Türkiye’de İlk Tek Tünel İçerisinde İki Kat İnşa Ediyoruz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye’de İlk Tek Tünel İçerisinde İki Kat İnşa Ediyoruz
Dicle Elektrik Reklam 11
Abone ol
Uşak’ta Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı Projesi, Eşme-Salihli Kesimi T1 Tüneli Kazı Çalışmaları Başlatma Törenine Katıldı. “Bir İlki Daha Gerçekleştiriyoruz.
Dicle Elektrik Reklam 2

Haber Muhabiri Ali Şeran
Haberdiyarbakir.Org Ankara
Haberin Resmi Kaynağı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Basın

Avrasya Tünelinden daha geniş bir Demiryolu tüneli açıyoruz. Türkiye’de ilk kez hem hızlı trenin kullanacağı ana tünel hem de yaya, ambulans ve bakım hizmetlerinde kullanılmak üzere güvenlik tünelini aynı tüp içinde inşa edeceğiz. Yani tek tünel içerisinde iki kat inşa ediyoruz. Hem zaman hem de maliyet yönünden büyük kazanç sağlayacağız” dedi.Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bir dizi ziyaret ve incelemede bulunmak için Uşak’a geldi. Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı Projesi, Eşme-Salihli Kesimi T1 Tüneli kazı çalışmaları başlatma törenine katılan Karaismailoğlu,  Türkiye’de ilk kez hızlı trenin kullanacağı ana tünel ve güvenlik tüneli inşa edileceğini ve projenin 12 ayda tamamlanmasının planlandığını bildirdi.

 “Demiryollarını Yeniden Devlet Politikası Haline Getirdik” Türkiye’nin her modda dünya ile bağlantılarının güçlendirilmesine öncelik verdiklerini belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı; her çağda verimli, hızlı ve konforlu bir alternatif olma özelliği taşıyan demiryolu alanında, çok büyük yatırımlar ve inovasyonlar yapıldığını belirtti.Son 19 yılda, ulaşım ve haberleşme yatırımlarına ayrılan yaklaşık 1 trilyonluk bütçenin yüzde 18,8’ini demiryollarına aktardıklarını belirten Karaismailoğlu, “2013 yılında yüzde 33 olan demiryolları yatırım oranını 2020’de yüzde 47’ye yükselttik ve sadece 2020 yılında demiryollarına 13,6 milyar lira yatırım yaptık. Demiryollarını yeniden devlet politikası haline getirdik ve Demiryolu Reformu’nu başlattık” diye konuştu.

“Haziran Ayında Vatandaşlarımızı Ankara-Sivas YHT Hattı İle Buluşturuyoruz” Hızlı Tren konusunda çok önemli ve büyük projeleri hayata geçirdiklerini kaydeden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı; Ankara- Sivas Yüksek Hızlı Tren hattı, Ankara-İzmir Hızlı Tren hattı, Bursa-Yenişehir-Osmaneli Hızlı Tren Hattı, Konya-Karaman-Ulukışla Hızlı Tren Hattı, Mersin-Adana-Gaziantep Hızlı Tren Hattı ve Kapıkule-Çerkezköy Hızlı Tren Hattı olmak üzere toplam 3 bin 515 kilometrelik hızlı tren hattında yapım çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.Ankara-Sivas hattında sona yaklaşıldığını aktaran Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, “Hattımızda son testlerimizi yapıyoruz.  Haziran ayı itibariyle inşallah bütün vatandaşlarımızı Ankara-Sivas YHT hattı ile buluşturmuş olacağız. Ankara-İzmir hızlı tren hattımızda da çalışmalarımızı hızla ve başarıyla sürdürüyoruz” dedi. Hattın tamamlanması ile Ankara-İzmir arasındaki seyahat süresinin 3 saat 30 dakikaya düşeceğini de sözlerine ekledi.

  “Türkiye’de İlk, Tek Tünel İçerisine Ana Tünel Ve Güvenlik Tüneli İnşa Edeceğiz”  Bugün de Ankara-İzmir Hızlı tren Hattı Eşme-Salihli Kesiminin en uzun tüneli olan 3 bin 47 metre uzunluğundaki T1 Tünelinin kazısına başlanacağını ifade eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:“Bir ilki daha gerçekleştiriyoruz, 13,70 m genişliğindeki Avrasya Tünelinden daha geniş bir Demiryolu tüneli açıyoruz. Bu tüneli kazı çapı 13,77 metre, iç çapı ise 12,5 metre olan Türkiye’nin en geniş çaplı TBM makinası kullanarak açacağız. Kullanılan bu yöntem sayesinde Türkiye’de ilk kez hem hızlı trenin kullanacağı ana tünel hem de yaya, ambulans ve bakım hizmetlerinde kullanılmak üzere güvenlik tünelini aynı tüp içinde inşa edeceğiz. Yani tek tünel içerisinde iki kat inşa ediyoruz. Üstelik hem zaman hem de maliyet yönünden büyük kazanç sağlayacağız. Normal şartlarda konvansiyonel metot ile sadece ana tünel 24 ay içerisinde bitebilecekken biz hem ana tünel hem de güvenlik tünelini 12 ayda bitireceğiz.”Uşak ziyareti kapsamında Eşme Belediyesini de ziyaret eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı sonrasında Ulubey Belediyesi Ziyaret edecek.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MAÜ’den Tıbbi Mantar ÇalıştayıÖnceki Haber

MAÜ’den Tıbbi Mantar Çalıştayı

DBB Öncülüğündeki Belediyeler 423 Personeli Kura İle İşe AlacakSonraki Haber

DBB Öncülüğündeki Belediyeler 423 Person...

Dicle Elektrik Reklam 4

Yorum Yazın

Reklam Alnı