DEVA Partisi’nden Haberdiyarbakir.Org Haber Ajansına Ziyaret

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DEVA Partisi’nden Haberdiyarbakir.Org Haber Ajansına Ziyaret
Abone ol
Demokrasi Ve Atılım Partisi (DEVA) Diyarbakır Yenişehir Belediye Başkan Adayı Melis Kandemir Haberdiyarbakir.Org Haber Ajansına Nezaket Ziyaretinde Bulundu.

Haber Muhabiri  Süleyman Karaarslan
Resmi Kaynak Özlem Kaya

Beraberinde, Şahabettin Çelik, Nesibe İdare, Sibel Aldan, İlkay Özlem. Habir Haluk Talan İle Gelen DEVA Partisi Yenişehir İlçe Belediye Başkan Adayı Melis Kandemir’i, Haberdiyarbakir.Org’ Yönetim Kurulu Başkanı Gazeteci Nusret Bilgiç İle Ajans Genel Koordinatörü Gazeteci Ali Şeran Ve Haber Müdürü Sultan Denli Karşıladı.

Deva Hareketine İlgi, Çığ Gibi Büyüyor

Ziyarette, Melis Kandemir, genç ve dinamik bir hareket olduklarını belirterek, şunları söyledi: ‘Öncelikli hedefimiz, Diyarbakır halkının talep ve önerilerini dikkate alıp, onların sorunlarıyla hemhal olmak ve geleceğimizi inşa edecek gençlerimizle beraber, omuz omuza bu yolda yürümek olacak. Sahada gördüğümüz ilgi ve sıcaklık, bizleri fazlasıyla memnun ediyor. İl Başkanımız ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız başta olmak üzere, İlçe Başkanlarımız, Kadın Kolları ve Gençlik Kollarımız ile, bütün ilçe belediye Başkan Adaylarımızla beraber, başarılı projelere imza atacağımıza inanıyoruz. İl ve ilçe teşkilatlarımızla koordineli bir şekilde çalışarak, halkımızın öncelikli ihtiyaçlarını karşılamak için, ortak aklı kullanmak suretiyle, herkesin bilgi ve birikiminden olabildiğince faydalanacak, kimseyi ötekileştirmeyecek ve dışlamayacağız.

Diyarbakır’da bulunan Sivil Toplum Kuruluşları, Oda, Borsa ve Esnaf Birlikleri, Üniversitemiz, Sendikalar ve diğer siyasi partilerin temsilcileriyle diyalog halinde olarak, kentimiz faydasına olacak her türlü proje ve çalışmayı destekleyeceğiz. Gençlerimizin iş ve istihdam sorunu, zaten önceliklerimiz arasında yer alıyor. Mukaddes kentimize, en üst düzeyde hizmet edebilme noktasında, elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz’ şeklinde konuştu. Bir dizi projelerinin olduğunu ve bu projeleri, uzun süren çalışmalar ve istişareler sonucunda belirlediklerini ifade eden DEVA partisi Diyarbakır Yenişehir Belediye Başkan Adayı Melis Kandemir, şöyle devam etti: ‘Kuşku yok ki, kendimiz adeta hizmete susamış durumda. Senelerden beridir sonu ‘cek-cak’ ile biten konuşmaların dışında, şehrimizin vizyonuna vizyon katacak ve genel manada katma değer sağlayacak projeler gerçekleştirilemedi.

Şu hususu ifade etmek isterim ki, Kayyım uygulamalarına karşıyız. Halkımızın iradesine saygı duyuyor ve vatandaşlarımızın oyu ile seçilenler, yine vatandaşın oyu ile değişmelidir diyoruz. Belediyelerimiz bünyesinde Kürtçe ve Zazaca dil kursları açarak, atanamayan Kürdoloji öğretmenlerine eğitmenlik görevi vererek istihdam sağlamak da, hedeflerimiz arasında yer almakta. Her mahalleden kadın ve erkek temsilciler ile Halk Meclisini kuracak, böylelikle ortak aklı kullanmak suretiyle, Belediyemizi halkımızla birlikte yöneteceğiz. Tüm Emekliler ve ekonomik olarak dezavantajlı olan bireylerimize, Halk otobüslerinde kullanacakları ücretsiz ulaşım kartlarını vereceğiz.

