Reklamı Geç
Reklam
Diyarbakır
DOLAR32.5375
EURO34.9004
ALTIN2439.9
BTC/USD64943.7
Reklam Alnı
Recep Eser

Recep Eser

Mail: [email protected]

Reklam Alnı

Mutlu Yıllar Diyemiyorum Ki

Mutlu Yıllar Diyemiyorum Ki

Yeni Bir Yıla Giriyoruz. Aslında Güzel Şeyler Yazmak İstiyorum. Ama İnanın Elim Varmıyor Yazmaya. Zaten Gönlüm De Razı Gelmiyor Buna. Günlerdir Hesap Yapıyoruz Dimi? Bu Akşam Neler Yapalım? Nerelere Gidelim? Hangi Restorand İyi? Hangi Sanatçı Nerde Çıkıyor? Televizyonda Neler Var? Hangi Meyveden, Çerezden, İçeceklerden Alalım? Heyecanlanıyoruz Sanırım. Ne Olacak Peki? Sabah Olacak Acaba Ne Değişecek? Birilerinin Elinde Sihirli Değnek Var Da Saat 00:00’da Vuracak Ve Her Şey Güzel Olacak Gibi Dimi.

Ama Maalesef Öyle Olmayacak. Akşam Bir Gezin Bakalım. Özellikle Kırmızı Işıkları. Çocuklar Yine Mendil Satıyor Dimi. Sabah Kalkın Şöyle Bir Bağlar Dörtyol’a Gidin Bakalım. Orda Günlük  Yevmiyelerini Çıkarmak İçin Beden Gücü İle Çalışmak Zorun Da Kalan İnsanları Olacak Dimi. Sabah Yine Bir Baba-Anne Evine Ekmek Götürmek İçin  Çırpınmaya Başlayacak. Manavın, Marketin, Vb. Yerlerin Önünden Geçerken Çocuklarının Başka Yerlere Bakmasını Sağlayacaklar Belki De. Hastalar Yine Evlerinde Yada Hastanelerde Acaba Ölecek Miyim Korkusuyla Doktorlara, Hemşirelere Kurtarıcı Gözü İle Bakacaklar.

Huzurevlerindekiler İç Çekerek, Gözyaşı Dökerek Yol Gözleyecekler. Kimsesiz Çocuklar Yurtlarında Veya Başka Yerlerde Anne Baba Özlemi İle Yanıp Tutuşacaklar. İşsizler Yine İş Bulma Umuduyla Yollara Düşecekler. İnternetten, Gazetelerden İş İlanlarını Tarayacaklar. Yakacakları Olmayanlar Yine Üşüyecek. Yiyecekleri Olmayanlar Aç Kalacak. Okul Okuması Gereken Çocuk İşçiler Soğuktan Titreyerek Yine İşlerine Gidecekler. Mutluluk Arayanlar Yine Mutluluk Kovalayacaklar. Yine Pandemi, Yine Dolar Belası, Yine Ölümler, Yine Kan, Yine Göz Yaşı. Kısacası Ve Üzülerek Söylüyorum Hiçbir Şey Değişmeyecek. Zaten Yeni Yıl İçin Hiçbir Şey Dilemiyorum. Hayatta Kalın Yeter Diyorum…

Recep Eser
Haberdiyarbakir.Org
// Columnist
İletişim haberdiyarbakir.org@gmail.com

Yorum Yazın

Reklam Alnı
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar