Reklamı Geç
Reklam
Diyarbakır
DOLAR32.5968
EURO35.0144
ALTIN2450.9
BTC/USD64290.42
Reklam Alnı
Ali Şeran War And Photo Reporter

Ali Şeran War And Photo Reporter

Mail: [email protected]

Reklam Alnı

Diyarbakır Eğitim Camiasının Neferi Muhittin Şiro

Diyarbakır Eğitim Camiasının Neferi Muhittin Şiro

Ali Şeran // War And Photo Reporter
İletişim  haberdiyarbakir.org@gmail.com

Merhabalar sevgili okurlarımız. Sizlerle tekrar bu köşede buluşmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşıyorum. Hemen hemen her hafta bir köşe yazısı yazarak, haftanın değerlendirmesini ve yaşanan gelişmeleri, sizlerle beraber değerlendirmek istiyorum. Fakat bildiğiniz gibi, bölgemiz ve ülkemizin yanı sıra, dünya genelinde baş döndürücü bir hızla gelişmeler oluyor. Yaşan gelişmeleri, haber ajansımız olarak takip ediyor, birçok habere sitemizde yer vererek, sizlerin de zamanında bilgilenmenizi sağlamaya çalışıyoruz. Kuşkusuz, bu hafta hepimiz için kâbus gibi geçti. İstanbul Taksim İstiklal Caddesinde yaşanan ve altı vatandaşımızın hayatını kaybettiği, hain terör saldırısı nedeniyle, hepimiz yastayız. Hayatını kaybedenler arasında, 9 yaşında bir kızımızın olması, ızdırabımızı kat be kat artırdı. Bu vesileyle, bir kez daha bütün şehitlerimiz ve terör saldırılarında hayatını kaybeden tüm sivil vatandaşlarımıza, Yüce Allah’tan Rahmet, ailelerine sabırlar ve yaralılarımıza şifalar diliyoruz.

Eğitim Camiamız Yasta Diyarbakır’da özellikle son dönemde, olumlu gelişmeler yaşanıyor. İlimiz Valiliği ve Büyükşehir Belediyesinin koordinatörlüğünde, Bakanlıklarımızın İl ve Bölge Müdürlükleri, yeni hizmet ve projeleri gerçekleştirerek, kentimizin olabildiğince gelişmesi ve ilerlemesi yönünde çaba sarf ediyorlar. Zaman zaman bazı olumsuz gelişmeler de olmasına rağmen, genel tabloya baktığımızda, kentimiz için harcanan çaba ve emeği takdir ediyor, artarak devam etmesini diliyoruz. Acı, tatlı birçok olayı yaşadığımız bu fani dünyada, geçtiğimiz günlerde bir eğitim neferimiz vefat etti. Diyarbakır Eğitim camiasının sevilen ve saygın simalarından Muhittin Şiro, 21 Ekim 2022 günü vefat etti. Muhittin Şiro’nun vefatı, eğitim camiasının yanı sıra, sevenleri ve akrabalarını en derinden yasa boğdu. Diyarbakır’ın yetiştirdiği, uzun yıllardan bu yana Eğitim sektöründe Öğretmen ve idareci olarak başarıyla görev yapan Muhittin Şiro aynı zamanda sporla ilgilenen biriydi.

Başarılı Bir Eğitim Hayatı Olan Şiro, Diyarbakır’ın köklü Amatör spor kulüplerinden olan Melik Ahmet Turanspor’un kurucusuydu. Uzun senelerden beridir, muhtelif okullarda Almanca öğretmenliği, Müdür muavinliği, okul müdürlüğü görevlerinde bulundu. Final Okulları ve son olarak Özel Bahçeşehir Kolejinde Müdürlük yapan Şiro, geçmişe dayalı tanışıklığımızın olduğu, kendisini gayet iyi yetiştirmiş, Okumaya ve Eğitime vakfetmiş biriydi. Hani derler ya, ‘Bir Diyarbekir Beyefendisi’ diye. İşte bu tanım, Merhum Şiro için de geçerli. Yıllardan beridir tanıştığımız, ailece hukukumuzun olduğu, Eğitim konularında ilk danıştığımız Muhittin Şiro, sevgiyle karılmış yüreği, pozitif bakış açısı ve çalışkanlığıyla, aynı zamanda meslektaşları için de bir model teşkil eden biriydi. Bu duygu ve düşünceler ışığında, ‘Haberdiyarbakir.org’ ailesi olarak, vefat eden Muhittin Şiro’ya; Cenab-ı Allah’tan rahmet ve mağfiret; ailesi ve bütün sevenlerine sabırlar diliyoruz.  Resmi Kaynak  Gazeteci War And Photo Reporter Ali Şeran"ın Kaleminden.

Makale Yorumları

  • murat26-11-2022 13:49

    Ali Şeran"ın Haberleri Ve Köşe Yazılarını Çok Beğeniyorum Başarılarla Güzel İnsan Şeran

Yorum Yazın

Reklam Alnı
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar