Özel Hastanelere Ödenen Fazla Ücretler Geri Alınabilir

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Özel Hastanelere Ödenen Fazla Ücretler Geri Alınabilir
Dicle Elektrik Reklam 111
Abone ol
Özel Hastanelerde Muayene Olanlar Yüksek Muayene Ve Katılım Adı Altında Alınan Ücretlerden Şikâyetçi. Mardin'de Açıklama Yapan Pozitif Hasta Hakları Derneği Genel Başkanı Doç. Dr. Bekir Karaarslan, Kanunen Yasak Olmasına Rağmen Alınan Ücretlerin Geri Alınabileceğini Söyledi.
Dicle Elektrik Reklam 2

Özel hastaneler, artan sayıya ve kaliteye bağlı olarak vatandaşın tercihi haline geldi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile anlaşmalı hastaneye muayene için giden sigortalı 80 liraya kadar katkı payı ödüyor. Özel hastaneler ayrıca SGK'nın ödediği tedavi ücretinin yüzde 200’ü kadar fark ücreti de talep edebiliyor. Hal böyle olunca özel hastanelerde muayene olanlar, alınan fazla ücretlerden şikâyetçi oluyor. Pozitif Hasta Hakları Derneği Genel Başkanı Adli Tıp Uzmanı Doç. Dr. Bekir Karaarslan,  özellikle Covid-19’un tanı ve tedavisinde özel hastanelere giden vatandaşlardan fahiş denilebilecek ücretlerin alındığını, bunun yasal olmadığını söyledi.

“Ücretsiz Danışmanlık Hizmeti Veriyoruz” Doç. Dr. Karaarslan, “Bağımsız olarak Adli Tıp Uzmanı olarak çalışıyorum. Hasta haklarıyla ilgili Pozitif Hasta Hakları Derneği kurduk. Derneğimizin asıl amacı ise sağlık alanında yaşanan kötü uygulamalarla ilgili mağdur olan hasta ve hasta yakınlarına ücretsiz danışmanlık yapmaktır. Kısa sürede çak sayıda çalışmalar yapmaya başladık. Yeni bir dernek olmamıza rağmen mağdur vatandaş sayımız bayağı fazladır. Sağlık camiasında ciddi sıkıntı ve problemlerin olduğunu bildiğim, gördüğüm ve birebir yaşadığım için böyle bir dernek kurma ihtiyacı hissettim. Sağlık alanındaki kötü uygulamalar nedeniyle mağdur olan vatandaşları bulup onlara ücretsiz bir şekilde yardımcı olmayı amaçlıyoruz. Tamamen ücretsiz bir şekilde danışmanlık hizmeti veriyoruz. Eğer gerçekten bir mağduriyet söz konusu ise mağduriyetlerinin giderilmesi adına her türlü yardımı yapmaya çalışıyoruz.  Birlikte çalıştığımız avukatlarımız da var. Bu arkadaşlarımız da hukuki destek veriyorlar.” diye konuştu.  

“Vatandaşlardan Fahiş Denilebilecek Ücretler Alınıyor”Covid-19’un tanı ve tedavisinde özel hastanelere giden vatandaşlardan fahiş denilebilecek ücretlerin alındığını kaydeden Karaarslan, bu ücretlerin kanunen yasak olmasına rağmen alındığını söyledi. Karaarslan, “Özel hastanelerde alınan fazla ücretlerin de geri alınması için biz gerekli girişimleri başlatıyoruz. Vatandaşlarımızı özel hastanelere ödemiş oldukları fazla ücretler konusunda hem uyarıyor hem de geri alınması için başvuruda bulunmaları yönünde uyarıyorum.” dedi.

“Kötü Muamele Şikâyetleri Çok Fazla”Karaarslan, olarak şunları söyledi; “Bize en çok kötü muamele şikâyetleri geliyor. Hekimlerden ve hasta bakıcılardan şikâyetler geliyor. Özellikle cerrahi alanlarda yapılan ameliyatlarda hastaların mağdur olduğunu, ölüm ve sakatlığa kadar varan durumlar olduğu yönünde şikâyetler geliyor."

Haber Muhabiri Ali Şeran
Haberdiyarbakir.Org Diyarbakır 

Haberin Resmi Kaynağı Seyfettin Eken sonhaberim.com


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Diyarbakırspor Yarı FinaldeÖnceki Haber

Diyarbakırspor Yarı Finalde

Metina Derneğinden Bir Barış Hamlesi DahaSonraki Haber

Metina Derneğinden Bir Barış Hamlesi Dah...

Dicle Elektrik Reklam 4

Yorum Yazın

Online Randevu