Üniversite Öğrencilerine Problemli Davranışlar Anlatıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Üniversite Öğrencilerine Problemli Davranışlar Anlatıldı
Abone ol
Psikolojik Danışman Haberdiyarbakir.Org Haber Ajansı Baş Yazarı Yazar Haydar Alper Eser Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesinde düzenlenen öğrenci buluşmalarında, Üniversite öğrencilerine 0-6 Yaş Dönemi'nde çocuklarda karşılaşılabilecek problemli davranışlar ile ailenin, okulun ve çevrenin önemi anlatıldı.

Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesinde verilen eğitime Öğretim Görevlisi Mahmut Altunbaş başta olmak üzere çok sayıda kademisyen ve Lisans öğrencisi katılım sağladı.Düzenlenen eğitim seminerinde konuşan Psikolojik Danışman, Haberdiyarbakir.Org Haber Ajansı Baş Yazarı Yazar Haydar Alper Eser üniversite öğrencilerinin kendi eğitim yaşamlarına yakinen odaklanması ve bu uzun kariyer yolculuğunda öncülük edebilecek bireylere ihtiyaç duyacağını söyledi.

Psikoloji alanında yaptığı çalışmalar ile tanınan Eser, Çocuklarda 0-6 Yaş Dönemi'nde Karşılaşılabilecek Problemli Davranışlarda ailenin, okulun ve çevrenin öneminin büyük olduğunu belirterek, "Bizler ortaya çıkan problemli davranışlara, genellikle olumsuz bir algı ile yaklaşıyoruz. Ancak çocuklar bunu bir sinyal olarak bize sunuyor olabilir. Yüzeyde görünen değil de temelde yatan asıl probleme odaklanmalı ve bu problem davranışa neden olan duyguyu anlamaya çalışmalıyız. Ebeveynler ve eğitimciler başta olmak üzere tüm çevrenin çocuk iletişimi konusunda bilinçlenmesi mesleki açıdan bizlerin değil toplumun her ferdinin bir görevi olmalı. Yaşanan bunca olumsuzluğa rağmen toplumumuzun iyiliğini oluşturacak kabuğun çocuklar olduğunu unutmamalıyız. Öyleyse eğitime başlanması gereken en erken zamanda başlayabilir ve geç kalmanın pişmanlığını kaderimizin üzerinden atabiliriz."dedi.Öğrenci buluşmaları etkinliği daha sonra Soru-Cevap şeklinde devam ederek "Artık herkesin birbirinin öğrencisi olması gerektiği" ana temasıyla son buldu.

Haber Muhabiri Özlem Kaya
Haberin Resmi Kaynağı Ali Şeran // Süleyman Karaarslan

Anahtar Kelimeler:
  • 4
    SEVDİM
  • 8
    ALKIŞ
  • 4
    KOMİK
  • 4
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
49 Yıl Kesinleşmiş Cezası Bulunan Şüpheli YakalandıÖnceki Haber

49 Yıl Kesinleşmiş Cezası Bulunan Şüphel...

Yedikardeş Burcu Yeni Hali İle Göz KamaştırıyorSonraki Haber

Yedikardeş Burcu Yeni Hali İle Göz Kamaş...

Yorum Yazın

Reklam Alnı