Reklamı Geç
Reklam
Diyarbakır
DOLAR32.2053
EURO35.1487
ALTIN2517.4
BTC/USD66691.5
Reklam Alnı
Recep Özoğul

Recep Özoğul

Mail: [email protected]

Reklam Alnı

İz Bırakanlar

İz Bırakanlar

Her şehrin bir mazisi, kendine özgü kültürü ve şehre değer katan insan hazineleri vardır. Birçok medeniyete beşiklik etmiş ve birçok kavmin rüyalarını süsleyen Diyarbakır, yetişmiş insan hazineleri bakımından en önde gelen şehirlerimizdendir. Diyarbakır, tarih boyunca ilim, bilim, kültür-sanat, spor, siyaset, politika ve diğer alanlarda sayısız önemli şahsiyetin yetişmesine katkı sağlamış bir kutlu şehirdir.    

Arşivlere ve çağdaş kaynaklara bakıldığında bu önemli şahsiyetlerin kim olduğu hakkında ne yazık ki yeterli bir çalışmanın ortaya konulamadığını görüyoruz. Eğitimci-yazar ve gazeteci kimliği ile bilinen Diyarbakır aşığı İbrahim Evirgen ‘Diyarbekir’ de İz Bırakanlar' adlı üç ciltlik eseriyle bu konudaki eksikliği ortadan kaldırmıştır. İbrahim Evirgen, Diyarbakır'ın bilinen ve sevilen şahsiyetlerinin yanında nispeten az bilinen veyahut hiç tanınmayan birçok kıymetli şahsiyetine de eserinde yer vermiştir. Didaktik ve sıkıcı klasik biyografilerden farklı olarak yazar, 'Diyarbekir’ de İz Bırakanlar' adlı eserinde bahsi geçen kimselerin hayatlarında iz bırakmış olaylara da samimi bir üslupla değinmiştir.

Büyük ve yorucu bir araştırmanın ürünü olan bu eser, Diyarbakır'ın tarihini ve değerli insanlarının hayatlarını anlatması bakımından eşsiz bir kaynak olma özelliği taşımaktadır. Öyle sanıyorum ki bu eser, Diyarbakır araştırmacılarının ve Diyarbakır'a değer katmış şahsiyetlerin kimler olduğunu merak eden Diyarbakırlı hemşehrilerimizin başucu kitaplarından biri olacak. Sizler de ülkemize ve dünyaya yön vermiş Diyarbakırlı önemli şahsiyetlerin kimler olduğunu merak ediyorsanız İbrahim Evirgen'e ait bu eşsiz kitabı okumalısınız. Çünkü geçmişi bilenler ve bugünü doğru analiz edenler yarının anahtarını ellerinde taşıma istidadını gösterirler.

Recep Özoğul
Haberdiyarbakir.Org
  // Columnist
İletişim haberdiyarbakir.org@gmail.com

Makale Yorumları

  • Beznanur06-07-2023 00:40

    Gerçekten Çok Güzel Bir Yazı Emeğinize Sağlık Hocam.?

  • Beznanur Aygün06-07-2023 00:36

    Çok Güzel Bir Yazı Emeğinize Sağlık Hocam.?

  • Emre Çelik05-07-2023 22:41

    Kalemine Sağlık Hocam

  • Ihsan çelik05-07-2023 20:07

    Diyarbakır”ı Anlatan Tarihi Bir Yazı Olmuş Turizme Büyük Katkı Sağlayacak. Tebrikler

  • Kübra05-07-2023 19:55

    Başarılarının Devamını Diliyorum.

Yorum Yazın

Reklam Alnı
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar