Reklamı Geç
Reklam
Diyarbakır
DOLAR32.589
EURO34.7893
ALTIN2407.6
BTC/USD66295.56
Reklam Alnı
Recep Eser

Recep Eser

Mail: [email protected]

Reklam Alnı

SMA’lı Yavrulara Nefes Olalım

SMA’lı Yavrulara Nefes Olalım

Reecep Eser
Haberdiyarbakir.Org
// Columnist
İletişim haberdiyarbakir.org@gmail.com

Bir bebek düşünün. Daha Dünya’ya gelmeden herkesi bir sevinç bir mutluluğa boğuyor. Ve Dünya’ya gözlerini açıyor. Annesi, babası, yakınları seviniyor. Dünyalar onların oluyor. Onunla ilgili ileriye dönük güzel olan ne varsa hayallerini kuruyorlar. Bebek bu ya hastalanıyor. Normaldir diyorlar. Hastaneye götürürüz hemen düzelir diye hastane yolunu tutuyorlar. Acı gerçekle işte orada karşılaşıyorlar.  Bebeğiniz SMA Hastası diyorlar. Onların olan dünya bu defa başlarına yıkılıyor. Çünkü biliyorlar ki o ölümcül bir hastalık ve bu hastalığın Ülkemizde tedavisi yok. Yurt dışına gitmesi gerekiyor. Bunun için de kahrolası Para gerekiyor. Hem de çok para gerekiyor. Şu anki para ile 33 milyon TL.  Hem de döviz endeksli. Yani döviz arttıkça bu tutar daha da artıyor.

Anneneler babalar çaresizlik içinde. Çaresizce Valiliklerin yolu tutuyorlar. Kampanyalar için izinler alınıyor. Para toplamak için kampanyalar başlıyor. Gerekli olan paraları toplamak için türlü çabalar sarf ediliyor. Düşünsenize o bebeklerin belli bir ağırlığa ulaşmaması lazım. Çünkü kilo onların düşmanı. Oysa, her anne baba bebeğinin beslenmesini ve kilo almasını ister değil mi? O bebekler nefes, 6-8-10 makinaya bağlılar. Bağlanmazlarsa ölecekler. Bu bebekler 15, 30, 45 yada 60 dakikada bir anne, baba yada ona bakan başka bir yakını tarafından ağızlarından, burunlarında, ciğerlerinden ASPİRE ediliyorlar.  Yoksa boğulacaklar.  Bir babayı dinledim şimdi. Geçen her dakikanın bile önemi var. Yavrum zamanla gözlerini açıp kapatacak dermanı bulamıyor. Bu yüzden gözleri yarı açık yada tam açık uyuyorlar. Bir anne diyor ki, Yavrum hamura döndü. Kucağımıza alıp sevemiyoruz. Kolları ayakları kemikleri işlevlerini yitiriyor. Başka bir anne, Bebeğim acı çekiyor. Sizlerde anne babasınız. Şu an sizin 1 TL.nize bile ihtiyacımız var. ALLAH rızası için yârdim edin.

Başka Bir baba; Oğlum suyun tadını bile bilmiyor. Çünkü onu ağızdan besleyemiyoruz. Sanıyorum ki sözün bittiği yer dedikleri bu olsa gerek. Bu bebeklerin bize ihtiyaçları var. Bizlerin 1 TL.lerine bile ihtiyaçları var. Lütfen bunları gördüğümüz zaman boş geçmeyelim. Elimizden gelen yardımı az yada çok demeden yapalım dostlar. Sağlık Bakanlığı yeni evlenecek çiftlere SMA Testi zorunluluğu getirdi.

Bu Demek Oluyor Ki Bu Bebekler Belki De Son SMA Hastası Bebekler. Şimdi buradan sayın Cumhurbaşkanımıza, sayın Sağlık Bakanımıza ve diğer tüm yetkili büyüklerimize bende o anne ve babalar gibi Yalvararak sesleniyorum. Lütfen bu bebeklerimizin, bu ailelerimizin sesine kulak verin ve onlar için gereken yasal süreçleri  bir an önce başlatıp sonuçlandıralım. Bu yavrularımızı yurt dışına yollayın ya da o ilaçları buraya getirtin. Bu ailelerin bu kadar parayı bir araya getirmesi neredeyse imkansız. Sayın Cumhurbaşkanım, sayın sağlık bakanım bu bebeklerimizi kurtarın. İnanın bu bebeklerimizin hayatlarını kurtarmak dünyanın en kutsal işidir. Biz biliyoruz ki devletimiz  çok büyüktür ve bunu halledecek güçtedir. Bunları sizlerden ALLAH c.c. rızası için istiyoruz. Katkı sunacak olan herkese şimdiden teşekkür ediyorum. ALLAH Hepinizden Razı Olsun…

Yorum Yazın

Reklam Alnı
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar