Reklamı Geç
Reklam
Diyarbakır
DOLAR32.34
EURO34.879
ALTIN2393.5
BTC/USD63047.546
Reklam Alnı
Ali Şeran War And Photo Reporter

Ali Şeran War And Photo Reporter

Mail: [email protected]

Reklam Alnı

Hoş Geldin Ya Leylei Kadir

Hoş Geldin Ya Leylei Kadir

Ali Şeran // War And Photo Reporter
İletişimhaberdiyarbakir.org@gmail.com

Yüce Allah'ın ‘bin aydan daha hayırlı’ diye buyurarak, vasıflandırdığı kutlu bir gece olan Kadir Gecesi’ne bir kez daha ulaşabilmenin, tarifsiz mutluluğu ve heyecanını yaşamaktayız.Zaman ve mekânlar, yaşanan anlamlı ve önemli olaylarla değer kazanırlar. Tam da bu noktada, Kadir Gecesi, bu bakımdan hiçbir zamana nasip olmayan, beşeriyet tarihinin en önemli hadisesi olan, Kuran-ı Kerim'in kainatı şeref yar ettiği ve Yüce Allah'ın, hakkında müstakil bir Sure gönderdiği şanlı bir gecedir.

Aynı Adı Taşıyan Surede Cenabı Hak Şöyle Buyurmaktadır

‘Şüphesiz Biz, Kuran-ı, Kadir Gecesi'nde indirmişizdir. Kadir Gecesi'nin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Cebrail o gecede, Rab’lerinin izniyle her türlü iş için inerler. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir’. İki cihanın peygamberi Hazreti Muhammed'e (S.A.V) elçilik görevinin verilişi ile en büyük hidayet rehberi olan Kuran-ı Kerim'in vahyedilmeye başlandığı Kadir Gecesi'nin, bütün insanlık adına taşıdığı kudsiyet ve değeri anlayabilmek ve değerlendirebilmek, hepimiz için manevi birer ganimet değeri taşımaktadır. Yüce Rabbimiz, ‘İşte bu Kitap (Kur'anı Kerim), kendisinde şüphe edilecek hiçbir şey yoktur. Allah'tan sakınanlar için bir rehberdir’ (Bakara Suresi) buyurarak, Kitabı Mukaddes’in bütün insanlık için rehber, yol gösterici ve ışık olduğunu buyurmaktadır. İşte Kuran'ı Kerim’in inmeye başladığı bu kutlu gecede, hem dünyada olup bitenlerin muhasebesini yaparak, hem de kendi iç dünyamızda nefis muhasebesi yaparak, Kuran'ı Kerim’in önümüze açtığı nurlu yolda, erdemli insanlar olma noktasında, emin adımlarla ilerleyebilelim.Hazreti Peygamberimiz (S.A.V) kadir gecesi hakkında şöyle buyurmuşlardır: ‘Her kim ki, İman ve teslimiyet ile Kadir Gecesini ibadetle geçirirse, Allah, onun geçmiş günahlarını bağışlar’.Hazreti Ayşe annemiz de Hz Peygamberimize, ‘Kadir Gecesine ulaşırsam, Rabbim’e nasıl dua edeyim?’ Diye sorduğunda, Peygamberimiz efendimiz şöyle dua etmesini söylediler:

‘Allah’ım Sen Affedicisin Kerimsin Affetmeyi Seversin Bizi Affeyle!’

‘İşte böylesi mübarek bir gecede bize düşen; Bencilliklerimizi bir kenara bırakıp, acziyetimizi ortaya koyarak, Şanı En Büyük Ve En Yüce Olan Rabbimiz’e, dualar ve niyazlarda bulunmak, ibadet etmek, Tesbihatlar ve Zikirler Edelim.Cenabı Allah’ın bizleri şereflendirdiği Şanlı Kitabımız Kur’an çeşmesinden kana kana içebilmek, özellikle hastaları, yaşlıları, engelli kardeşlerimizi arayıp, Kadir Gecelerini kutlamak, gönüller almak, gönüllere girebilmek. Allah’ın rızasına bizleri ulaştıracak olan, Dinimiz İslam’ın öngördüğü işleri yapabilmek.Senede bir defa gelen ve bu sene de kavuştuğumuz kutlu gecemizi olabildiğince güzelliklerle değerlendirebilmeliyiz.Bu duygu ve düşüncelerle, kadirşinas halkımız olmak üzere, aziz milletimiz ve İslam Alemi’nin Kadir Gecesi’ni en kalbi duygularımla kutluyor, Yüce Rabbim’den başta biz Müslümanlar olmak üzere, bütün dünyaya sağlık, mutluluk ve huzur dolu günlere vesile olmasını niyaz ediyorum’.

Yorum Yazın

Reklam Alnı
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar