Umtumed Derneği Umut Olmaya Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Umtumed Derneği Umut Olmaya Başladı
Abone ol
Çağımızın En Büyük Sorunlarının Başında Madde Bağımlılığı, Kadına Şiddet Ve Çocuk İstismarının Olduğu Şu Günlerde, “Uluslararası Medya, Toplumsal Uyuşturucu İle Mücadele” (Umtumed) Derneği 19 İlde Teşkilatlandığı Genel Merkezini Diyarbakır’da Açarak Faaliyetlerine Başladı.

Haber Muhabiri Ali Şeran
Resmi Kaynak Şahin Avcıl

 

Çağımızın en büyük sorunlarının başında Madde Bağımlılığı, Kadına Şiddet ve Çocuk İstismarının olduğu şu günlerdeUluslararası Medya, Toplumsal Uyuşturucu ile Mücadele (UMTUMED) Derneği 19 ilde Teşkilatlandığı Genel Merkezini Diyarbakır’da açarak faaliyetlerine başladı. UMTUMED Genel Başkanı Mehmet Ataç, yaptığı açıklamad a Madde bağımlığıyla mücadele insani ve milli bir görevdir, Madde bağımlılığı ile ilgili Tehlike çanları hepimiz için çalıyor. Sosyal, psikolojik, ekonomik hatta milli güvenlik boyutuyla acilen kolları sıvayıp çözüm aramamız gereken bu süreçte, Hiçbirimizin sorumluluktan kaçma lüksümüz olmadığı gibi, bizlerde bu duygu ve düşünceler ile farklı meslek gruplarında çalışan Sosyolog, Doktor, Hemşire ve 4’ü psikolog olmak üzere 13 kişiden oluşan arkadaşlarımızla bir araya gelerek Uluslararası Medya, Toplumsal Uyuşturucu ile Mücadele Derneği (UMTUMED)’i kurduk. Ülkemizin geleceği adına bizler de elimizi taşın altına koyalım. İstedik ki bizim de çorbada bir tuzumuz olsun. UMTUMED Derneği olarak İnşallah daha ileriki süreçlerde 112 kişiye ve hatta daha fazla kişi ile hizmet etmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullanan UMTUMED Genel Başkanı ATAÇ; Huzurlu aile, mutlu toplum ve güçlü bir ülke olmanın yolu sağlıklı nesillerden geçiyor, Madde bağımlılığı insanlığı tehdit eden küresel bir sorundur. Bu sorun ne yazık ki acı yüzünü de her geçen gün artar şekilde ülkemizde göstermeye başladı. Tehdit uzaklarda değil yanı başımızda; kapımızda. Bu sorun sadece bağımlı hale gelen insanımız ya da yakınlarının değil ülkemizin sorunudur. Gün geçmiyor ki yurdumuzun farklı bir köşesinden acı bir haber almayalım, Başımızda büyük bir bela var; Sokaklarımız, ailelerimiz, sağlığımız, güvenliğimiz ve geleceğimiz tehdit altında. Derneğimiz sadece uyuşturucu ile mücadele değil kadına şiddet konusunda ve Çocuk İstismarı gibi Devletimizin omuzundaki yükü hafifletmek ve madde bağımlısı genç kardeşlerimizi kazanmak için biz burada devreye girerek bu kardeşlerimize ulaşmaya çalışacağız. Dedi.

Genel Başkan Ataç’tan Kurumlara İş Birliği Çağrısı.

Uluslararası Medya, Toplumsal Uyuşturucu ile Mücadele Derneği (UMTUMED) Genel Başkan Mehmet Ataç; (UMTUMED) Derneğimiz 19 ilde Teşkilatlandığı Genel Merkezini Diyarbakır’da açarak faaliyetlerine başladı. Dernek Yönetimimizde şu an farklı Meslek Mensuplarından Sosyolog, Doktor, Hemşire ve 4 Psikolog olmak üzere yönetimimizde 13 kişi yer alıyor Ayrıca, Kadına şiddet, Çocuk istismarı, Teknoloji Bağımlılığı, Aile içi İletişim ve Uyuşturucu bağımlılığı olmak üzere 5 Ana konu üzerinde duruyoruz. Bir tane de bir tanedir diyerek çıktığımız bu yolda. Bir damla kan bir hayat derler ya bu da aynı öyle bir şey. Bu çocuklar bizim çocuklarımız. Ülkemizin geleceği adına bizler de elimizi taşın altına koyduğumuz çalışmalarımızda ve Yapacağımız Projelerimizin başarıya ulaşması için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, İl Emniyet Müdürlüğü, Diyarbakır Valiliği ve belediyelerimizin ve Tüm STK’ların İşbirliğine ihtiyaç duyduklarını belirten ATAÇ; Destek olmadan biz hiçbir şey yapamayız, hep birlikte tüm kurumlarımız ile koordineli bir şekilde çalışarak bölgemizde yeni neslin sağlıklı yaşaması için çalışmalarımızı yürüteceğiz. Arkadaşlarımla, teşkilatımla ve üyelerimle inşallah bu işi başaracağız” diye konuştu.

Eğitim Arttıkça Şiddet Azalır.

