Reklamı Geç
Reklam
Diyarbakır
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.6
BTC/USD63020.213
Reklam Alnı
Recep Eser

Recep Eser

Mail: [email protected]

Reklam Alnı

Müslüman Yapmıyorsa Sende Yapmayacaksın

Müslüman Yapmıyorsa Sende Yapmayacaksın

Recep Eser
Haberdiyarbakir.Org
// Columnist
İletişimhaberdiyarbakir.org@gmail.com

Şuna dikkat ettiniz mi? Belirli zamanlarda ve mütemadiyen. Birileri tarafından görevlendirilmiş piyonlar, Biz Müslümanların kutsallarına sözde medeni, uygar diye lanse edilen avrupalı insanlar saldırıp saldırıp duruyorlar. Bir gün Peygamberimize dil uzatıyorlar. Başka bir gün peygamberimizin hanımları için aptal saptal konuşurlar. Bir gün Kuran ayetlerine kendilerince yorumlayıp abuk subuk şeyler katarlar. Başka bir gün sapıkça karikatürler yayınlarlar. Bir gün başörtüsü için acayip kararlar alırlar. Başka bir gün Müslümanları terörist diye göstermek için ellerinden geleni yaparlar. Bir gün camide namaz kılan Müslümanları tararlar.

Başka bir gün sözde demokrasinin sözde medeniyetin başkentinde Kuran-ı Kerim’i yakarlar. Ve daha neler neler. Bir de bunlara düşünce özgürlüğü, basın özgürlüğü yada başka bir özgürlükler adı altında kılıflar bulurlar. Şimdiye kadar olanlar bunlar. Bundan sonra da durmayacaklar. Belki de artarak devam edecekler. Adamlar resmin bizlerle dalga geçiyorlar. Çünkü (en başta kendime diyorum) biz sözde Müslümanların bir şeyler yapmayacağını biliyorlar. Biliyorlar ki yaptığımız tek şey klavyenin başına geçip klavye kahramanlığından başka bir şey değil. Zaten o paylaşımlar da onlara yarıyor. O paylaşımlardan bile onlar kazanıyor. Bundan başka yaptığımız bir şeyin olmadığını bildikleri için daha fazla daha planlı daha programlı bir şekilde kalleş planlarını uyguluyorlar.

Oysa ki 1,5 milyardan fazla Müslümanız. Tabi ki savaşalım, asalım, keselim demiyoruz. Şiddete başvurursak onlardan geri kalmayız. Bunun yerine Müslüman ülkelerin yapabileceği bir sürü caydırıcı uygulamalar var. Mesela tüm Müslüman ülkeler birer kınama bildirisi yayımlayabilir. Mesela tüm Müslüman ülkeler o ülkelerin ürünlerini boykot edebilir. Mesela tüm Müslüman ülkeler o ülkelerin büyük elçilerini çağırıp nota verebilir. Mesela bütün Müslüman ülkeler o ülkeler için bazı yaptırımlar yapabilir. Bu meselalar çoğaltılabilir tabi ki. Bir şeyler değişir mi bilmem ama hiç olmazsa Müslüman ülkeler hep birlikte bir şeyler yapmış olurlar.  Esasen Malcom X’in dediği gibi.“İnsan İyi Nişan Almalı. Kuklayı Değil, Kuklacıyı Vurmalı.”

Birkaç kelam da bu kendini bilmezlere aramızdaki farktan bahsedelim. Biz Müslümanlar hiçbir zaman izin kutsallarınıza el uzatmadık, saldırmadık. Hiçbir zaman sizler gibi kutsal kitaplarınızı yakmadık. Hiçbir peygamberinize yada din adamlarınıza dahi laf etmedik. Hiçbir zaman ibadetlerinizi engelleyip küçümsemedik, dalga geçmedik. Hiçbir zaman kilise vb ibadethanelerinize saldırmadık. Hiçbir kutsalınıza sövmedik. Çünkü İslam dini önceki dinleri, bu dinler için gönderilen kitaplar, peygamberleri, ibadetleri kabul edip kutsal sayan bir dindir. Müslümanlar size saygı duyup yapmıyorsa, sizde bu dine saygı duyup yapmayacaksınız.  Son Olarak; Bunları yapanları, yaptıranları, göz yumanları, bunlar üzerinden siyaset yapanların velhasıl bunlar üzerinde kimin çıkarı varsa hepsini en yüksek dereceden kınıyor, yine hepsini Yüce ALLAH’a havale ediyoruz.

Yorum Yazın

Reklam Alnı
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar