‘Mutluyuz, Gururluyuz’

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
‘Mutluyuz, Gururluyuz’
Abone ol
‘Haberdiyarbakir.Org’ Haber Ajansı Kurucusu Ve Savaş ve Fotoğraf Muhabiri Ali Şeran, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. Yıldönümü Dolayısıyla Yazılı Bir Kutlama Mesajı Yayımladı.

Haber Muhabiri Özlem Kaya
Resmi Kaynak Hatice Öğüt

Tarihin dönüm noktalarından biri olan, Kurtuluş Savaşımızın dillere destan kahramanlık öyküleriyle dolu olduğunu ve bu haklı mücadelemizin sonunda Cumhuriyet’i kurduğumuzu belirten ‘Haberdiyarbakir.Org’ Haber Ajansı Savaş ve Fotoğraf Muhabiri Ali Şeran, mesajında duygularını şöyle dile getirdi: Cumhuriyete giden yolun kaldırım taşlarını döşemek çok meşakkatliydi. Nice bedeller ödendi bu uğurda. Şehitlerimizin mübarek örtüsü, ay yıldızlı al bayrağımız için, ekmeğini yediğimiz, suyunu kana kana içtiğimiz, bizi büyüten Vatanımız için, bağımsızlık mücadelemiz üzerine kurulan devasa hayalleri gerçeğe dönüştürmek için gösterilen fedakârlık ve sergilenen mücadele eşsizdi. İngiliz, Fransız, Yunan, İtalyan, Sayısız düşmana diz çöktürüp, içimizdeki hainleri bertaraf etmek hiç kolay olmadı. Yalın ayaktılar, boğazlarından geçecek lokmaları, sırtlarına giyecek hırkaları dahi yoktu, buna rağmen özveriliydiler, gözü pektiler.

Haberdiyarbakir.Org’ Haber Ajansı Savaş ve Fotoğraf Muhabiri Şeran, Öyle büyük bir bağımsızlık ateşi yanıyordu ki içlerinde, çocuklar, kadınlar, yaşlılar ağır cephaneleri ya sırtlarında ya da tekerleklerin güç bela döndüğü yerlerde kağnı arabalarını çekerek taşıdılar. Antep’te, Maraş’ta, Dumlupınar’da, Sakarya’da, İzmir’de kısaca vatanımızın her karışında düşmana karşı ‘âmâsız, fakatsız’ bir savaş vardı. Milli mücadele öylesine kıymetliydi ki, teslimiyete yer yoktu. Esareti yok etmek için, and içmişlerdi. Kadını, erkeği, genci, yaşlısı, birlik ve beraberlik ruhuyla, gücünün son damlasına kadar mücadele etti, yılmadı. Savaş ve taktik stratejisini iyi bilen, siyasi yönden güçlü birikime sahip, Mustafa Kemal kumandanlığındaki ulusumuz, alın teriyle savundu vatanını ve geldikleri gibi geri gönderdi düşmanları. Bu duygu ve düşüncele, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümünü bir kez daha en kalbi duygularımla kutluyor, saygıdeğer halkımızın saygı ve sevgilerimle selamlıyorum’.

Anahtar Kelimeler:
  • 58
    SEVDİM
  • 58
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 23
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
100. Yılımız Kutlu OlsunÖnceki Haber

100. Yılımız Kutlu Olsun

Tarih Sayfalarında Özel Bir Yere SahipSonraki Haber

Tarih Sayfalarında Özel Bir Yere Sahip

Yorum Yazın

Reklam Alnı