Özel Diyarbakır Direksiyon Kursu Büyük İlgi Görüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Özel Diyarbakır Direksiyon Kursu Büyük İlgi Görüyor
Abone ol
Her Geçen Gün Gelişen Ve Büyüyen Diyarbakır’da, Bu Gelişmelere Paralel Olarak Bu Gelişmelerden En İlgi Çekici Olanı Da Kadim Şehrimizin Sürücü Kurslarımızın Bayan İstihdamına Yönelik Bayan Adaylarımızın Daha Rahat İletişim Kurmaları Adına Yedi Yıllık ‘Direksiyon Eğitmenliği’ Tecrübesi Olan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Sertifikalı Şükran Ceylan’ın Direksiyon Eğitimi İle İlgili Açıklamalarda Bulundu.

Haber Muhabiri Ali Şeran // Diyarbakır
Resmi KaynakAli Şeran (Özel Haber)

Kadın sürücülerin daha fazla araç sürüş eğitimi aldığı Diyarbakır’da görev yapan direksiyon eğitmeni Şükran Ceylan, kadınlara trafikte örnek olurken, aynı zamanda direksiyon eğitimleri veriyor. Bölgemizde genellikle 'erkek mesleği' olarak bilinen ve sabır gerektiren sürücü kursu eğitmenliği yapan Şükran Ceylan, zorlu bir işi 17 yıldır başarıyla yerine getiriyor. Kadın sürücü adaylarının arttığı kentimizde, hem kadınlara direksiyon dersleri veren Şükran Ceylan’ı görenler, önce kısa süreli bir şaşkınlık yaşıyorlar, fakat sonra seviniyorlar. ‘Bayandan Bayana’ Özel Direksiyon Dersleri  Açıklamalarda bulunan Özel Diyarbakır Direksiyon Eğitmeni Şükran Ceylan, Diyarbakır’da ihtiyacı duyulan bir konuda, hizmet verdiklerini belirtti. Haberdiyarbakir.Org Resmi Haber Ajansı Diyarbakır Muhabiri Ali Şeran”a özel açıklamalarda bulunan Şükran Ceylan, şunları söyledi: ‘Mekke, Medine ve Kudüs’ten sonra, ‘5. Haremi Şerif’ ünvanına sahip olan, Mukaddes Dinimiz İslam’ın Anadolu’ya açılan kapısı Diyarbakır’da, böylesi önemli bir konuda, bayan kursiyerlerimize hizmet sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Diyarbakır Direksiyon Eğitmeni olarak, sürücü adaylarına yönelik kapsamlı uygulama dersi sunmaktayız.  Milli Eğitim Bakanlığı sertifikalı özel ders vermektedir tüm kurslarımız Yolların güvenli olması ve kazaların ve kayıpların olmaması için sürücü adaylarının doğru biçimde trafik kurallarını öğrenmesi ve buna göre güvenli şekilde araba kullanımını benimsemesi gerekir. Bunun yolu da doğru ve kapsamlı direksiyon eğitiminden geçer. Sürücü adaylarını sadece sınava hazırlamakla ilgilenmez. Amacımız, sürücü adaylarını ehliyetlerini aldıktan sonra doğru şekilde araba kullanmalarını sağlamak ve dolayısıyla yolları daha güvenilir hale getirmeye katkıda bulunmak.