Sağlık Bakım Merkezleri Açacağız. Yaşlı Ve Engelli Yaşam Köyleri Kuracağız.

Ayrıca, belediyelerimiz bünyesinde sağlık birimleri oluşturarak, dezavantajlı engelliler, sağlık sigortası olmayan vatandaşlarımıza ücretsiz muayene desteği vereceğiz. Çalışan kadınlarımız için ücretsiz kreş olanağı sağlamak, genç kızlarımız ve kadınlarımızın istihdamına katkı sağlayacak Eğitim ve Öğretim kursları açmak, aileler ve çocuklar için psikolog desteği projeleri geliştirmek, yine hedeflerimiz arasında. Şehitlik Mahallesi'ndeki hanelerin içinde bulunan 'Çöp Toplama Merkezini' şehrin dışına taşıyacağız. Ofis semtinde bulunan 'Sanat Sokağı’nı ismine yaraşır, sanatsal etkinliklerin yer aldığı aktif projelerin gerçekleştirildiği, bir merkeze dönüştüreceğiz. İhmal edilmiş, unutulmuş, örneğin Şehitlik mahallesi ve Ben u Sen gibi mahallelerimizde, yaşam kalitesini arttırıcı estetik dokunuşlar yapacağız.

Her mahallede 'Taziye Evleri' ve Taziye evlerinin yanında belediye bünyesinde 'Aş Evleri' kurmak suretiyle, taziyeye gelen misafirlerin yemek ihtiyacını karşılamak ve taziye yeri sıkıntısı olan mahalleler için Yerel Sivil Toplum Kuruluşlarımızla taziye yeri için yer temin ederek, gelen misafirlere belediyenin aş evlerinde yemek imkânı sağlamak da, projelerimizden birisi. Mardin Kapı mezarlığının çevre düzenlemesini yapacağız. Halkımızın ruh ve beden sağlığı bizim için çok önemlidir. Bu doğrultuda, uyuşturucu madde bağımlılığına karşı etkin mücadele edip, tek bir insanımızın dahi bu illete bulaşmaması için caydırıcı projeler getireceğiz, kapkaç ve benzeri olumsuzlukların önünü alacak programları, ilgili paydaşlarımızla beraber gerçekleştireceğiz.

Başlıca hedeflerimizden birisi de, Semt pazarlarının sayısını arttırmak, farklı dillere saygılı uygulamalar geliştirmek ve Kültürel zenginliklerimizi yaşatıp, gelecek nesillere aktarmak olacak. Öğrenci kardeşlerimizin harçlık, servis, yemek, elbise gibi harcamalarında aileleri yalnız bırakmayacak, 0-7 yaş çocukların günlük süt ihtiyaçlarını karşılayacağız. Bunun yanı sıra, her mahallede etüt merkezi ve kütüphane oluşturacağız

Yılsonunda, şeffaf ve hesap verilebilir belediyeler olacağız. İhalelerimizi şeffaf ve kamuoyuna açık bir şekilde yapacağız. Yenişehir İlçemizde ikamet edip, sınavlarda yüzde 10' a giren başarılı öğrencilere burs vereceğiz. Basın açıklamalarımızda, kreş, kurs gibi kültürel etkinliklerimizde, pano ve tabelalarımızda farklı dil hassasiyetlerine dikkat edeceğiz. Belediye kaynaklarını israf etmeden, her kuruşunu halkın yararına sunmak, öncelikli hedeflerimiz arasında yer almakta. Yenişehir İlçemizde hayvan bakım ve rehabilitasyon merkezi açılarak, belirli noktalarda kısırlaştırma ve hızlı müdahale pet klinikleri imkanları sağlamak suretiyle, belli noktalarda beslenme odakları oluşturulacak’. Oldukça sıcak ve samimi bir ortamda geçen ziyaret, fotoğraf çekimini müteakiben sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 70
    SEVDİM
  • 70
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 70
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
DEPSAŞ Enerji Spor Kulübü’nde Yarı Final HeyecanıÖnceki Haber

DEPSAŞ Enerji Spor Kulübü’nde Yarı Final...

Yeraltından Çekilen Kaçak Elektrik Hattı Yangına Neden OlduSonraki Haber

Yeraltından Çekilen Kaçak Elektrik Hattı...

Yorum Yazın

Reklam Alnı