Türkiye'deki En Büyük Köy Okulu Kütüphanesi Kuruluyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye'deki En Büyük Köy Okulu Kütüphanesi Kuruluyor
Abone ol
Diyarbakırlı Yazar Ve Şair Devran Sinanoğlu'nun Başlatmış Olduğu "Sağlıklı Bir Gelecek İçin Kitap Okumalı Ve Okutmalıyız" Sosyal Sorumluluk Projesi Kapsamında Diyarbakır'da 100 Köy Okulunun Kütüphane Ve Kırtasiye İhtiyaçları Karşılanıyor.

Haber Muhabiri Süleyman Karaarslan
Resmi Kaynak Yazar Devran Sinanoğlu

10 kitabı yayınlanan yazar Sinanoğlu, kitabının gelirlerini çocuklara bağışladı. Yazdığı "Kaplumbağanın Zaferi" adlı çocuk kitabını da kütüphanelere ve öğrencilere ücretsiz dağıttı. Proje kapsamında şuana kadar 96 köy okuluna 86 bin 930 kitap ve 3 bin 22 tane başta çanta olmak üzere defter, kalem, silgi gibi kırtasiye ürünlerini ulaştıran yazar Devran Sinanoğlu koordine ettiği proje ile ilgili şunları söyledi. " Tellikaya köyünde  Hacı Mustafa Akyıl ilk ve ortaokulunda kuracağımız Şehit Astsubay Cengiz Tokur kütüphanesi en az 12 bin kitap kapasiteli olacak. Masa, perde, sandalye ve kitaplık katkısından bulunduk. Kütüphanemizi sıfırdan kurduk. Şuan kitap dışında hiç bir eksiğimiz kalmadı. Kitapseverden kitap bekliyoruz. Kütüphanemiz İlk olma özelliğini taşıyor.

Projeyi 2021 Haziran'ında başlattık. 100. Kütüphanemiz olan Şehit Cengiz Tokur kütüphanesinin açılışını 2022 Haziran ayında yapacağız. Hedefimiz bir yıl içinde Diyarbakır'da 100 köy okuluna en az 100 bin kitap bağışlamak. Bu da Türkiye'de bir ilktir. Türkiye'de bir ilki gerçekleştireceğiz. Bunun yanı sıra Rize'den tutunda Van'a kadar. Erzurum'dan tutunda Şanlıurfa'ya kadar. Bir çok ilimizde de hem  kütüphane kurduk hem de kitap ve kırtasiye desteğinde bulunduk. Okullarımıza Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği Yüz Temel Eser ve Dünya Klasiklerini gönderiyoruz. Proje kapsamında para kabul etmedik ve kabul etmiyoruz da. Bizim paraya değil, kitaba ihtiyacımız var. Cehaletin reçetesi okumak ve okutmaktır. Geleceğimiz olan çocuklarımızın daha aydın daha bilinçli ve üretken bir beyne sahip olmaları için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Karanlıktan kurtulup, aydınlığa ulaşmanın formüllü  okumaktır.

En Büyük Hazine Bilgidir. Bilginin Kaynağı İse Kitaplardır. Yarınlarımız olan çocuklarımız ülkemizin istikbali ve ikbalidir. Bu ikballi ne kadar çok  telefon ve oyun bağımlılığından koruyabilirsek ülkemizi o kadar aydınlık bir gelecek bekleyecek. Çocuklarımızı oyun bağımlılığından kurtarmanın en güzel yollu kitap okumaya, kitap sevdirmeye sevk etmektir.

Kitapseverden para değil, kitap bekliyoruz. Bir kitap bazen, bir hayatı değiştirmeye yetiyor. Onun için bir kitap bile olsa katkıda bulunmak isteyen kitapseverler  Hacı Mustafa Akyıl ilk ve orta okulu Tellikaya mahallesi, Tellikaya küme evleri No: 186  Bağlar // Diyarbakır adresine kitap gönderebilirler. Şeklinde konuştu. Tellikaya köyünde Hacı Mustafa Akyıl ilk ve Orta okulunda açılacak olan şehit Astsubay Cengiz Tokur kütüphanesine sponsor olan iş insanı Ramazan Ava ise şunları söyledi." Bir çocuğun bile hayatına dokunabilirsek ne mutlu bize, ihmal edilmemesi gerek bir konudur çocuklar. Onlar bizim geleceğimizdir ve bizlerde geleceğimize yatırım yapmak için uğraşıyoruz. Çocuklar okudukça hayal dünyaları zenginleşir, kelime dağarcıkları artar ve kendini ifade etmekte zorluk çekmezler. Çevreleriyle sağlıklı bir iletişim kurmuş olurlar. Bu topraklarda daha önce nice yazar, şair ve başarılı insanlar çıktı. Bu topraklar insan yetiştirme konusunda verimli topraklardır. Neden bundan sonra da çıkmasın ? Amacımız çocuklarımızın yürüdüğü yolda onlara destek olmaktadır. "Şekilde konuştu.


  • 3
    SEVDİM
  • 3
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 3
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Terör Operasyonu 75 GözaltıÖnceki Haber

Terör Operasyonu 75 Gözaltı

Minibüste 3 Ton Kaçak Çay Ele GeçirildiSonraki Haber

Minibüste 3 Ton Kaçak Çay Ele Geçirildi

Yorum Yazın

Reklam Alnı