Ayrıca çeşitli hassasiyetleri gözettiğimiz için kadın hocamızdan ders alabilme seçeneğimiz de mevcut. Milli Eğitim Bakanlığından öğretmen belgem bulunmakta. Direksiyon eğitimi almak isteyenlere üstün hizmet kalitesini ilke edinerek uzun yıllardan bu yana eğitim vermekteyim. Uzun yılların bilgi birikimi ve tecrübesiyle % yüz, kursiyerlerimizin memnuniyetini önemseyen, alanında uzman, yaptığı işte başarıyı en üst seviyede tutmaya çalışmayı ilke edindim. Direksiyon eğitimlerinizi ister düz vites ister otomatik vites araçlarımızda alabilirsiniz. Direksiyon eğitimlerini, Milli Eğitim Bakanlık sertifikası olan, gerekli eğitim ve yetkisi olan hocalardan almanız önem arz etmektedir. Hata yapmaktan asla korkmayın, çünkü hata yapma ihtimalinize karşı aracımızda direksiyon hocamızın kontrol edebileceği fren mekanizması bulunmakta. Ehliyet aldınız, fakat aldığınız eğitimin sizin için yeterli olmadığını düşünüyorsanız, kendinizi şehir trafiğinde araç kullanmaya hazır hissetmiyorsanız, veya fakat şehir trafiğinde araç kullanmakta zorlanıyorsanız, ‘Ehliyetim ve arabam var, ancak, araç kullanmaya korkuyorum’ diyorsanız, doğru yerdesiniz. Eğitmanlerimiz uzman kadrosuyla, sürücü adaylarına en iyi hizmeti sunmak için, gayret gösteriyoruz. Sınava yönelik bilgi aktarımını sağlamakla yetinmeyen kadromuz, yollarda genel ve istisnai durumlar çerçevesinde yapılması gerekenleri de içeren kapsamlı direksiyon eğitimi vermekte.

Araçlarımız, bulaşıcı pandemi riskine karşı, her dersten önce dezenfekte edilmekte olup, derslerimiz bayan öğrencilerimize yöneliktir. Otomatik ve manuel vites araç seçeneklerimiz mevcut. Bir ders saatimiz tam 60 dakikadır. Kursiyerlerimize, on saatlik dersin sonunda, öğretmeyi taahhüt diyoruz. Eğitmen aracımızda, ekstra fren pedalı ve gerekli tüm teçhizatlar bulunmakta. Eğitim esnasında oluşabilecek tüm trafik cezası, arıza ve maddi riskler tarafımıza aittir. Unutmamak gerekir ki, hepimizin araba veya diğer taşıtların kullanımı için ehliyet alma zorunluluğu bulunmaktadır. Ehliyet kurslarında, teoriye ve uygulamaya dair eğitimler vermekteyiz. Fakat uygulamanın, yani araç kullanımının öğretildiği derslerin sınırlı olması nedeniyle sürücü adayları, uygulama alanına ilişkin bilgilerini güçlendirmek ve yerleştirmek için başka seçeneklere ihtiyaç duyulur. Bu kapsamda, sektörde özel direksiyon dersi veren eğitmanler hizmet verir. Bizler de, bu düşünceden yola çıkarak, branşının deneyimli hocalarıyla Kursiyerlerimize en iyi şekilde hizmet sunuyoruz. Bayan hocadan, bayan kursiyerlere verdiğimiz özel direksiyon dersleri, MEB sertifikalı, alanında uzman direksiyon eğitmenimiz tarafından verilmekte. Hedefimiz trafik adabına ve kurallara uygun rahat ve tedirgin olmadan eğlenceli sürüş eğitimleri vermek. Geri park ve L paralarımızı usulüne uygun yapma eğim çalışma videolarımız, vatandaşlarımızın faydasına sunulmuştur. Diyarbakır'da alanında uzman, profesyonel direksiyon eğitimi almak isteyen vatandaşlarımız bizlere ulaşa bilirler Şükran Ceylan, Diyarbakır’da ehliyet almak isteyen kursiyerlere yönelik, teorik ve pratik eğitimlerine, devam etmekte. Bölgenin ilk kadın direksiyon eğitmenlerinden olan Şükran Ceylan şu ana kadar binlerce kişiye aşkın ehliyet kazandırdı dedi. Kadınlarımıza Olan Ön Yargıları Kırmak İçin Buradayız  MEB Sertifikalı Sürüş Eğitmeni Şükran Ceylan, kadın usta öğreticisinin direksiyon eğitimi vermesinin, özellikle kadın adaylar için bir avantaj olduğunu belirtti. Kursiyerlerin bir kadından eğitim alması kendilerine özgüven verdiğini ifade eden Şükran Ceylan,’Adaylarımız, bizden eğitim alırken, kendilerine daha çok güveniyor ve bu şekilde trafiğe hazırlanıyor. Özelikle Bölgemizde bazı erkeklerin, ön yargıları var. ‘Kadın araç kullanamaz, kaput açamaz gibi’ gerçekliğini kaybetmiş ön yargılarla karşılaşıyoruz. Bu ön yargıları kırmak için buradayız. Uzun zamandır verdiğimiz bu hizmette kadınlarımızla çok yol kat edeceğimizi umuyoruz.

