Yeşilayfest Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yeşilayfest Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Başladı
Abone ol
Kültür Ve Turizm Bakanlığının Desteğiyle, Yeşilay, Dicle Üniversitesi Ve Sağlık, Kültür Ve Spor Daire Başkanlığına Bağlı Genç Yeşilay Kulübü İşbirliği İle “Yeşilay Festivali” Düzenlendi

Haber Muhabiri  Ali Şeran
Resmi Kaynak  Murat Avcı D.Ü Basın

15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen festivalin açılış programına Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ezeli Azarkan ve Prof. Dr. Kadir Turan, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Hacı Cebe, Yeşilay Diyarbakır Şube Başkanı Fesih Aktaş, Haberdiyarbakir.Org Haber Ajansı Adına Nurdan Eringin, akademisyen ve öğrenciler katıldı. Yeşilay Diyarbakır Şube Başkanı Fesih Aktaş yaptığı konuşmada 1920’de kurulan Yeşilay’ın insan onurunu ve saygınlığını temel alan, toplumu ve gençliği ayrım gözetmeden zararlı alışkanlıklardan korumak için çalışan “kamuya yararlı dernek statüsüne” sahip bir sivil toplum kuruluşu olduğunu belirterek, “Yeşilay, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü desteğiyle YeşilayFest projesini hayata geçirmiştir. Projenin İlk uygulaması Diyarbakır’da Dicle Üniversitesi’nde gerçekleştirilecektir. Proje ile ülkemizde toplumu ve gençleri olumsuz etkileyen bağımlılığın önlenebilmesi, gençlerin kültür sanat ile ruhunu besleyebilmesi ve fiziksel, zihinsel ve duygusal sağlıklarını iyileştirerek toplum sağlığını korumak amaçlanmıştır” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Turan ise madde bağımlılığına dair dikkat edilmesi gereken konuları çarpıcı örnekler üzerinden anlatarak madde bağımlılığın ne denli büyük yıkımlara yol açabileceğinin altını çizdi. Dicle Üniversitesi bünyesinde, iki gün boyunca sürecek kültürel ve sanatsal faaliyetler ile üniversite öğrencilerinin sosyal yaşama kazandırılmasını, bağımlılıklar konusunda gençlerin farkındalıklarının artmasını, kültür ve sanatsal faaliyetler ile bağımlılıktan uzak sağlıklı yaşam sürmelerine öncülük edilmesi ve kişisel gelişimlerine katkı sağlanmasının beklendiği festivalde Şişenin Dibi Sergisi, Alkol Gözlüğü, Kahoot Bilgi Yarışması, Drama Etkinliği, Kutu Oyunları uygulamaları ve film izleme etkinliği yapılacak. İkinci gününde üniversite öğrencisi gençlere yönelik olarak çalıştay gerçekleştirilecek. Çalıştayda, kültür sanat çalışmalarının bağımlılıklardan uzak kalmada etkisi, gönüllülüğün önemi, sağlıklı yaşam bilincinin kazandırılması amaçlanıyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 5
    SEVDİM
  • 6
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 4
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yenişehir’de Yeni Yıl Öncesi Son DenetimlerÖnceki Haber

Yenişehir’de Yeni Yıl Öncesi Son Denetim...

Şehitlere Hakaret Etti Diyarbakır’da TutuklandıSonraki Haber

Şehitlere Hakaret Etti Diyarbakır’da Tut...

Yorum Yazın

Reklam Alnı