(UMTUMED) Uluslararası Medya, Toplumsal Uyuşturucu ile Mücadele Derneği Başkan Yardımcısı Sosyolog Fatma Hasanoğlu,” Kadına yönelik şiddet, kadınların cinsiyetleri nedeniyle maruz kaldıkları fiziksel, cinsel, psikolojik acı veya ıstırap veren ya da verebilecek olan her türlü eylem, uygulama ya da bu tür eylemlerle tehdit edilme, zorlanma veya keyfi olarak özgürlükten yoksun bırakılmalarıdır. Dünyanın pek çok yerinde sıklıkla rastlanan bir insan hakları ihlalidir.  Mağdurların doğumla birlikte, hatta doğum öncesinde maruz kalmaya başladıkları bir şiddet türüdür dedi. Sosyolog Fatma Hasanoğlu, Doğacak kız çocuğunu cinsiyeti sebebiyle aile içinde ve yakın çevrede iyi karşılamama, kız çocuklarını cinsiyetleri sebebiyle okula göndermeme, aile içinde veya dışında fiziksel, cinsel saldırılara maruz bırakma, zorla evlendirme, kadını erkek çocuk doğurmadığı için aşağılama, kadına yönelik tecavüz tehdidi, evlilik içi tecavüz, namus cinayetleri, çalışma yaşamına girmenin engellenmesi, düşük ücretle çalıştırılma, iş yaşamına erkeklere kıyasla alt pozisyonlarda başlama, ev içi emeklerinin göz ardı edilmesi, insan ticareti gibi birçok şiddet biçimini içerir. (UMTUMED) Uluslararası Medya, Toplumsal Uyuşturucu ile Mücadele Derneği Başkan Yardımcısı Sosyolog Fatma Hasanoğlu,” Özgür, Eşit, Adil, bir yaşam için ve kadına yönelik şiddete hayır” demek için (UMTUMED) Uluslararası Medya, Toplumsal Uyuşturucu ile Mücadele Derneği çatısı altında bir araya gelerek kurduğumuz Derneğimizin Kadına Yönelik Şiddete karşı mücadele toplumun bir kesiminin aile konusunda, mutluluk ve huzur olarak gördüğünü tam karşı kesimin ise şiddet ve karmaşa olarak algıladığına dikkat çekerek, bu tür ortamlarda çocukların nasıl etkileneceğine vurgu yaparken, şiddetin sadece fiziksel değil psikolojik boyutlarının bulunduğunu hatırlattı. Sosyolog Fatma Hasanoğlu aynı zamanda Eğitimin artmasıyla, şiddetin azaldığını ve kadınların kalkınma oranlarını artırdığını ifade etti.

Gençlerin Vebali Hepimizin Üzerinde

Uluslararası Medya, Toplumsal Uyuşturucu ile Mücadele (UMTUMED) Derneği Psikoloğu Özge Yeşim Çeçen, Çağımızın en büyük sorunlarının başında Madde Bağımlılığı, Kadına Şiddet ve Çocuk İstismarının olduğu şu günlerde, Madde Bağımlılığı ile mücadele beklemeye tahammül edilecek, ertelenip, ötelenebilecek bir sorun değildir. Bir maddenin uyuşturucu madde sayılıp sayılmayacağı söz konusu olduğunda kişide alışkanlık yaratması önemli kriterlerden biri olmaktadır. Bunun için madde bağımlılığına neşteri vurup bu yaraya derman olmalıyız. Geleceği emanet edeceğimiz gençlerin vebali hepimizin üzerindedir, dedi.

Sağlıklı Bireylerden Oluşan Sağlıklı Bir Toplum

(UMTUMED) Uluslararası Medya, Toplumsal Uyuşturucu ile Mücadele Derneği Müdürü Fırat TURGUT” Derneğimizi kurarken Misyonumuz, Ulusal ve uluslararası düzeyde, en üst seviyede iş birliği ile eş güdüm ve koordinasyon içinde birbirini destekleyecek ve etkisini artıracak şekilde geliştirilen strateji ve politikalarla her tülü bağımlılıktan uzak; bedenen, ruhen ve sosyal olarak tam bir iyilik haline sahip sağlıklı bireylerden oluşan sağlıklı bir toplumun oluşmasına katkı sağlamaktır. Ayrıca Vizyonumuz ise, Toplumu, tüm bağımlılık yapıcı madde ve davranışlardan uzak tutmak, Kadına şiddeti tamamen bitirmek ve Çocuk istismarının önüne geçmektir. Dedi. Her türlü doğal veya sentetik uyuşturucu maddeleri ve bunların üretiminde kullanılan ara kaynakların ulusal ve uluslararası boyutta kaçakçılığını, üretimini, kullanımını, dağıtımını ve sokak düzeyinde satışını engellemek çocuk istismarı, kadına şiddet, cinsel sömürü ile mücadele yapan kişi ve kuruluşlara destek vermek üyeler arasında yardımlaşma ve dayanışma bilincini Pekiştirmek amacıyla kurulduğunu ifade etti.

Anahtar Kelimeler:
  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
DİSKİ’den “Su Sayacınızı Soğuktan Koruyun” UyarısıÖnceki Haber

DİSKİ’den “Su Sayacınızı Soğuktan Koruyu...

Siirt Valisi Vefat Eden Köy Muhtarının Ailesine Taziye Ziyaretinde BulunduSonraki Haber

Siirt Valisi Vefat Eden Köy Muhtarının A...

Yorum Yazın

Reklam Alnı