Kadınların Gözde Eğitmeni  Şükran Ceylan Haberdiyarbakir.Org Resmi Haber Ajansı Diyarbakır Muhabiri Ali Şeran”a Yaptığı Açıklamada En önemli hedeflerimizden birisi ise, trafikte kazaları, en az oranlara indirebilmek. Bu hedefe, el ele vererek varabileceğimize inanıyoruz. Kadın sürücü kursu eğitmenlerini gören kursiyerlerin durumu şaşkınlıkla karşıladığını dile getiren Şükran Ceylan, "Siz bayansınız araç kullanmayı biliyor musunuz?' şeklinde sorularla karşılaşıyorum. Fakat daha sonra aldıkları iyi eğitimin ardından teşekkür edip gidiyorlar. Bayanlar trafikte inanılmaz baskılara maruz kalıyor. Bu yönde olumsuz durumlarla karşılaşıyoruz. Kadınlara tavsiye,  olumsuzluklar karşısında yenik düşmesinler. ‘Yapamayız’ diye bir şey yok, kadınlar isterse her şeyi en iyi şekilde yapabilirler’. Öte yandan görüşlerini dile getiren bayan sürücüler, kadın direksiyon eğitmeninin kendileri için bir avantaj olduğunu ifade ettiler. Kadın sürücü adaylar ise, sürücü kursu Eğitmeni Şükran Ceylan'ın araç kullanma dersi vermesinin kendilerini cezbettiğini ve Eğitimlere daha iyi konsantre olduklarını belirttiler.

Kursiyerlere Özel Ders Veriliyoruz  Kadın sürücülerin daha fazla araç sürüş eğitimi aldığı Diyarbakır”da görev yapan direksiyon eğitmeni Şükran Ceylan, kadınlara trafikte örnek olurken, aynı zamanda kursiyerlere de direksiyon dersi verdiklerini belirterek, sözlerini şöyle tamamladı: ‘Ehliyet sınavına girecek olan veya sürüş konusunda deneyim kazanmak isteyen öğrencilerimize özel direksiyon kursunda dersler sunuyoruz. Başarılı Bir Eğitim ile Park Etme Teknikleride Veriyoruz  ‘L Park Etme, İki Araç Arasına Park Etme, Trafikte Araç Kullanımı, Genel Trafik Kuralları, Direksiyon Pratiği Geri Manevra Yapma, Vites pratiği, Ayna Kullanımı, pedallara Uyum Sağlama, Şerit Değiştirme, manevra Yapma, Dur - Kalk pratiği, Yolda Dur - Kalk pratiği’ gibi, çok yönlü dersler vermekteyiz diye sölerine ekledi.

Anahtar Kelimeler:
  • 10
    SEVDİM
  • 10
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 13
    İNANILMAZ
  • 7
    ÜZGÜN
  • 7
    KIZGIN
Kapkaç Ve Yankesicilik Olayında 11 TutuklamaÖnceki Haber

Kapkaç Ve Yankesicilik Olayında 11 Tutuk...

Yenişehirli Sporcular Avrupa İkincisi OldularSonraki Haber

Yenişehirli Sporcular Avrupa İkincisi Ol...

Yorum Yazın

Reklam Alnı