Toxic Ardakaşlık ve Toxic Arkadaş Çevresi (Konuk Yazar)

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Toxic Ardakaşlık ve Toxic Arkadaş Çevresi (Konuk Yazar)
Abone ol
Günümüzde Z Kuşağı Her Yönden Kötü Etkilenmekte, Bunların Başında İse Arkadaşlık Kesinlikle En Kötü Etkileyen Şeylerden Biridir.

Hazal İçli
Haberdiyarbakir.Org
// Kaynak Ali Şeran
Konuk Köşe Yazarı
// Columnist
İletişim haberdiyarbakir.org@msn.com

Öncelikle Bu Toxic Ortamlardan, İnsanlardan Ve Toxic Kelimesinden Söz Etmek İstiyorum. Toxic (Toksit),İngilizce Bir Kelime Ve Türkçeye Çevirdiğimizde Zehirli Demek Oluyor Ve Bu Tamamen Mecaz Dışında, İnsanların Hislerine, Hayatlarına Ve Daha Bir Çok Etkene Zehir Salarlar. Toxic kişi,sürekli kötü,sizi dibe çekmeye çalışan insanlara 'zehirli insan' deniyor.Herkesin hayatında,zaman zaman bu insanlar olur,hatta uzun süre kalabiller.Bazen onların hayatımıza zehir saldığı,bizi kötü etkilediğini,daha sonra anlarız.Yani farkında olsak da,olmasak da zehirli insanların çok olduğu bir dönemdeyiz ve kendimizi bu durumdan çıkamayacak halde bulabiliriz.Zehirli bir arkadaşın belirtileri ve işaretleri şunlardır;Genelde kendi başlarına dramatik ve saçma davranırlar,insanların enerjisini sabote eder ve zamanlarını çalarlar.Yani,ruhumuz,mutluluğumuz,zamanımız hatta sağlığımız için bile iyi değildir.Asla başarılarımızı kabullenmezler,her daim söz konusu onlar olmalıdır.Gölgeli yorumları asla dillerinden düşmez.Örneğin;

"Saçın uzunken daha iyidi,yanlış anlama ama iyiliğin için söylüyorum." veya "Salak gibi insanların peşinden koşuyorsun,bu davranışını bir an önce bırakmalısın.Yardım etmek için söylüyorum,yanlış anlama." Bu tür yorumları yaparken empati bilr kurmazlar,bu aşalayacığı yorumlarını sık sık dile getirirler.Tabii bu insanlar bizi psikolojik olarak etkilemektedir. Hayatınızın üzerinde ciddi bir iz bırakırlar. Bu arkadaşlıkları uzun süren insanlarda güven sorunları,özgüvensizlik, aynı zamanda strese,zihin,ruh yorgunluğuna sebeptirler.Bunlara karşı koymak yerine 'zehirli arkadaş' olmaktan kaçınmamak,bu arkadaşlıkların devam etmesini sağlar.Bazen gözümüzü boyarlar ve onların kötü olduğuna inanamayızve bazı bahaneler üretiriz.Bu bahaneler şunlardır;

Eğer uzun süredir arkadaşsanız,zamandan bahane üretirsiniz:"Uzun süredir tanışıyoruz,o kadar kötü olamazlar." Eğer arkadaşlığınızdan umuzudunuzu yitirmediyseniz onu değiştirmeye çalışırsınız.Genelde çoğu insanın kaybettiği nokta budur.Yanımıza alırız,davranışlarını,hatalarını anlatırız,nasıl düzeltileceğini anlatırız.Çoğunlukla biz kaybederiz ve bizim hayatımızı,zamanımızı,onu kaybetmek bizi daha çok etkiler.Göründüğü gibi,bu tür insanların belirtileri böyledir.Bir diğer başlığımız, herkesin kafasına soru işareti bırakan o soru "Onları fark edebiliyorum,ama asla hayatımdan çıkaramıyorum hatta hayatıma girmeye devam ediyorlar" Bu tür insanları nasıl hayatımızdan çıkarabiliriz veya nasıl uzakta tutabiliriz?

Toxic insanlar tek bir karakterle sınırlı değillerdir ya da hepsinin karakterleri bir değildir.İnsanlara acı vermekten zevk alan,şiddete meğilli toxic insanlar vardır.Böyle insanlar,arkadaşınız da olsa,aileniz de olsa,partneriniz de olsa onun bu davranışlarına yüz vermeyin.Yani o kişiye "Bana bu şekilde yaklaşamazsın." izlemini verin.Kötü ruh halleri,tartışmalar,öfke sorunları ve aşağılama gibi olaylara hayatınızda yer vermeyin.Şımarık ve kendini beğenmiş insanlar,toxic insanlar arasında en yaygın olanlarıdır.Sizi gömerler,başkalarının yanında kendilerini büyütür,sizi küçük gösterirler.Bu insanlardan kaçmak değil,onlarla yüzleşmek gerekir.Sizi küçümsediği zaman hatalarını söylemekten çekinmeyin ve ona "Ben de bu kadar yetenekliyim ve bu kadar yeterliyim." diyin ve gerektiği zaman onun yanında kendinizi övün fakat asla insanlaın yanında onun yaptığı gibi küçümsemeyin ve hatalarını söylemeyin sadece yüz yüze iken söyleyin toplumda söylediğinizde zehirli arkadaş siz olursunuz.

Empati yapamayan zehirli insan tipi, hemen hemen her ortamda bulunan benim de en çok karşılaştığım insan tipi ki sorulursa bir kişinin, zamanını, neşesini, sağlığını umudunu en çok tüketen insan karakter tipidir. Her zaman düşünmeden konuşurlar, karşıdaki kişiyi incitirler. Sürekli insanlara gülerler, insanların her hatasını inceler ve arkalarından da yüzlerinede insanları yıkabilecek şeyler söylerler. Bu tür insanlardan gerçekten kaçınmak gerekiyor çünkü fazlasıyla sırnaklaşmış davranışlara sahiptirler. Dahası, size arada iyi davranırlar ve bunda tamamen çıkar ilişkisi vardır. Diğer zehirli insan tiplerinden biride olumsuz düünce yayan ve olumsuz düşünceye sahip olanlardır, bu insanları ruh emici olarak düşünebilirsiniz. Her daim olumsuz düşünürler olucak her kötü şeyi dile getirirler ve etrafa kötü enerji yayıp kötü şeyleri çağırırlar. Bu insanlarla konuşup onları değiştirmeye çalışmak en mantıklısıdır çünkü ne insanlara ne de kendilerine yararları olmaz.

Bu insanlar her zaman fark edilmez. Yakınlarında fazla olmayın, sizi etkilemelerine izin vermeyin,  ilişkilerinizi gözlemleyin ve sağlıklı ilişkiler kurun ve toxic insanlara benzemeyin çünkü  bu tür insanlarla bağı olupta zehirli insanlara dönüşen insan çok gördüm. Eğer bu insanlarla yakın olmazsanız her açıdan sağlıklı ve huzurlu olursunuz. Onlar asla hayatınıza iyi anlamda dokunmaz.Açıkçası artık onlara taviz vermiyorum, yüz vermiyorum ve bir süre önce onlarla çok yakın oldum ve sonu iyi bitmedi ve onları ne kadar uzak tutarsam her yönden iyi bir hayata daha yakın olacağımı fark ettim..

Anahtar Kelimeler:
  • 6
    SEVDİM
  • 10
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 4
    İNANILMAZ
  • 4
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Siirt'te Uyuşturucudan 4 Kişi TutuklandıÖnceki Haber

Siirt'te Uyuşturucudan 4 Kişi Tutuklandı

Şair İbrahim Halil Demir’in Üçüncü Kitabı Büyük İlgi GördüSonraki Haber

Şair İbrahim Halil Demir’in Üçüncü Kitab...

Yorum Yazın

Reklam Alnı