Reklamı Geç
Reklam
Diyarbakır
DOLAR32.34
EURO34.879
ALTIN2393.5
BTC/USD63301.463
Reklam Alnı
Ali Şeran War And Photo Reporter

Ali Şeran War And Photo Reporter

Mail: [email protected]

Reklam Alnı

“Şiddetten Zevk Alan Bir Nesil Yetişiyor”

“Şiddetten Zevk Alan Bir Nesil Yetişiyor”

Ali Şeran // War And Photo Reporter
İletişim:  haberdiyarbakir.org@gmail.com

""Gerçekten Sevmek Hoş Görülü Olmak O Kadar Zor Mu..?"

Bu Ve Bunun Gibi Olaylar Yüzünden Çocuk Ve Ergen Ruh Sağlığı Ve Hastalıkları Uzmanların Kapısını Aşındıran Pek Çok Ebeveyn Var Biliyoruz. Prof. Ayten Erdoğan, Oyun Bağımlılığının Sigara Ve Uyuşturucu Bağımlılığı Gibi Düşünülmesi Gerektiğini, Okul Öncesi Çocuklarda Bile Şiddet Oyunlarına Olan Bağımlılığın Önemli Boyutlara Ulaştığını Vurgulayarak “Çok Tehlikeli Ve Acımasız Şiddet Oyunları Var. Bu Nedenle Oyunları Mutlaka Denetlemek Gerek. Şiddet İçerikli Oyunlarda Karşıdakini Yumruklama, Öldürme Gibi Eylemler Hiçbir Duygu Barındırmıyor. Böylece Şiddet Normalleşiyor Ve Duygusuzca Yapılabilir Hale Geliyor. Bu Tür Oyunlarda Şiddet Kötü Değil, Aksine Zevk Ve Haz Veren Bir Duygu Olarak Yaşanıyor. Bunu İçselleştiren Ve Şiddetten Zevk Olan Bir Nesil Yaratılmış Oluyor…”

Sevgili Aileler Gerçekten Dikkat… 

Evinizde Ebeveyn Şiddeti Olmayabilir… Ama Her Geçen Gün Büyüyen Bilgisayar, Video Oyun Pazarı Çocuklarımız İçin Büyük Bir Tuzağa Dönüşmüş Durumda… Ve Bu Oyunlar Şiddet Duygusunun Bilinçaltında Yer Etmesine, Çocuğunuzun Saldırganlaşmasına Neden Oluyor… ABD’deki Saint Leo Üniversitesi’nde Yapılan 20 Yıllık Araştırma Da, Şiddet İçerikli Bilgisayar Oyunlarının, Özellikle Erkek Çocuklarda Saldırgan Davranışlara Neden Olduğu Yönündeki Yaygın İnanışı Bilimsel Olarak Kanıtlamış Bulunuyor… Ve De; Şiddet İçeren Oyunların, İnsan Psikolojisi Üzerindeki Etkisi Sadece Çocuklar İçin Değil, Yetişkinler İçin De Tehdit Edici Boyutta…

Söz Konusu Araştırma Testlerinin Birinde;

Bir Grup Çocuğa 10 Dakikadan Daha Kısa Bir Süre Şiddet İçerikli Oyunlar Oynatıldı. Daha Sonra Bu Çocuklara Ruhsal Durumlarını Belirlemeye Yardımcı Olacak Psikolojik Testler Yapıldı. Çocukların Oyundan Kısa Süre Sonra Saldırgan Davranışlar Sergilediği Tespit Edildi…Yaşları 13-15 Arasındaki 600 Çocuğun Öğretmenleri, Zamanlarının Çoğunu Şiddet İçerikli Oyun Oynayarak Geçiren Öğrencilerin Diğerlerine Kıyasla Daha Saldırgan Olduklarını Söyledi…Düşünün, Son 20 Yıldır Teknolojiyle Yoğun Bir Şekilde Tanıştık Ve De Haşir Neşiriz… Toplumun Her Kesiminde, Şiddet Eğilimi Sıklıkla Görülüyor… Teknolojinin Payı Bunda Ne Kadar? Bilemiyoruz… Ama Bilim İnsanları Sıradanlaşan Bu Şiddet Eğiliminin Farkındalar…

Bizler Ebeveynler Ne Kadar Farkındayız?

Sizlere Son Olarak; Dünyada Teknolojiyi Geliştiren, Yöneten İnsanların Çocuklarına Akıllı Teknolojik Aletleri Kullanma Konusunda Sınırlama Getirdiklerini Anımsatalım… Örneğin Microsoft Şirketinin Kurucusu, Üç Çocuk Babası Bill Gates, İngiltere’nin Daily Mirror Gazetesine 2017 Yılında Yaptığı Açıklamada, Çocuklarının Teknolojiye Erişimini Sınırladığını Söylemişti… Gates, Çocuklarının Cep Telefonu Sahibi Olmayı Çok İstediklerini, Onlara Ancak 14 Yaşına Gelene Kadar Onlara Cep Telefonu Almadıklarını Belirtmişti…Apple Şirketinin Kurucusu Steve Jobs‘Un Da, Bill Gates Gibi Davrandığı Biliniyor. Jobs’un, İpad’in Piyasaya Çıkmasının Ardından Çocuklarının Ürünü Beğenip Beğenmedikleri Sorulduğunda, “İpad Kullanmadılar. Evde Çocuklarımızın Ne Kadar Teknoloji Kullanacaklarına Sınır Getiriyoruz” Sözü Düşündürücüdür.

Yine: Google’ın Üst Düzey Bir İletişim Bölümü Çalışanı Olan Alan Eagle, New York Times’a Yaptığı Açıklamada, “Beşinci Sınıfa Giden Kızım Henüz Google Kullanmayı Bilmiyor. Bunun Yerine Sınıfındaki Diğer Çocuklar Gibi Dikiş Becerilerini Güçlendirmeye Çalışıyor. App Uygulamasının Ya Da İpad’in Çocuğuma Okumayı Ya Da Matematiği Daha İyi Öğreteceği Fikri Çok Komik” Sözlerine Ne Dersiniz…Lüften Ankara’daki 13 Yaşındaki Çocuklar Arasındaki “Oyun Cinayeti”Ni Çok İyi İrdeleyin Ve Çocuğunuzun “Şiddetten Zevk Alan Nesil” İçinde Yer Almamasını Sağlayın… Kaynak Umut Vakfı..

Yorum Yazın

Reklam Alnı
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar