Reklamı Geç
Reklam
Diyarbakır
DOLAR32.9949
EURO35.8195
ALTIN2529.0
BTC/USD68125.06
Reklam Alnı
Recep Eser

Recep Eser

Mail: [email protected]

Reklam Alnı

Söyleyin Güzel Gazze’nin Güzel Çocukları

Söyleyin Güzel Gazze’nin Güzel Çocukları

Recep Eser
Haberdiyarbakir.Org
// Columnist
İletişimhaberdiyarbakir.org@msn.com

Aylardır süren Terörist İsrail’in bombardımanlarında binlerce günahsız çocuk, bir o kadar da kadın öldü. Halende ölmeye devam ediyor. Bu kadar çocuğun öldüğü bir coğrafyada kim ne kadar haklı olabilir söyleyin. Kimse olamaz değil mi? O yüzden kimse haklı olduğunu anlatmasın. Eğer bir yerde bu kadar çocuk ölüyorsa herkes haksız ve herkes suçludur.

Sözüm ona bu kadar kadın ve çocuk STK’ları var. Sahi onlar neredeler? Çok az bir kısmı hariç aylardır tek kelime etmeyen o meşhur STK’lar kadın hakları, çocuk hakları, insan hakları diye kendilerini paralayanlar ortada yoklar. Ama bu haklar için reklamlarını yapmaya, bağış ve yardımlar toplamaya, projeler yapıp paralar almaya devam ediyorlar. Sokak hayvanları için günlerce program yapan haber kanalarında, gazetelerde, dergilerde ve sosyal medyalarda boy gösteren STK’lar ve sözde aktivistlerde ortada yoklar. Oysaki onlarda bağış, yardım toplamaya ve projeler yapmaya devam ediyorlar.

Peki ya şu ünlülere ne demeli. Sözde şarkıcılar, oyuncular falan onarda yok ortada. Neden çok azının haricinde hiç birinin sesi çıkmıyor. Spor kulüpler desen birbirlerini yemekten başka bir şey yapmıyorlar. İşleri güçleri verilmeyen bir penaltı, bir faül, bir kart vs. Saatlerce bunlar üzerinde konuşmalar yapılan spor programı, yapımcıları, yorumcuları ve sunucuları neden ortada yoklar. Ama spor kulüplerimizin daha büyük işleri var dimi. Oda kulüplerine yabancı oyuncu, teknik adam, antrenör getirip milyon dolar/avrolar demek. Hani her fırsatta Avrupa diyoruz ya. Hani o çok gelişmiş, çok demokrat, çok modern Avrupa ülkeleri. Onların çok büyük bölümünden de ses yok. Neredeler?

Bir zamanlar Yahudileri öldürüp soykırım yapanlar, şimdi soykırım yaptıkları Yahudilerle birleşip çocukları ve kadınları öldürüyorlar. Yıl 2024 ve bunlar soykırımın alasını yapıyorlar. Yani bazılarımızın yere göğe sığdıramadığı bu sözde Avrupa ülkeleri (Çok azı hariç) maalesef bu katil devletin en büyük destekçileri durumuna geldiler. Daha yazacak o kadar çok şeyler var ki saatler sürer. Kimleri yazalım ki. Oysaki onlar kendilerini biliyor O ölen çocuklar var ya işte onlar hepimizden hesap soracaklar. Ve bizim her şeye seyirci kaldığımızı söyleyecekler.

Ve diyorum ki;

Söyleyin Güzel Gazze’nin Güzel Çocukları. Hiç bir günahınız yokken nasıl öldürüldüğünüzü söyleyin. Enkazların altında nasıl can verdiklerinizi söyleyin. O Katil İsrail bombalarının o minicik bedenlerinizi nasıl parçaladığını söyleyin. O terörist israil’in sizleri hamas üyesi diye nasıl öldürdüklerini söyleyin. O teröristlerin sizleri hastanelerde dahi nasıl kahpece vurduklarını söyleyin. O Katillerin sığındığınız çadırlarda sizleri nasıl diri diri yaktıklarını söyleyin. Ölümden kurtulan çocukların teröristlerce nasıl aç ve susuz bırakıldıklarını da söyleyin. Bu teröristlerin sizlere nasıl güçlerinin yettiklerini de söyleyin. Ve bizleri de söyleyin Güzel Gazze’nin Güzel Çocukları.

Tüm dünyanın ölümlerinize sessiz kaldığını söyleyin. Sizlerin ölümünün sokak hayvanları kadar konuşulmadığını da söyleyin. He fırsatta çocuk hakları, kadın hakları, insan hakları, yaşam hakkı, barış, demokrasiyi dilinden düşürmeyenlerin konu siz olunca kafalarını nasıl deve kuşu gibi toprağa gömüp, üç maymunu oynayanlarını da söyleyin. Hepimizi söyle güzel çocuk hepimizi söyle. En çokta cahiliye döneminde diri diri toprağa gömülen kız çocukları için, dolayısıyla dünyada ölen tüm çocuklar için inen, “Hangi Günahlarından Dolayı Öldürüldü Diye Sorulduğu Zaman” Tekvir/9 ayetiyle söyleyin.

Yorum Yazın

Reklam Alnı
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar