‘Ya İstiklal Ya Ölüm Parolasıyla Yola Çıktık’

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
‘Ya İstiklal Ya Ölüm Parolasıyla Yola Çıktık’
Abone ol
Haberdiyarbakir.Org Haber Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Berfu İlter, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı Dolayısıyla Yayımladığı Kutlama Mesajında, Çarpıcı İfadeler Kullandı.

Haber Muhabiri Özlem Kaya
Resmi Kaynak Nigar Tarancı

‘Ya İstiklal, Ya Ölüm’ parolasıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşımızı başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 104. yıl dönümünü büyük bir sevinç ve kıvançla kutluyoruz. Zulme boyun eğmeyen, esareti kabul etmeyen aziz milletimizin bağımsızlık mücadelesinin ilk adımı 19 Mayıs 1919’da, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Samsun’da atılmış ve yakılan bağımsızlık meşalesi kısa zamanda tüm vatana yayılmıştır’ diyen ‘Haberdiyarbakir.Org’ Haber Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Berfu İlter, duygularını şöyle dile getirdi:

‘Başarılarla dolu tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs’ın, Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanması ise geleceğimizi inşa edecek olan gençlerimizin 19 Mayıs ruhunu özümsemelerine ve bu ruha sahip çıkmalarına vesile olması bakımından son derece önemlidir. Zira 19 Mayıs ruhu, ulusumuzun bir kahramanlık destanıdır. Beraber yürümenin, zorluklara hep beraber karşı durmanın, her türlü tehlike karşısında; İman, azim, sabır ve kararlılıkla mücadele etmenin anlamı da, bu ruhta saklıdır.

Bu anlamlı günde verdiği bağımsızlık mücadelesiyle birçok millete örnek teşkil eden bir ulusun üyesi olmaktan büyük bir gurur ve mutluluk duyuyor; birlik ve beraberlik içinde nice 19 Mayıs’lar yaşamayı temenni ediyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımızı kurtarmak için canını hiçe sayarak mücadele eden şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizi rahmetle anıyor; ulusumuz ve kıymetli Diyarbakır halkımızın,19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum’.

Anahtar Kelimeler:
  • 4
    SEVDİM
  • 4
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 4
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sarsılmaz Bir İnançla Zafere UlaştıkÖnceki Haber

Sarsılmaz Bir İnançla Zafere Ulaştık

Halkımız Esaret Zincirlerini Paramparça EttiSonraki Haber

Halkımız Esaret Zincirlerini Paramparça...

Yorum Yazın

Reklam Alnı