Diyarbakır'da 500 Öğrenci İcazet Aldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Diyarbakır'da 500 Öğrenci İcazet Aldı
Abone ol
Diyarbakır’da Müftülüklere Bağlı Yatılı Kur’an Kurslarında Öğrenimlerini Bitiren 300 Erkek Ve 200 Kadın Hafız Öğrenciler İçin "İcazet Merasimi" Düzenlendi. Programa, Diyarbakır Valisi Su Da Katıldı.

Haber Muhabiri Ali Şeran
Resmi Kaynak Diyarbakır Diyanet Basın

Diyarbakır'da 500 Öğrenci İçin 'Hafızlık İcazet Merasimi' Düzenlendi. Diyarbakır İl/İlçe Müftülüklerine Bağlı Yatılı Kur’an Kurslarında Öğrenimlerini Bitiren 300 Erkek Ve 200 Bayan Hafız Öğrenciler İçin "İcazet Merasimi" Düzenlendi. Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Camisinde Düzenlenen Program, Reis-Ul Kurra Vekili Diyarbakır Diyanet Akademisi Müdürü Fatih Çatmakaş’ın Okuduğu Kur’an-I Kerim Tilavetiyle Başladı.

Açılış Konuşmasını İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu Yaptı. Kur’an Kursu Öğreticilerine, Ailelerine Ve Hafızların Yetişmesinde Emeği Geçenlere Teşekkür Eden İl Müftüsü İmamoğlu, “Müslümanlar Kuranın Öğrenilmesini, Öğretilmesini Ezberlenmesine Ve Anlaşılmasına Büyük Önem Vermiş Bu Sebeple Hafızlık İslam’ın İlk Yıllarından İtibaren Kesintiye Uğramadan Günümüze Kadar Devam Etmiştir.” Diyarbakır Valisi İse “Peygamber Efendimiz : Sizin En Hayırlınız Kur’an-I Kerimi Öğrenen Ve Öğretendir Buyurmuştur. Bu Kardeşlerimiz Kur’an-I Kerimi Öğrenmiş, Öğrenmekle Kalmayıp Tamamını Ezberlemişlerdir. İnşallah Hayatları Boyunca Da İsteyenlere De Öğreteceklerdir. Böylelikle Peygamber Efendimizin De İfade Ettiği Gibi En Hayırlı Kişi Olmak En Hayırlı İşi Yapmak Yolunda Da Adım Adım İlerleyeceklerdir Kardeşlerimiz” Dedi.

Günün Anlan Ve Önemine Dair Bir Konuşma Yapan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı Şunları Belirtti: “Sevgili Hafızlar Kur’an’a Bağlandıkça Unutmayın Allahu Teala Sizleri Yüceltecektir. Hem Bu Dünyada Yüceltecektir Hem De Allah’ın İzniyle Ahirette Yüceltecektir. Kıymetli Hafızlar Bundan Sonraki İlim Yolculuğunuz Arapça, Dini İlimler, İlahiyat Fakültesi Ve İleriye Dönük Olmalıdır. Hafızlarımızı Tebrik Ediyor Anne Ve Babalarına Teşekkür Ediyorum. Zor Bir Süreçten Sonra Bu Noktaya Geldiler Ve Bu Hafızlarımızı Yetiştiren Hocalarımıza Da Teşekkür Ediyorum.”

Konuşmaların Ardından Resi-Ul Kurra Vekili Fatih Çatmakaş’ın Yaptığı Duanın Ardından Protokol Tarafından Öğrencilere Belge Ve Hediyeleri Takdim Edilerek Tören Sona Erdi. Merasime Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı, Diyarbakır Valisi, Üst Düzey Bürokratlar, Bölge Müftüleri, Kanaat Önderleri, Din Görevlileri İle Vatandaşlar Katıldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 2
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 2
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
'Yunus Polislerinden" ‘100’üncü Yıl’ Anısına KoreografiÖnceki Haber

'Yunus Polislerinden" ‘100’üncü Yıl’ Anı...

Diyarbakır'da Esrar Ve Kök Esrar Bitkisi Ele GeçirildiSonraki Haber

Diyarbakır'da Esrar Ve Kök Esrar Bitkisi...

Yorum Yazın

Reklam Alnı