'Yunus Polislerinden" ‘100’üncü Yıl’ Anısına Koreografi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
'Yunus Polislerinden" ‘100’üncü Yıl’ Anısına Koreografi
Abone ol
Diyarbakır’da Motosikletli 'Yunus' Polis Timlerinin 8'inci Dönem Eğitimini Başarıyla Bitiren, 1’i Komiser 1’i Komiser Yardımcısı 36 Personel Mezun Oldu.

Haber Muhabiri Ali Şeran
Resmi Kaynak Seyfettin Eken

Diyarbakır’da Eğitimlerini Tamamlayan 'Yunuslardan ‘100’üncü Yıl’ Anısına Koreografi Mezuniyet töreninde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 100’üncü yıl dönümü nedeniyle motorlardan yıldız, personelden de sonsuzluk ve rakamla bir koreografisi büyük alkış aldı. Oluşturan koreografi havadan görüntülendi. Türkiye’de kurulan motosikletli yunus polis timlerinin Diyarbakır’da 8'ncı dönem eğitimi tamamlandı. Asayiş Daire Başkanlığı öncülüğünde Türkiye’de 7 eğitim merkezinden biri olan Diyarbakır’da İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde ‘Motosikletli Yunus Polis Temel Eğitim’ kursuna, Elazığ, Malatya, Karaman ve Kayseri’den 1’i komiser 1’i komiser yardımcısı 36 personel katıldı. Uzman öğreticiler tarafından verilen eğitimde, kursiyerlere profesyonel motosiklet sürüşü, asayiş olaylarına müdahale, motosiklet üzerinden acil iniş ve binişler ile yer müdahale öğretildi. Yunuslar için, iyi derecede İngilizce bilmek, olmazsa olmazlar arasında yer alırken ayrıca eğitim, ileri sürüş ve silah eğitimleriyle de destekleniyor.

Mezuniyette 100’üncü Yıl  Anısına Sonsuzluk Ve Bir Rakamı Koreografisi Yapıldı. 35 günlük zorlu eğitimin ardından kursu tamamlayan 1’i komiser 1’i komiser yardımcısı 36 personel için tören düzenlendi. İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya'nın direktifleriyle başlatılan ‘Suçla Sinerjik Mücadele Projesi’nde lokomotif olan Yunusların, Kayapınar ilçesindeki Stadyum yerleşkesindeki 100. Yıl Törenine Emniyet Müdür yardımcıları, ilçe emniyet müdürleri, şube müdürleri ve görevli memurlar katıldı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. 'Yunusların motosikletleriyle yaptıkları 'ay yıldız’ ve akrobatik hareketler izleyenlerden alkış aldı. Törenin ardından kursiyerler ve görevli polisler, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 100’üncü yıl dönümü nedeniyle motorlardan yıldız, personellerden ise 100’üncü yıl anısına sonsuzluk ve rakamla bir koreografı yapıldı. O anlar havadan görüntülendi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Siirt'te 13 Şüpheli TutuklandıÖnceki Haber

Siirt'te 13 Şüpheli Tutuklandı

Diyarbakır'da 500 Öğrenci İcazet AldıSonraki Haber

Diyarbakır'da 500 Öğrenci İcazet Aldı

Yorum Yazın

Reklam Alnı