Sur ‘da Devran Filminin Diyarbakır Galası Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sur ‘da Devran Filminin Diyarbakır Galası Yapıldı
Abone ol
“Sur’da Devran” Filminin Diyarbakır Galası Yapıldı. Film, 19 Ekim'de 24 Ülkede Vizyona Girecek.

Haber Muhabiri Nigar Tarancı
Resmi Kaynak Ercan Çağlayan

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde çekilen ve yönetmenliğini Haşim Aydemir’in üstlendiği, Sırrı Süreyya Önder, Nazmi Kırık ve Yüksel Ünal gibi deneyimli isimlerin rol aldığı “Sur’da Devran” Filminin Diyarbakır Galası Yapıldı. Film, 19 Ekim'de 24 Ülkede Vizyona Girecek. Beyaz bir güvercinin peşinden yola koyulan üç arkadaşın hikayesini konu edinen "Sur'da Devran" filminin galası Diyarbakır Forum AVM'de yapıldı.

"Film Diyarbakır'ı Bir Bütün Olarak Ele Alıyor" Filmin konusu ve süreci hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan Yardımcı yönetmen Mehmet Emin Yıldız, Tamamı Diyarbakır'da çekilen 90'lı yıllardaki Diyarbakır'ı bir bütün olarak Suruyla, sokağıyla, esnafıyla, anlatan filmimizin öyküsünü Murat Türk'ün "Köprüdeki Düşman" kitabının senaryosundan uyarladık. Pandemiden önce çekimlerine başladığımız filmimizin çekimlerine pandemiden dolayı bir ara verdik. Pandemiden sonra tekrar devam ettik, bitirip kurgusunu yaptık. Geçtiğimiz 17 Mart'ta vizyona girmesini planlamıştık ki ne yazık ki 6 Şubat depremlerinden ötürü vizyona giremedik. Vizyon tarihini bu tarihe erteledik, şimdi vizyona giriyor. "Dedi.

Sur Halkı Filmi Sahiplendi. Çekim esnasında Sur halkının kendilerini yalnız bırakmadığını ifade eden Yıldız, "130 kişilik film ekibimize sürekli çay ve börek ikram edildi. Sur halkının yoğun ilgisinden dolayı film bir hafta çekime ara verdi. Sur halkının bu filmde emeği çok oldu. Kendilerine teşekkür ederiz." dedi.

Gala Gecesinde Basın Camiasından Önemli İsimler Yer Aldı. Haberdiyarbakir.Org Haber Ajansı Diyarbakır İl Muhabiri Ali Şeran, Amed Radyo Ve Televizyon Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Mehmetoğlu, Diyarbakır Emek Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ercan Çağlayan, Haberdiyarbakir.Org Haber Ajansı CEO ”Su Efe Şeran, Mücadele Gazetesi Haber Müdürü Fatih Suruç Gibi İsimler Galada Yer Aldı.

"Sur Halkıyla Beraber Komün Bir Film Oldu" Filmde "Dodo" karakterini canlandıran Savaş Damla ise,  "Film çekimlerinde Sur halkıyla beraber bir komün içerisinde olduk. Kendilerine teşekkür ederiz. Film sürecinde bir çok problem yaşadık. Ring ve güvenlik araçlarının sürekli çekim bölgesinde geçmesi bize dezavantaj sağladı. Surların bir bölümünde restorasyon olması sıkıntı yaşamamıza neden oldu. Gönül isterdi ki Sur'un her bir sokağında, her bir kareye ayrı ayrı yer verelim ama Sur'un yarısı yıkıldı, diğer yarısında mücadele verdik" dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 82
    SEVDİM
  • 121
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 156
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Diyarbakır’a Özgü 20 Lezzetin Tescili İçin Başvuru YapıldıÖnceki Haber

Diyarbakır’a Özgü 20 Lezzetin Tescili İç...

Sur Kültür Yolu Festivali’nin Konserleri İptal EdildiSonraki Haber

Sur Kültür Yolu Festivali’nin Konserleri...

Yorum Yazın

Reklam Alnı