Reklamı Geç
Reklam
Diyarbakır
DOLAR32.2326
EURO35.2927
ALTIN2521.4
BTC/USD67205.3
Reklam Alnı
Recep Özoğul

Recep Özoğul

Mail: [email protected]

Reklam Alnı

Tiyatro Atölyesi

Tiyatro Atölyesi

Recep Özoğul
Haberdiyarbakir.Org
// Columnist
İletişim haberdiyarbakir.org@msn.com

İnsanlar, hayal kurabilen canlılardır. Herkesin erişmek için çabaladığı bir hayali olmalıdır. Değerli okuyucularım, benim de bir hayalim vardı. Sizlere bu hayalimden bahsetmek istiyorum. Çocukluğumdan beri sanatın her dalına ayrı bir ilgi duymuşumdur. İlkokulda ilk kez sahnede bir tiyatro gösterisini izledim. Ortaokulda ilk şiirlerimi yazdım. Gençlik yıllarımda opera ve müziğe merak saldım. Ancak kalbim çocukluğumdan bu yana tiyatro için çarpıyor. Çünkü tiyatro, gerçek dünyanın sıkıcı, bunalımlı, durağan ve estetikten yoksun haline bir tepki olarak ortaya çıkmış gibi parıltılı, ışıltılı bir başka dünyayı sunuyor topluma. Ben de bu ışıltılı dünyanın bir parçası olmayı istedim. Bu istek zamanla bende karşı konulamaz bir tutkuya dönüştü. Artık bir şeyler yapmak için harekete geçme vaktimin geldiğini düşünüyordum.

Bu amaçla önceradyo ve TV programcılığı, senaryo yazarlığı eğitimlerini aldım. Edebiyat öğretmenliği yaptığım Nebi Elyasa Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde öğrencilerim arasından küçük bir tiyatro ekibi kurdum. Üç ay kadar çalıştık. Ve iki oyun sahneledik. Öğrencilerimin heyecanı beni öylesine etkiledi ki kalbimi onların ellerinde hissettim. Saf, temiz ve başarılı ellerinde. Ertesi sene yönetmenliğini yaptığım ve senaryosunu yazdığım "Kardeşim "adlı bir film çektik. Yeri gelmişken filmimizde rol alan başta müdürümüz Turan Öz olmak üzere kıymetli hocalarımıza ve öğrencilerimize sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Kameraman arkadaşımız Ahmet Fatsal' a da ayrıca teşekkür ederim. Değerli okuyucularım, şimdi ise bir grup arkadaş olarak bir araya geldik ve "Tiyatro Atölyesi" adında yeni bir tiyatro ekibi oluşturduk.

Benim en büyük hayalim bir gün bir tiyatro binasına sahip olmak ve burada gerek klasik gerekse özgün, yeni oyunlar sahnelemekti. Tiyatro Atölyesi ekibi sayesinde bu hayali gerçekleştirme yolunda önemli bir adım attığımızı düşünüyorum. Çünkü tiyatro Atölyesi olarak güzel oyunlar sahnelemeyi akabinde de bir sinema filmi çekmeyi düşünüyoruz. Bu düşünce bizi heyecanlandırıyor. Tıpkı bir çocuğun, en sevdiği oyuncağıyla oynaması gibi Sanatın dili ve büyüsü kalplerimizi uçsuz bucaksız ufuklara sürükleyecek kadar güçlüdür.

Tiyatro da sanat türleri arasında parlayan bir yıldızdır. Ben kısmen de olsa düşlediğim şeye ulaşmış sayıyorum kendimi. Sizler de hayallerinizin peşinden koşmayı bırakmayın. Unutmayınız ki hayal kuramayan insanlar güzel bir gelecekten mahrum olurlar ve yaşamdan dilediği zevki alamazlar. Sözü sanatla bağlamak istiyorum. Unutmayalım ki kötülük ile bozulan dünya ancak sanat ile tamir edilebilir. Mutlulukla kalın, sanatla kalın.

Makale Yorumları

  • Rüzgar17-07-2023 10:38

    Sanat Ve Tiyatro Çalışmalarının Daha Çok Artmasına Ve Destek Bulmasına Vesile Olur Umarım Güzel Bir Yazı Olmuş Hocam.

  • Esra poyraz16-07-2023 04:07

    Yazılarımızı Severek Takip Ediyorum.

  • Yıldırım İnci15-07-2023 22:26

    Güzel Bir Yazı Tebrik Ederim.

  • Meral15-07-2023 21:58

    Güzel Bir Yazı Olmuş Emeğinize Sağlık

  • Ihsan çelik15-07-2023 12:54

    Tiyatro Bir Milletin Çözüm Bulma Arayışıdır...Tebrikler

  • Eslem15-07-2023 12:38

    kötülük ile Bozulan Dünya Ancak Sanat İle Tamir Edilebilir.???

Yorum Yazın

Reklam Alnı
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar