Bayramlar Umutların Tazelendiği Nadide Günlerdir

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bayramlar Umutların Tazelendiği Nadide Günlerdir
Abone ol
Haberdiyarbakir.Org Haber Ajansı Baş Editörü Engin Bakan Mübarek Ramazan Bayramı Dolayısıyla Yazılı Bir Kutlama Mesajı Yayınladı.

Haber Muhabiri Ali Şeran

Açıklamasında Ramazan Bayramı’nın hayırlara vesile olması niyazıyla, bütün İslam Âlemi’nin Mübarek Bayramı’nı kutlayan Eğitimci- Yazar, duygularını şöyle dile getirdi:

Bayramlar Bütün Güzelliklerin Harman Olduğu Bir Zaman Dilimidir ‘Cenab-ı Allah’a bizleri, bir kez daha böylesi nadide zaman dilimine kavuşturduğu için, ne kadar şükretsek azdır. Sayısız lütuflarla dolu olan, birlik ve beraberliğimizin en veciz örneklerinin sergilendiği, toplumsal dayanışma ve yardımlaşmanın doruğa çıktığı bu kıymetli gün ve geceler, hepimizin hayatına ayrı bir anlam katıyor. Bayramların birbirini tamamlayan dört farklı boyutu vardır. Bunlardan ilki, İnanç boyutudur. Bayramlar,  Dinimizin yüce değerleri ve ilkelerini sembolize ederler. Müslümanlık bilincimizi diri tutar, Dinî ve Manevî mirasımıza sahip çıkar, medeniyetimizin vazgeçilmez ve dokunulmaz güzelliklerini genç nesillere aktarırız.

Bayramların ikinci boyutu, ibadet boyutudur. Yılda sadece iki defa eda edilen ve Peygamberimizin sünneti gereği kadını ve erkeğiyle, çocuğu, genci ve yaşlısıyla bütün Müslümanları bir araya toplayan bayram namazı, ibadetin doruğudur. Bayram namazında aldığımız Tekbirler, gönüllerimizden taşan ve dalga dalga bütün dünyaya yayılan şükrümüz, sevincimiz, neşemiz ve huzurumuzun simgeleridir’. Aynı zamanda, Haberdiyarbakir.Org Haber Ajansı Baş Editörü Engin Bakan şöyle devam etti:

‘Bayramların üçüncü boyutu, tarih boyutudur. İçinde Kur’an-ı Kerim’in nazil olduğu mübarek bir ayın nihayetinde idrak ettiğimiz Ramazan Bayramı, aslında İslam’ın doğuşunun bayramıdır. Kitabı Mukaddes’e kavuşmanın tarifsiz coşku ve onurunu yaşayan biz müminler, Kur’anı Kerim ile şekillenen ve anlam kazanan bir hayatı, yine Kur’an ile istikrar bulan bir toplumu geleceğe taşımakla sorumluyuz. Bu sorumluluk bayramlarda bir daha hatırlanır ve bayram bu şekilde bize tarih sahnesinde süreklilik kazandırır.

Haberdiyarbakir.Org Haber Ajansı Baş Editörü Engin Bakan. Bayramların iç içe geçmiş boyutlarından dördüncüsü ise ahlak boyutudur. Bayramlar, İman ve ibadetimizin yanı sıra ihsanımızı, ahlakımızı, erdem ve faziletlerimizi de biz Müslümanların gündemine taşır. Bencil, haris, müsrif, riyakâr, açgözlü, kibirli kişiliklerin dünya ve ahrette duçar kalacağı kayıpları hatırlatırcasına, bayramlar bizi kanaate, samimiyete, tevazua ve merhamete davet eder. Bayramların en büyük kazancı, gönlümüzün derinliklerine kadar sevinci hissetmek ve o sevinci ve neşeyi aile efradımıza, komşularımıza, dostlarımıza, arkadaşlarımıza, hatta bütün insanlığa yaymaktır.

Birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik ve dostluğumuzu en sıcak şekilde hissedeceğimiz mübarek Ramazan Bayramı, başta ülkemiz olmak üzere bütün İslam Âlemi’ne mutluluklar getirsin. Dua kapılarının açık, bela ve kötülüklerin arındırıldığı bu güzel ve anlamlı zaman diliminde, saygıdeğer halkımız ve Ümmet-i Muhammed’in Ramazan Bayramı’nı en halisane duygularımla kutlarım. Bu duygu ve düşünceler ışığında, bayramımızın bütün sevdiklerimizle beraber, huzur ve güven içinde geçmesini; Yüce Rabbim’den niyaz ediyor; en samimi duygularımla sevgi ve saygılarımı sunuyorum’.

Anahtar Kelimeler:
  • 7
    SEVDİM
  • 7
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 7
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Halkımızın Bayramını En Samimi Duygularımla KutlarımÖnceki Haber

Halkımızın Bayramını En Samimi Duyguları...

Özlemini Duyduğumuz Güzellikler, Hanelerimize DolsunSonraki Haber

Özlemini Duyduğumuz Güzellikler, Haneler...

Yorum Yazın

Reklam Alnı