Reklamı Geç
Reklam
Diyarbakır
DOLAR32.5796
EURO34.8956
ALTIN2435.2
BTC/USD66793.93
Reklam Alnı
Ali Şeran War And Photo Reporter

Ali Şeran War And Photo Reporter

Mail: [email protected]

Reklam Alnı

Sigarayı Bırakalım Hayatın Tadına Varalım

Sigarayı Bırakalım Hayatın Tadına Varalım

Ali Şeran // War And Photo Reporter
İletişim:  [email protected]

9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma  Günü” İle İlgili Önemli Açıklamada Bulunan Nigar Tarancı “Tüm Dünyada Tütün Kullanımının Zararlarına Dikkat Çekmek Ve Farkındalığı Artırmak Amacıyla “9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü” Olarak Kutlanmaktadır. Sigara 4000’den Fazla Zehirli Kimyasal Madde İçermektedir. Dünyada 12 Yaş Üstü 1,2 Milyar İnsan Tarafından Tütün Ve Ürünleri Kullanılmaktadır. ”Diye Sözlerine Devam Eden  Nigar Tarancı “Pasif İçicilerde Akciğer Kanserine Yakalanma Riski 3 Kat Artmaktadır.”Sigara,Puro,Pipo,Nargile Gibi Bütün Tütün Ürünleri, Akciğer, Gırtlak Ve Dudak Kanseri, Kalp Damar Hastalıkları, KOAH, Astım, Bronşit, Öğrenme Ve Hafıza Bozukluğu Gibi Hastalıklara Neden Olan Ciddi Bir Bağımlılık Ve Halk Sağlığı Sorunudur Diye Belirten Nigar Tarancı “Ayrıca Gebelikte Kullanılması Düşük Doğum Ağırlığı Ve Bebeklerde Zekâ Geriliğine Gibi Birçok Hastalığa Yol Açabilmektedir.

Sigara Dumanına Maruz Kalan İnsanlarda Pasif İçici Olarak Risk Altındadırlar. Pasif İçicilerde de Akciğer Kanserine Yakalanma Riski 3 Kat Artmaktadır. Sigara Kullanımı Aynı Zamanda Birey Ve Ülke Ekonomisini de Olumsuz Etkilemektedir. ”Diye Sözlerine Devam Etti.  Nigar Tarancı “Tütün Ve Ürünlerini Bıraktıktan 20 Dakika Sonra Dahi Olumlu Etkileri Görülmeye Başlar, Kan Basıncı Ve Kalp Hızı Normale Döner. 10 Yıl Sonra İse Akciğer Kanserine Yakalanma Riski Yarı Yarıya Azalır. ”Diye Sözlerine Ekledi.

Nigar Tarancı “Ayrıca Sağlık Bakanlığında Başlatılan ”Dumansız Hava Sahası” Uygulaması Kapsamında İl Tütün Denetim Ekiplerimiz Tarafından Kapalı Alanlarda Rutin Tütün Denetimleri Yapılmaktadır. Alo 184 Dumansız Hava Sahası İhbar Hattı Aracılığıyla da Tütün Ve Tütün Ürünleri Kullanımı Denetim Altında Tutulmaktadır. Tütün Ve Tütün Ürünleri Tüketimini Azaltarak Başta Kanser Olmak Üzere Birçok Hastalığın Yarattığı Sağlık, Sosyal Ve Ekonomik Zararların Önüne Geçilmesini Sağlamak, Özellikle Çocuklarımız Ve Gençlerimiz Olmak Üzere Toplum Sağlığını Korumak İçin “Dumansız Hava Sahasını” Tercih Edelim. Diye ”Önerilerinde Bulunan Nigar Tarancı Düşüncelerini Dile Getirdi.

Yorum Yazın

Reklam Alnı
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar