TKYD Anadolu Panelleri’nin Altıncısı Diyarbakır’da Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TKYD Anadolu Panelleri’nin Altıncısı Diyarbakır’da Yapıldı
Abone ol
“İyi Yönetim İyi Yatırım Çeker” Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği’nin (TKYD) Dünya Gazetesi İş Birliği İle Hayata Geçirdiği, Anadolu’daki Şirketlere Kurumsal Yönetimin Öneminin Anlatıldığı “Anadolu Panelleri” Serisinin Bir Yenisi Diyarbakır"da Yapıldı.

Haber Muhabiri Ali Şeran
Resmi Kaynak  Mena İletişim Basın

Panelin açılışında konuşan TKYD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Tamer Saka, “TKYD olarak son 20 yıldır edindiğimiz bilgi birikimiyle Anadolu’yu şehir şehir geziyoruz. kurumsal yönetim ilkelerinin benimsenmesine katkı sağlamak için çalışıyoruz. Değişimi yalnızca kendi şirketimiz için değil ülkemizin, toplumumuzun refahı için de gerçekleştirmeliyiz” mesajını verdi. Kurumsal yönetim anlayışının ülkede tanınması, gelişmesi ve en iyi uygulamalarıyla hayata geçirilmesi amacıyla 2003 yılından beri faaliyetlerini yürüten Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD)’nin, Dünya Gazetesi iş birliği ile gerçekleştirdiği “Anadolu Panelleri Serisi”nin altıncısı  Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Panele Diyarbakır’da faaliyet gösteren firmaların temsilcileri de katıldı. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılan “Neden Kurumsal Yönetim?” konulu panelin moderatörlüğünü Dünya Gazetesi Yayın Kurulu Başkanı Şeref Oğuz  yaptı. Panelde, TKYD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Tamer Saka, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Türkiye Raporu Direktörü ve TKYD Ekonomi Danışmanı Can Selçuki yer aldı. Panelin açılışında konuşan TKYD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Tamer Saka, Dünya’da ve Türkiye’de yaşanan son gelişmelerin kurumsal yönetim kavramının, ülkelerin ve kurumların rekabetçiliğini devam ettirebilmeleri için, ne derece önemli bir araç olduğunu ortaya koyduğuna dikkat çekti. “Yorulmadan, yılmadan TKYD olarak son 20 yıldır edindiğimiz bilgi birikimiyle Anadolu’yu şehir şehir geziyoruz. Kurumsal yönetim ilkelerinin benimsenmesine katkı sağlamak için çalışıyoruz. Değişimi yalnızca kendi şirketimiz için değil ülkemizin, toplumumuzun refahı için de gerçekleştirmeliyiz” diyen Dr. Tamer Saka, şunları söyledi:

“TKYD olarak ‘Kurumsal Yönetim’ anlayışının hayata geçirilmesi amacıyla 2003 yılından itibaren faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Adillik, şeffaflık, hesap verebilirlik ve sorumluluk ilkeleri üzerine inşa edilen kurumsal yönetim anlayışının, etki ettiği tüm alanlarda yol gösterici olma misyonuyla hareket ediyoruz. Pandemiden önce Anadolu Panelleri adı altında bugüne kadar çeşitli illerde 50’yi aşkın seminer, panel gerçekleştirip kurumsal yönetimi anlatma imkânı yakaladık. Bugün, ilk çağlardan bu yana Akdeniz’i Basra körfezine, Kuzey Anadolu’yu Mezopotamya’ya bağlayan Diyarbakır ilimizdeyiz. Tarih boyunca jeopolitik önemi açısından önemli bir konuma sahip olan Diyarbakır şehrimizde dostlarımızla yüz yüze bir araya gelebildiğimiz için çok mutluyum. Ülkemizin doğu ve batısını birleştiren bir noktada, Dicle vadisine hakim bir tepe üzerinde konumlanan Diyarbakır, tarihi surları, ulu camisi, dört ayaklı minaresi ve binlerce yıllık geçmişiyle kadim şehirlerimizden biridir. Coğrafi konumdan ötürü oldukça verimli topraklara sahip olması tarıma dayalı bir ekonominin de gelişmesine olanak sağlamıştır. Bu nedenle bu işletmelerin devamlılığının sağlanması, sadece, sahipleri açısından değil, şehir, bölge ve ülke için de hayati öneme işaret etmektedir.” Gelinen noktada ülkenin her şehrinde olduğu gibi Diyarbakır için de çağın gerekleri ile donanmış insan kaynağı ve veri üzerine inşa edilmiş yeni, yaratıcı, uygulanabilir stratejilere ve büyüme modellerine ihtiyaç olduğunu anlatan Saka, konuşmasına şöyle devam etti: “Unutmamak gerekir ki “iyi yönetim, iyi yatırımı çeker”. Şirketlerin çok daha uzun ömürlü olabilmeleri, rekabet edebilmeleri, sürdürülebilir yapılar olabilmeleri ne kadar kurumsal bir anlayışla yönetildiklerine direkt bağlıdır.” Dr. Tamer Saka, Dünya’da ve Türkiye’de yaşanan son gelişmelerin kurumsal yönetim kavramının ülkelerin ve kurumların rekabetçiliğini devam ettirebilmeleri için ne derece önemli bir araç olduğunu açık bir şekilde ortaya konduğunu söyledi.

“Dünya muazzam bir değişim sürecinin içerisinden geçmektedir” diyen Saka şunları söyledi: “Karşı karşıya olduğumuz problemler hiç olmadığı kadar karmaşık riskler içermektedir. Dünya kapsamlı bir şekilde yeni bir ekonomik ve siyasal dengeye evrilmektedir. Bu değişim sürecini alışagelmiş olduğumuz büyüme modelleri ile geçiştirebilmemiz mümkün olmayacaktır.”  Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı da panelin açılışında yaptığı konuşmada, “Bugün burada çok önemli olan Kurumsal Yönetim konusunu konuşacağız. çok duyduğumuz “Kurumsal Yapıya Sahibiz” sözünü bugün burada yapacağımız panel ile ne kadar olup olmadığını tartışarak göreceğiz. Oda olarak da bu tür çalışmaları sürekli destekliyoruz ve her zaman içerisinde de yer alacağız” dedi. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı şunları söyledi: “Gelişen dünyada gelişen yeni dengelerde yeni ticaret sisteminde kurumsal olmak en önemli konulardan bir tanesidir. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası olarak kurumsallaşmayı her bir alanda uyguluyoruz. Yatay ve dikey yönetim anlayışını odamızda hakim kıldık. Kararlar yatay yapılardan (Meslek Komite Üyeleri, Meclis Üyeleri ve Komisyon Üyeleri) dikeye doğru bir bilgi ve deneyim akışı yaşanarak nihai kararları alıyoruz. Bu yöntemle kentin sorunları ve çözümleri çok daha seri bir şekilde gündeme alınmakta ve çözümler üretilmeye çalışılmaktadır.”

Anahtar Kelimeler:
  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kanser Derneği Tarafından Önemli EtkinlikÖnceki Haber

Kanser Derneği Tarafından Önemli Etkinli...

Aynı Ruh Ve AzimleSonraki Haber

Aynı Ruh Ve Azimle

Yorum Yazın

Reklam Alnı