Şuâra Kültür Sanat Cafe Görkemli Bir Açılış İle Açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şuâra Kültür Sanat Cafe Görkemli Bir Açılış İle Açıldı
Abone ol
Şuâra Kültür Sanat Cafe Salt Bir Kafe'den Ziyade Kültür Sanat Ve Edebiyat Konseptiyle Bugün, Suriçi Süleyman Nazif (Televizyoncular) Sokağı'nda Yeni Bir Mekân, Şuâra Kültür Sanat Cafe'nın Açılışı Yapıldı.

Haber Muhabiri Nigar Tarancı
Resmi Kaynak Ali Şeran (Özel Haberi)

Tarihi dokusu ve mistik havasıyla Diyarbakır tarihi evleri, insanların severek zaman geçirdiği kafe, kahvaltı ve kültür evleri, şehrin kültürünü yaşatmayı devam ettirdiği gibi şehrin turizmine de büyük katkı sağlamaktadır. Salt bir kafe'den ziyade kültür sanat ve edebiyat konseptiyle bugün, Suriçi Süleyman Nazif (Televizyoncular) Sokağı'nda yeni bir mekân, Şuâra Kültür Sanat Cafe'nın açılışı yapıldı. "Diyarbakır Yazarlar ve Şairler Derneği" (DİYŞAD) Yönetim Kurulu Başkanı İhsan İpek Cankurt'un işletmesini üstlendiği Şuâra Kültür Sanat Cafe'nin açılışına şehrin bir çok idarecisi, STK Başkanları, kültür sanat aktivistleri ve eş dost katıldı.

Açılışa Başta. Haberdiyarbakir.Org Haber Ajansı CEO"su (Efe Şeran)" Bey, Diyarbakır İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemil Alp, Av. Eğitimci-Yazar Aydın Ak, Diyarbakırspor eski Başkanı Mehmet İpek, Gazetesi-Yazar İbrahim Evirgen, (DİYŞAD) Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Koordinatörü Can Ali Şeran ve Diyarbakır Emek Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ercan Çağlayan, Ses Sanatçısı Ali Aktaş, DİYŞAD Yönetim Kurulu Başkanvekili Hüseyin Acar, DİYŞAD İcra Heyeti Başkanı Veysi Fida, DİYŞAD Genel Sekreteri Mehmet Tanrıkulu, DİYŞAD Mahalli Müzik Topluluğu ile beraber dernek yöneticileri, Yazarlar Cansu İlgin, Hülya Aydın, Songül Gök, üyeleri, STK temsilcileri ve farklı alanlarda aktivistler icabette bulundular.

Tarihi açık hava müzesi hükmündeki Suriçi'nin en iyi lokasyonlarından biri olan Hasanpaşa Hanı bitişiğindeki Süleyman Nazif (Radyo/Televizyoncular) Sokağı'nda taş yapı mimarisiyle hizmete açılan mekânın açılış kurdelesi iyi dilekler ve temennilerle kesildi. İleriye dönük şehir sohbetleri, edebiyat etkinlikleri, resim sergileri, söyleşi ve imza günleri, tiyatro atölyeleri ve de mahalli müzik aktivitelerinin de yapılacağı belirtildi.

İhsan İpek Cankurt yaptığı açıklamada: "Diyarbakır'ın tarihi yapıları korunarak günümüze kadar getirilmiş, bizlere miras bırakılmıştır. Şehrin surları, camileri, kiliseleri, hamamları ve hanları gibi sosyal yaşam alanı olan tarihi evleri de şehrin kimliğini taşımaktadır. Zaman içinde çeşitli nedenlerle terkedilip apartman yerleşkesinin benimsendiği günümüzde, tarihi Diyarbakır evleri daha çok kafe, kahvaltı, nargile gibi yiyecek ve içecek hizmetine ayırtıldı. Eski bir konak yeri olan bu yerde iki yıllık aslına uygun bir restorasyondan sonra bugün, Şuâra Kültür Sanat Cafe'nin açılışına beraber yaptık. Şehrin marka yüzü ve kültür yuvası olması yolunda imkan ve çabamızı sürdüreceğiz" dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 25
    SEVDİM
  • 47
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 60
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Spora Gel” Kursları Devam EdiyorÖnceki Haber

“Spora Gel” Kursları Devam Ediyor

Metinalı İş İnsanı Aktaş’tan İstihdama Büyük Katkı!Sonraki Haber

Metinalı İş İnsanı Aktaş’tan İstihdama B...

Haber Yorumları

  • Pınar17-07-2023 11:46

    Hayırlı Uğurlu Olsun Diyarbakır’ımıza Farklı Bir Hava Katmasını Temenni Ederim.

Yorum Yazın

Reklam Alnı