Başyazar Çepik"ten 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü Mesajı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başyazar Çepik"ten 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü Mesajı
Abone ol
Haberdiyarbakir.Org Haber Ajansı Başyazarı Ayşegül Çepik, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Dolayısıyla, Yazılı Bir Kutlama Mesajı Yayınladı.

Haber Muhabiri Ali Şeran
Resmi Kaynak Haberdiyarbakir.Org Haber Ajansı

Haberdiyarbakir.Org Haber Ajansı Başyazarı Ayşegül Çepik, Her yıl 8 Mart'ta kutlanan Dünya Kadınlar Günü, kadınların başarılarını kutlamak, kadın eşitliği konusunda farkındalık yaratmak, toplumsal cinsiyet eşitliğini hızlandırmak için faaliyet göstermek ve kadın olarak başarının sembolünü göstermek için kutlanan anlamlı günlerden biridir. Ayrıca Dünya Kadınlar Günü, kadınların toplumsal, ekonomik, sosyal ve kültürel başarılarını kutlayan evrensel bir gündür.

“Kadınlarımız toplumun en önemli yapı taşlarıdır. Bizlerin en iyi şekilde yetişmesini sağlayan ve gelecek nesillerin mimarlarıdırlar. Yaşamın her kademesinde önemli roller üstlenen kahraman kadınlarımız, fedakârlık içinde yaptıkları çalışmalarla, ülkemizin kalkınmasında her zaman büyük pay sahibi olmuşlardır. Her insan eşit ve özgür doğar. Herkes insan haklarına ve temel özgürlüklere ayrım gözetilmeksizin fırsat eşitliği çerçevesinde sahiptir. Cinsiyete dayalı ayrımcılığın kabul edilemez olduğunu simgeleyen 8 Mart, bu konuda farkındalık oluşturmak ve sorunlara çözüm bulmak için önemli bir zemin sağlar.Millet olarak, insanların rengine, ırkına, diline, inancına ve cinsiyetine bakmaksızın ayrımcılık yapmayan bir medeniyetin temsilcileriyiz. Bu doğrultuda, kadınlarımızın ekonomik, sosyal, siyasal ve kültürel hayatta etkin bir rol alması son derece önemlidir.

Peygamber Efendimiz ‘Cennet anaların ayağının altındadır’ buyurmuştur. Dolayısıyla kadınları korumak, kollamak ve onların daha mutlu ve huzurlu olmasını sağlamak bizlerin asli görevidir. Sosyo-ekonomik gelişmemiz ve ülke olarak belirlediğimiz hedeflerimize ulaşmamız, kadınlarımızın eğitim, sağlık, iş dünyası ve siyaset gibi her alanda daha fazla yer almasıyla daha çok ivme kazanacaktır. Bu duygularla, varlıklarıyla yaşamımızın her anını onurlandıran, sevgi, emek, fedakârlık ve özverinin timsali olan tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü içtenlikle kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Anahtar Kelimeler:
  • 21
    SEVDİM
  • 21
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 21
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
DİSKİ Yatırımları İle Diyarbakır’ın Su Geleceğini Sağlama Alan Bir KurumÖnceki Haber

DİSKİ Yatırımları İle Diyarbakır’ın Su G...

Dicle Elektrik’te 8 Mart CoşkusuSonraki Haber

Dicle Elektrik’te 8 Mart Coşkusu

Yorum Yazın

Reklam Alnı