Sur İlçesinde Neler Oluyor?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sur İlçesinde Neler Oluyor?
Abone ol
Diyarbakır’ın Yanı Sıra, Ülkemizin En Eski Yerleşim Birimlerinden Olan Merkez Sur İlçesinde, Resmi Kurumların, Neredeyse Tamamının, Yenişehir İlçesine Nakledilmesi, Tepkilere Yol Açtı.

Haber Muhabiri Süleyman Karaarslan
Resmi Kaynak Nusret Bilgiç

Aldığımız bilgilere göre, Sur Kaymakamlığı’na bağlı, Sur İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve bağlı kurumlar Sur Halk Eğitim Merkezi, Sur Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM), Sur  Tarım Müdürlüğü, Sur Gençlik Ve Spor Müdürlüğü ve Sur Tapu Müdürlüğü ile Sur SGK İlçe Müdürlüğü gibi kurumlar, ilçeden taşınarak, Yenişehir ilçesinin muhtelif yerlerinde hizmet vermeye başladı. Konuyla ilgili olarak şikâyetlerini dile getiren vatandaşlar ve bazı Sivil Toplum Kuruluşlarının yöneticileri, bu duruma bir anlam veremediklerini belirterek, şunları söylediler:

Tarihin Canlı Tanığı Sur

22.03.2008 tarih ve 5747 Sayılı Kanun ile İlçe Statüsüne kavuşan Sur İlçemiz, Çin Seddi’nden sonra dünyanın en uzun suru olan Diyarbakır Surları'nın yanı sıra, birçok Cami, Kilise, İbadethane, tarihi ve kültürel yapıları sinesinde barındırmaktadır. Her yıl yurt içi ve yurt dışından on binlerce turistin ziyaretine geldiği, tarihin canlı tanığı Sur İlçemizde, maalesef son zamanlarda sebebini anlayamadığımız tuhaf işler vuku bulmakta.

Yüz binin üzerinde nüfusa sahip ilçemizde, Sur Kaymakamlığa bağlı olan birçok resmi kurum, Yenişehir ilçesinin muhtelif semtlerine nakledildi. Sebebini bilmediğimiz ve anlayamadığımız bu gelişmeler nedeniyle, ilçe sakinleri olarak sıkıntı yaşamaktayız. Her geçen gün gelişen ve nüfusu artan ilçemizde, Sur  Milli Eğitim Müdürlüğü ve bağlı kurumlar Sur Halk Eğitim Merkezi, Sur Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM), Sur Tarım Müdürlüğü, Sur Gençlik Ve Spor Müdürlüğü, Sur Tapu Müdürlüğü ve Sur  SGK İlçe Müdürlüğü gibi kurumların, ilçe dışında hizmet vermeleri durumunda ilçede yaşayan vatandaşların mağdur olmasına sebeb olmaktadır.

Vatandaşlarımız, Yenişehir ilçesinin birbirinden uzak noktalarında bulunan İlçemiz Kaymakamlığı’na bağlı kurumlarına, her defasında dolmuş veya otobüs gibi toplu taşıma vasıtalarını kulanmak zorunda kalıyorlar. Tabi bu durum, zaman kaybına yol açtığı gibi, zaten güç koşullar altında hayatlarını idame etmek zorunda kalan vatandaşlarımızın bütçesine de zorluyor. Sur İlçemizde hizmet verecek bina yok mu? İnsanlarımızı müşkül duruma düşürmenin kime, ne faydası var, anlamış değiliz. Buradan yetkililere seslenerek, bu mağduriyetimizin bir an önce giderilmesini talep ediyoruz’ şeklinde görüşlerini ifade ettiler.

Anahtar Kelimeler:
  • 825
    SEVDİM
  • 490
    ALKIŞ
  • 15
    KOMİK
  • 444
    İNANILMAZ
  • 56
    ÜZGÜN
  • 621
    KIZGIN
Gürsu’da Yeniden Işık DönemiÖnceki Haber

Gürsu’da Yeniden Işık Dönemi

Dicle Elektrik Şırnak'ın Elektrik Altyapısını Geleceğe HazırlıyorSonraki Haber

Dicle Elektrik Şırnak'ın Elektrik Altyap...

Haber Yorumları

  • Mehmet i.03-04-2024 23:00

    Sur İlçesi Yenişehir E Bağlansın, Üç Kuyu İlçe Olsun... Üç Kuyu Mahallesinin Yenişehir E Bağlı Olması Çok Saçma.

Yorum Yazın

Reklam Alnı