desteklemiştir. DİSKİ Genel Müdürlüğü, Diyarbakır’ın akıllı şehirler arasında yer alması için teknolojiyi en iyi şekilde kullanarak katkı sağlamaya odaklanmaktadır.”

Akıllı Sayaç

DİSKİ’nin, teknolojiye ayak uydurarak yaygınlaştırmayı hedeflediği akıllı sayaç okuma sistemi abonelere ön ödeme olanağı sağlıyor. Aboneler sunulan seçenekle istedikleri ücreti önceden ödeyip içme suyunu kullanabiliyor. Akıllı sayaç okuma,  su kaçağı, aşırı tüketimde ve sayaca herhangi bir müdahalede sistem uyarı veriyor. Sistem uzaktan olumsuz durumlara müdahalede bulunabiliyor. Sistemin tamamen devreye girmesiyle birlikte DİSKİ, personel ve maliyet açısından önemli bir tasarruf sağlamış olacaktır.

Anahtar Kelimeler:
  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
DÜAK İhtiyaç Duyulan Her Alanda Görev Üstlenmeye Devam EdiyorÖnceki Haber

DÜAK İhtiyaç Duyulan Her Alanda Görev Üs...

Amed Radyo TV'ye Yapılan Hırsızlık İle Yayını KesildiSonraki Haber

Amed Radyo TV'ye Yapılan Hırsızlık İle Y...

Yorum Yazın

Reklam Alnı