Reklamı Geç
Haberdiyarbakir.Org Reklam
Dicle Elektrik Reklam 3
Diyarbakır
DOLAR32.3847
EURO35.0663
ALTIN2326.5
BTC/USD70524.45
Reklam Alnı
Ayşegül Çepik

Ayşegül Çepik

Mail: [email protected]

Reklam Alnı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü
Dicle Elektrik Reklam 9

Ayşegül Çepik
Haberdiyarbakir.Org
  //  Columnist
İletişim  haberdiyarbakir.org@gmail.com

Selam Sevgili Okurlarım Uzun Bir Aradan Sonra Tekrar Sizinle Olmak Mutluluk Verici. Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Tüm Kadınlarımızın Özgürleşme Ve Mücadele Gününü Kutlarım. Dünya Kadınlar Günü İlk Kez 1800' lü Yıllarda Tekstil Fabrikasında Daha İyi Koşullar İçin Greve Giren Kadın İşçilerin Fabrikaya Kilitlenmesi,Arkasından Çıkan Yangında Barikatleri Aşamayan,Ölümleriyle Gündeme Gelen Bir Gündür.Birleşmiş Milletler Örgütü O Günü Dünya Kadınlar Günü  İlan Etti.Tabiiki Acılarla Kazanılan Bir Gün Olarak Görüyorum.Kadınlarımızın Acısı Çok Fazla,Daha Dün Medyada Bir Annenin Evladının Gözü Önünde Eşi Tarafından Katledilmesi Kadınlara Yapılan Şiddetin Ne Kadar Acımasızca  Olduğunu Haksız Bir Şekilde Alınan Bir Canın Verdiği Acı İnanın İçimi Acıtıyor.Hemde Cok Acıtıyor.Bir Kadın Evladını 9 Ay Karnında Taşır, Büyütür.Evladı Büyür, Evlenir . Evlendiği Eşine Eziyet Eder.İşkence Yapar.Oysa, Onu Dünyaya Getirende Bir Annedir Bir Kadındır. Eşide Bir Annedir.Annelere Duyulan Saygı Bu Mudur?Sevgi Bu Mudur? Yine İçim Acıyor Hemde Çok....Oysaki Kadınlarımız Bir Evin Bel Kemiğidir.Onlarsız Bir Yuva Düşünülemez. Peygamber Efendimiz (S.A.V) Kadınlara Çok Değer Verirdi." Sizin En Hayırlınız Kadınlara Karşı İyi Davrananızdır.'' Demiştir.Maalesef Günümüzde Kadınlarımıza Yeterince Değer Verilmemektedir.Kadınlarımızın Bir Kısmı Halen Evinde Oturan, Temizlik Yapan ,Erkek Tarafında Cinsel Obje Olarak Görülen Zavallı Bir Varlık Olarak Görülmektedir.

Güçlü Kadını Bir Çok Erkek Sevmez. Çünkü Hükmü Azalır. Dayatma Gücü Azalır. Oysaki Güçlü Kadın Demek Güçlü Bir Evlat Demek, Güçlü Bir Eş Demek, Güçlü Bir Ülke Demektir. Nazım Hikmet Bir Şiirinde Şöyle Diyor" Kim Der Ki Kadın Uzun Kış Gecelerinde Yatmak İçindir.Kim Der Ki Kadın Yeşil Bir Harman Yerinde Dokuz Zilli Köçek Gibi Oynatmak İçindir. Kim Der Ki, Hayalimdir. Boynumda Tasıdığım Vebalimdir. Kim Der Ki, Hamur Yoğuran, Ne Bu Ne Döşek Ne Köçek,Ne Ayal, Ne Vebal. O Benim Kollarım, Bacaklarım, Yavrum, Anam, Karım, Kız Kardeşim,Hayatarkaşımdır."Nazım Hikmet Çok Güzel Dile Getirmiş Söylenecek Söz Yok .Tekrar Dünya Kadınlar Gününü Kutlar. Emeğe Saygı Kadına Sevgi Diyorum....

Cennet Anaların Ayakları AltındadırAnlayışıyla Hayata Geçiren Bir İnancın Mensupları Olarak; Devlet Meselelerini Dahi Hanımlarıyla Paylaşan Bir Milletin, Kültürün Mirasçıları Olarak, Biz De Kadınlarımızı Baş Tacı Ediyoruz, Etmeliyiz. Buna Mukabil, Her Türlü Ayrımcılığı, Her Türlü Gayrı İnsani Tavrı, Davranışı Şiddetle Kınıyorum, Reddediyorum. Maalesef, Köklü İnancımıza Ve Binlerce Yıllık Kültürel Tecrübemize Rağmen, Bu Manada Sıkıntılarımız Var. Tüm Dünyada Olduğu Gibi, Ülkemizde De, Toplumumuzda Da Hepimizi Üzen Hadiseler Yaşıyoruz. Bu Manada İnanç Ve Kültürel Değerlerimizden Bir Kopuş, Bir Savrulma Olduğu Açık. Bugün Hepimizin Fark Ettiği, Hissettiği, Yaşadığı Bu Toplumsal Savrulmayı, Mutlaka Ama Mutlaka Acilen Tamir Etmeliyiz. Kadına Yönelik İnancımızı Yeniden Kuşanmalı, Kültürel Değerlerimizi Onarmalıyız.  Kadınlarımızın Mutluluğunu, Huzurunu; Toplumsal Saygınlığını Yeniden Sağlamalıyız. Kızlarımızın Eğitimine, Kadınlarımızın Gelişimine, İş Ve Sosyal Hayata Katılımına Yönelik Projelere, Pozitif Ayrımcılık Yaparak, Öncelik Veriyoruz, Destek Veriyoruz. Kadınlarımızın Toplumumuzdaki Hak Ettiği Saygınlığa Kavuşması İçin Çalışmaya, Bu Yöndeki Gayretlerin Yanında Olmaya Ve Desteklemeye Devam Edeceğiz. İçtenlikle İnanıyorum; Başaracağız.Bu İnançla, Tüm Kadınları En Kalbi Duygularımla Selamlıyorum. Kadına Yönelik Şiddetin Her Türlüsünü Kınıyorum, Reddediyorum!  Şiddet Ve Cinayet Haberleri Duymak Yerine, Kadınlarımızın Başarı Hikâyelerini Okuyacağımız Mutlu Yarınlar Niyazımla, Gününüz Kutlu Olsun.

Dicle Elektrik Reklam 8

Makale Yorumları

  • Radiye08-03-2021 23:34

    Tebrik Ederim Kalemdaşım Dünya Emekçi Kadınlar Günü Farkındalığı Farketirmek Dileğiyle ve Günün Kutlu Olsun.

  • NazlıGür08-03-2021 14:38

    Kadın = Hayat

  • Nazli08-03-2021 14:37

    Kadın = Hayat

  • Saadet08-03-2021 10:07

    Çok Güzel Bir Makale Teşekkür Ederiz Size Başarılarınızın Devamını Diliyorum

Yorum Yazın

Reklam Alnı
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar