Usta Öğreticilerden Depremzedelere Duygulandıran Destek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Usta Öğreticilerden Depremzedelere Duygulandıran Destek
Abone ol
Halk Eğitim Merkezi (Hem) Bünyesinde Çalışan Usta Öğreticilerden, Merkez Üstü Kahramanmaraş Ve Hatay Olan 7.6 Ve 7.7 Şiddetindeki Depremlerden Etkilenen Depremzede Vatandaşlara, Tam Destek Vererek, Takdire Şayan Bir Mücadele Azmi Sergilediler.

Haber Muhabiri Ayşegül Çepik
Resmi Kaynak Ali şeran

Diyarbakır başta olmak üzere, depremden etkilenen 11 vilayetimizde Halk Eğitim Merkezleri bünyesinde çalışan usta öğreticeler, depremin yaşandığı günün ilk ışıklarıyla beraber, depremzedelerin sorunlarıyla hemhal olmak, mesai kavramı gözetmeksizin, yoğun bir çaba gösterdiler. Açıklamalarda bulunan Halk Eğitim Merkezi usta öğreticileri, şunları söyledi: ‘Hepimiz, gönüllük esasıyla depremzede vatandaşlarımızın yardımına koştuk. İlk olarak kurtarma ekipleriyle beraber, AFAD bölgesinde, enkaz çalışmalarına katıldık. Deprem sonrasında kurulan çadır kentte, depremzede kardeşlerimize yemek dağıtımı yaptık.

Yaptığımız iş bölümü ile bir grup arkadaşımız, paketlemede görev aldı. Çocuklarımızın psikolojisine olumlu katkı sağlaması noktasında, onlarla oyun alanlarında ilgilendik. Hepimiz, gece-gündüz demeden, çoğu zaman birkaç saatlik uykuyla, yaraların sarılmasına destek olduk. Cilt bakım ve kuaför usta öğreticilerimiz de, bu çalışmalara destek olarak, çadırlar ve konteynerlerde kalan depremzede vatandaşlarımızın saç kesim işlemlerini yaparken, cildinde sorun olanlara da yardımcı oldular. HEM usta öğreticileri  Toplumumuzda önemli bir yeri olan Halk Eğitim Merkezi bünyesinde ücretli olarak çalışan usta öğreticilerimizin bu cansiperane gayretleri, vatandaşlarımız tarafından takdirle karşılandı. Bizlere dua eden ve ‘Allah, Razı Olsun’ diyen bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Sağ olsunlar, var olsunlar. HEM mensupları olarak, önümüzdeki süreçte de, elimizden gayreti göstermeye devam edeceğiz’.diye sözlerine eklediler.

Usta Öğretiler Sorunlarına Çözüm Bekliyor

Öte yandan aldığımız bilgiye göre, fedakârlık örneği sergileyerek, depremzedelerin yardımına koşan HEM usta öğreticilerinin, mesleki anlamda var olan sorunlarının ise, senelerden beridir çözüme kavuşmayı beklediği kaydedildi. Usta öğreticilerin henüz resmi statülerinin bile olmadığı belirtilirken, bir dizi sorunlarının var olduğu kaydediliyor. Örneğin, resmi bayramlarda, tatillerde, yani çalışmadıkları günlerin maaşlarından kesildiği, üstelik de her an işten çıkarılma endişesi taşıdıkları belirtiliyor. Bunun yanı sıra, deprem kredisinden çalışan herkesin yararlanmasına rağmen, usta öğreticilerin faydalanamadığı ifade ediliyor. Deprem kredisi için başvuran usta öğreticilere, banka yetkilileri tarafından ‘Sizler geçici çalışan statüsündesiniz. Bu nedenle size deprem kredisi veremeyiz’ diyerek, kredi taleplerinin geri çevrildiği belirtiliyor.

Haklı olarak bu duruma üzülen usta öğreticiler, yetkililerden bir an önce kendilerine resmi bir statü verilmesini talep etmekteler. Özellikle son dönemlerde bir hayli artan ev kiralarını ödemekte zorlanan usta öğreticilerin, ‘Çoğumuzun eşleri asgari ücret alıyorlar. Dolayısıyla bu hayat pahalılığında evimizi geçindiremiyoruz. Olağan üstü Hal Bölgesi olarak ilan edilen 11 vilayetimizde mesai kavramı gözetmeksizin çalışmamıza ve elimizden gelen tüm gayreti göstermemize rağmen, maalesef sorunlarımızın çözümü hususunda, bugüne kadar hiçbir adım atılmadı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve devlet büyüklerimizin bu haklı talebimizle ilgileneceğini ve sorunlarımızın en kısa zamanda çözüleceğini umut ediyoruz’.

Anahtar Kelimeler:
  • 3
    SEVDİM
  • 3
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 2
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Spor Mu Holiganizm Mi?Önceki Haber

Spor Mu Holiganizm Mi?

Devran Sinanoğlu'nun Katkılarıyla 3 Yıl İçinde 5 Bin Kişi DEVA'lı OlduSonraki Haber

Devran Sinanoğlu'nun Katkılarıyla 3 Yıl...

Yorum Yazın

Reklam Alnı