Üroloji Uzmanı Op.Dr. Arda Yeşilova Yeni Nesil Tedavi Seçeneklerini Anlatıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Üroloji Uzmanı Op.Dr. Arda Yeşilova Yeni Nesil Tedavi Seçeneklerini Anlatıyor
Abone ol
Diyar Life Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Arda Yeşilova Sertleşme Bozukluğu İle İlgili Yeni Nesil Tedavi Seçeneklerini Paylaşıyor

Haber Muhabiri Ali Şeran
Resmi Kaynak Ali Şeran

Diyar Life Hastanesi Üroloji Uzmanı Op.Dr. Arda Yeşilova Sertleşme bozukluğu erkeklerde en sık görülen 2. cinsel fonksiyon bozuklukluğudur. Şok dalga tedavisi (ESWT) de bu durumu tedavi etmek için kullanılan bir yöntemdir ve günümüzde sertleşme bozukluğunun ana tedavisidir. Şok dalga tedavisi, yüksek frekanslı ses dalgalarının penis dokusuna uygulanmasıyla gerçekleştirilir. Şok dalgalarının penis dokusuna uygulanmasıyla, peniste kan akışının artırılması, yeni damar oluşumu ve penisteki düz kasların gevşemesi sağlanır. Bu da sertleşme sorununu kalıcı şekilde düzeltmektedir. Şok dalga tedavisi genellikle hafif ve orta şiddetteki sertleşme bozukluğu olan hastalarda uygulanmaktadır. Kalıcı bir tedavi etkinliği sağlaması, ameliyatsız, uygulaması kolay ve neredeyse ağrısız bir işlem olması diğer önemli avantajlarıdır.

Şok dalga tedavisi, 20 dakikalık seanslar halinde, birkaç haftalık bir tedavi planıyla uygulanır ve genellikle yan etkisiz bir tedavi yöntemi olarak kabul edilir. PRP (platelet rich plasma = plateletten zengin plazma = p shot) ise, kişinin kendi kanından elde edilen bir plazma türüdür ve içerisinde platelet (trombosit) adı verilen kan hücreleri yoğun bir şekilde bulunur. Kandaki normal sayısı 150-450 bin aralığında olan plateletlerin 1 milyondan fazlasını içeren miktarlarının yumuşak doku iyileşmesini ve hücre yenilenmesini artırdığı gösterilmiştir.

Bu şekilde PRP tedavisi de günümüzde tıbbın birçok alanında populer olmuş ve giderek daha fazla araştırılan bir rejeneratif (yenileyici) tedavi seçeneği haline gelmiştir. PRP, sinir koruyucu ve sinir yenileyici etkilerinin yanı sıra yeni damar oluşumunu uyararak, kan dolaşımını artırarak ve dokuların iyileşmesini teşvik ederek sertleşme bozukluğunun semptomlarını kalıcı bir şekilde iyileştirebilir ve hastalığın ilerlemesini engelleyebilir. Kişinin kendi kanından 1 tüp alınarak hazırlanan PRP her iki kavernozal cisim (sertleşme sırasında kan dolarak şişen silindirik dokular) içine lokal anestezi sonrası enjeksiyon ile verilir. Tek başına bile (monoterapi olarak) etkinliği gösterilmiş bu yeni rejeneratif tedavinin, sertleşme bozukluğunda ana tedavilerden biri olan ESWT (şok dalga) tedavisi ile birlikte yapıldığında daha uzun, daha kalıcı ve daha etkili olduğunu klinik uygulamalarımızda gözlemlemekteyiz.

Kök hücre tedavisi ise tıbbın birçok alanında giderek artan hızla yapılmakta ve yaygınlaşmaktadır. Günümüzün en yeni tedavisi olan bu tedavi de oldukça başarılı, etkili ve çok büyük umut vadeden potansiyeli yüksek bir tedavi seçeneğidir. Ürolojik hastalıkların tedavisinde geleneksel tedavilere alternatif olarak uygulanabilecek bir yöntemdir. Kök hücre tedavisi ile hastanın kendi yağ dokusundan elde edilen çözelti içindeki birçok uyarıcı faktör ile hücre farklılaşması, hücre çoğalması, yeni damar oluşumunu uyarılırken, hücre yaşlanması ve ölümü engellenmektedir. Ve bu sayede birçok farklı sağlık sorununun tedavisine katkıda bulunabilmektedir.

Lokal anestezi ile klinik ortamında, göbek altı yağlı dokudan yağ toplama ile işleme başlanır. Ardından toplanan bu yağ 4 farklı aşamadan geçirilerek enjeksiyona hazır hale getirilir. Hazırlanan bu çözelti kök hücrelerin yanı sıra birçok büyüme faktörü ve uyarıcı faktörü çok yüksek oranlarda içermektedir. Kök hücrelerin de olduğu bu kısım enjektör aracılığıyla sertleşme bozukluğunda intrakavarnozal olarak (peniste serleşmeyi sağlayan doku içine) enjekte edilir. Kök hücre tedavisi yeni bir tedavi yöntemi olduğu için bu tedavi yöntemiyle ilgili ve tecrübeli bir uzman tarafından dikkatlice uygulanmalı ve her hasta için uygunluğu ayrı ayrı değerlendirilmelidir. Sertleşme bozukluğunda gerekli tahliller ve muayene sonrası uygun hastalarımıza ihtiyacı olan tedavileri belirliyoruz. Şok dalga, PRP ve kök hücre tedavisiyle ilgili daha fazla bilgi edinmek ve bu tedavilerin size uygunluğunun değerlendirilmesi için görüşmek üzere... Unutmamak gerekir ki sağlıklı bir yaşam için cinsel sağlık vazgeçilmezdir ve en önemli unsurlarından biridir. Sağlığınızı ihmal etmeyin.

Anahtar Kelimeler:
  • 121
    SEVDİM
  • 58
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 158
    İNANILMAZ
  • 58
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dil Bir Halkın KimliğidirÖnceki Haber

Dil Bir Halkın Kimliğidir

Genç Kadınların Katıldığı Moda Tasarım Eğitimi, Düzenlenen Defile İle TamamlandıSonraki Haber

Genç Kadınların Katıldığı Moda Tasarım E...

Yorum Yazın

Reklam Alnı