Sorunlar Giderek Kronikleşiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sorunlar Giderek Kronikleşiyor
Dicle Elektrik Reklam 111
Abone ol
Genel Başkanlığını eski bakanlardan Ali Babacan’ın yaptığı Demokrasi ve Atılım partisi (DEVA) Diyarbakır Merkez Yenişehir İlçe Başkanlığı adına Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Habir Haluk Talan Haberdiyarbakir.Org Resmi Haber Ajansına Gündemle İlgili Açıklamalarda Bulundu.
Dicle Elektrik Reklam 2

Genel Başkanlığnı eski bakanlardan Ali Babacan’ın yaptığı Demokrasi ve Atılım partisi (DEVA) Diyarbakır Merkez Yenişehir İlçe Başkanlığı adına Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Habir Haluk Talan Haberdiyarbakir.Org Haber Ajansına Gündemle İlğili Açıklamalarda Bulundu.  Kent genelinde saha çalışmalarına devam ettiren Habir Haluk Talan. Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı bünyesinde görev yapan, kadın kolları ve gençlik kolları başkanlığı, esnaf ve ev ziyaretleri yaparak, sorunları yerinde ve birinci elden dinleyerek, bunları rapor halinde il başkanlığına sunuyor. DEVA partisi Yenişehir Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Habir Haluk Talan , uzun süreden beridir yaptıkları esnaf ve ev ziyaretlerine periyodik aralıklarla devam ettiklerini belirterek, şunları söyledi: ‘Bilindiği üzere, ülkemiz son derece zorlu bir süreçten geçiyor. Başta ekonomi, işsizlik ve enflasyon olmak üzere, dış politika, Eğitim ve Sağlık alanında yaşadığımız devasa sorunlar, çözüm bulmak bir yana, her geçen yıl daha da artarak, kronik bir hal almaktadır.

Senelerdir ‘3600 Ek Gösterge’ sorunu çözeceğiz diyen Adalet ve Kalkınma partisi genel başkanı ve partili cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde bu sorunu çözeceklerini belirtirken, yine muallakta ifadeler kullanarak, sorunun tam olarak ne zaman çözüleceğine dair kesin bir ifade kullanamamıştır.Yine kısa adı EYT olan, Emeklilikte Yaşa Takılan milyonlarca vatandaşımız da, derin bir hayal kırıklığı yaşamaktalar. Bugüne kadar iktidar kadroları, EYT sorununu çözmezden gelirken, özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘türedi’ ifadesini kullanması, seçim sandığı ufukta görününce de, birdenbire EYT’lileri hatırlaması, oldukça manidardır. Dolar ve Euro başta olmak üzere, yabancı para birimleri karşısında sürekli değer kaybeden paramızın bu durumu ise, bizlere maalesef zamlar olarak geri dönmektedir. İşsizlik ordusuna her yıl eklenen yeni yığınlar, enflasyonun mutfağımızı yangın yerine çevirmesi, ivedi olarak çözüm bekleyen sorunların başında gelmektedir. Devlet dairelerine işe alımlar, liyakat esasıyla değil, torpil ile, ahbap çavuş zihniyeti ve çıkara dayalı ilişkiler ile yapılmaktadır’.

Vatandaşlarimiz Boş Sözler Değil İcraat Beklemekte

‘Asgari ücretin en az 3500 lira olması ve vergi muafiyeti sağlanması, emeklilerimize seyyanen zam ve intibak yasasının da, yine öncelikli konular arasında yer aldığını’ belirten DEVA partisi Yenişehir Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Habir Haluk Talan şöyle devam etti:  ‘Engelli maaşı, evde bakım parası, herhangi bir geliri olmayan vatandaşlarımıza, bu kışı atlatacak şekilde nakit yardım yapılması, sık sık dile getirilmesine rağmen, öğretmen eksikliğinin giderilememesi, geniş halk kitlelerine yönelik, iktisadi, sosyal ve kültürel içerikli projelerin en kısa zamanda hayata geçirilmesi, elzem hale gelmiştir.

Kürtçe Anadilde Eğitim ve Kürt Sorununun, Türkiye Büyük Millet Meclisinde ele alınması, KHK ile ilgili sorunlar, savunma sanayimizde, dışa bağımlı olmaktan en kısa zamanda kurtulmamız, çiftçilerimizin, köylülerimizin gerçek manada desteklenerek, tarımda yeni bir yol haritası belirlenmesi gibi konular, en kısa zamanda TBMM bünyesinde ele alınmalıdır.Uyuşturucu kullanımı ve bahis oyunlarının neredeyse ilkokul seviyesine kadar inmesi hepimizi üzen ve geleceğe yönelik endişelerimizi artıran iki önemli konudur. Esnaflarımıza ve ticaret erbabımıza, sicil affı çıkarılması da, milyonlarca esnaf ve ailelerinin bekledikleri bir diğer husustur.

Devletimizin tüm kademelerinde, ‘şeffaf, dürüst ve hesap veren’ bir anlayış ile, halkımız ile beraber, herkesin ve her kesimin bilgi ve biriminden yararlanarak, ülkemizi yeniden bir kalkınma hamlesiyle buluşturma şiarıyla çıktığımız bu kutlu yolculukta, sayın Genel Başkanımız Ali Babacan ve kurmay kadrosu eşliğinde, sorunlara neşter değil, cerrahi müdahaleler yapılarak, kalıcı ve köklü çözümler üretilecek. Rabbim, başta aziz vatanımız olmak üzere, bütün İslam âlemine, hayırlar, sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir gelecek nasip eylesin’.

Haber Muhabiri Ali Şeran (Özel Haber) 
Haberdiyarbakir.Org Diyarbakır

Haberin Resmi Kaynağı Ali Şeran 

Anahtar Kelimeler:
  • 15
    SEVDİM
  • 15
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 15
    İNANILMAZ
  • 10
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Arpacık NedirÖnceki Haber

Arpacık Nedir

“Bi Hareketine Bakar Hayat Kampanyası”Sonraki Haber

“Bi Hareketine Bakar Hayat Kampanyası”

Dicle Elektrik Reklam 4

Yorum Yazın

Online Randevu