Reklamı Geç
Reklam
Diyarbakır
DOLAR32.5705
EURO35.0314
ALTIN2424.3
BTC/USD64195
Reklam Alnı
Recep Eser

Recep Eser

Mail: [email protected]

Reklam Alnı

Hadi Ordan Diyoruz

Hadi Ordan Diyoruz

Recep Eser
Haberdiyarbakir.Org// Columnist
İletişim haberdiyarbakir.org@gmail.com

Aslında Pek Kullanmam Ama Son Zamanlarda Çok Kullanmaya Başladım Bu Kelimeyi. Hadi Ordan. Hani Derler Ya İnsanı Zorla Söyletiyorlar Diye. İşte Öyle. Ne Kadar Söylememek İstesen De İnsanın İnsana Yaptıklarını, Söylediklerini Gördükçe Daha Çok Söylemek İstiyorsun. Hatta Yeri Geldikçe Haykırarak Söylüyorsun. Bu Bir Çeşit Tepki Gösterme…Bir Çeşit Kale Almama…Bir Çeşit Defol Git Demek. Bir Çeşit Yalanına İnanmıyorum Demek. Bir Çeşit Sana İnanmıyorum Demek. Bir Çeşit Seni Tanıyorum Biliyorum Kendini Bana Anlatma Demek. Ve Daha Birçok Şey Demek… Hadi Birkaç Örnek Verelim. Bakıyorsun X Kişisi Yalakalık Yapa Yapa Ağzı Yamulmuş, Dili Nasır Bağlamış, Sırtı Eğilip Bükülmekten İki Kat Olmuş, Kendinden Her Türlü Ödünü Vermiş Ve Bu Sayede Bir Yerlere Gelmiş. Amma Konuşmalarına Bakıyorsun Sanki O Yaptıklarını Başkaları Yapmış Gibi Hissediyorsun. Onun Yerine Neredeyse Sen Utanıyorsun. Ha Birde Sosyal Medyada, Rızkımı Veren Hüda’dır Kula Minnet Eylemem Gibi Paylaşımları Tamamen Öldürüyor İnsanı. İşte Bunlar Gibilere Koca Bir Hadi Ordan Diyoruz.

Bakıyorsun Aksama Kadar Onun Bunun Üzerine Dedikodu Yapıyorlar.  Başkası Tarafından Yapılan Küçük Şeyleri Büyütüp Olmamış Şeyleri De Üzerine Katıp Herkese Yayıyorlar. Bu Gibi Hasta Ruhlu İnsanlar Birde Kendilerini Sütten Çıkmış Ak Kaşık Olarak Lanse Ederler.  Birde Bu Hasta Ruhlulara Körü Körüne İnanıp Onların Gerisinde Kalmayanlar Var. İşte Bunların Alayına Koca Bir Hadi Ordan Diyoruz. Konuştukları 10 Kelimeden 8’i Yalan. Birde Bunlar Misal Senin Yapmadığın Şeyleri Yapmış Gibi İnsanın Üzerine Çok Rahat İftiralar Atarlar. O Söylediklerinin Kat Be Kat Fazlasını Kendileri Yaparlar. Ama Gel Gör Ki Kendilerini Bir Türlü Görmezler.

İşte Bunlara Hadi Ordan Diyoruz. Kendi Çabalarıyla Asla Ve Asla Bir Yere Gelememişler. Kimi Ailesini Kullanmış, Kimi Bir Tanıdığını Kullanmış, Kimi Cinsiyetini Kullanmış, Kimi Para Karşılığında Bazı Yerlere Gelmiş. İki Kelime Konuş Dersen Konuşamaz. İki Rakam Topla Desen Toplayamazlar Var Birde. Gelmişler İşte Bir Yerlere Bir Şekilde. İşte Onlara Ve Onları Bir Yer Yerlere Getirenlere Hadi Ordan Diyoruz. Kendine Dahi Faydası Olmayıp Ben Şunu Yaparım, Ben Bunu Yaparım Diyerek Makam Ve Mevki Sahibi Olmak İçin Türlü Şirinlik Yapanlar Var Birde. Bunlar Bir Şekilde Bir Yerlere Geliyor Sonrası Kendi Keyfinde Kendi Sefasında. Ne Memlekete Ne İnsanlara Bir Faydası Var.  İşte Bunlara Koca Bir Hadi Ordan Diyoruz. İnsanların Yüzlerine Gülüp El Pençe Divan Durup Sonrada Arkalarından Kalmayan Lafı Söyleyip Küfürler Eden Yaratıklar Var. Onlara Hep Beraber Hadi Ordan Diyoruz. İnsanları Kandırarak Malına Mülküne Konanlara Hadi Ordan Diyoruz. Anası Babası Başta Olmak Üzere Büyüklerine Saygısızlık Yapan Zavallılara Hadi Ordan Diyoruz. Kadına El Kaldıran Ve Bunu Bir Güç Gösterisi Sanan Sözde İnsanlara Hadi Ordan Diyoruz.

Çocukları Sevindirmek Yerine Onları Üzen, Ağlatan Vuran Ve Türlü Kötülüğü Yapan Yaratıklara Hadi Ordan Diyoruz. Her Türlü Edepsizliği Yapıp Hiçbir Şey Olmamış Gibi Ortalıkta Gezip Onu Bunu Eleştiren Ve İnsanlara Sürekli Edepten Bahseden Edepsizlere Hadi Ordan Diyoruz. Kendisinde Namusun N Si Dahi Olmayan Ama Bir Türlü Ağzından Namus Kavramını Düşürmeyen, Onun Bunun Namusuna Söz Eden, Göz Diken Kaç Tane Karısı/Kocası Olduğu Belli Olmayan Namussuzlara Hadi Ordan Diyoruz. İnsanları Sömürenlere, Onların Sırtından Paralar Kazanıp Onları Görmezden Gelenlere, Değer Vermeyenlere, Çalışanlarına Sinek Kadar Değer Vermeyen Kendini Beğenmiş Sonradan Görmelere Hadi Ordan Diyoruz.

İnsanlar Açken Kendileri Zevk, Sefa, Bolluk Ve İsraf İçinde Yaşayanlara Hadi Ordan Diyoruz. Memleketin İmkânlarını Boşa Harcayanlara, Fakir Fukarayı Gözetlemeyip Bu İmkanları Kendi Yakınlarına Kullananlara Hadi Ordan Diyoruz. Oturdukları Koltuğun Hakkını Vermeyip Ellerindeki İmkânları Ona Buna Peşkeş Çekenlere Hadi Ordan Diyoruz. Maalesef Daha Çok Diyeceklerimiz Var Ama Yazımız Çok Uzayacak. Dilerseniz Bu Yazımızın İkinci Bölümünü İleriki Bir Tarihte Yazalım. Sizlerde Kimlere Hadi Ordan Demek İstiyorsanız Yazın, Ya Da [email protected] Adresine Mail Atın, Sosyal Medyadan Bana Ulaşın. Bana Ulaştırdıklarınızı Da Paylaşalım Ve Bir Sonraki Yazımızda Da Yer Verelim.

Yorum Yazın

Reklam Alnı
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar