Metina Derneği'nden 3 Günde İkinci Barış Hamlesi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Metina Derneği'nden 3 Günde İkinci Barış Hamlesi
Dicle Elektrik Reklam 11
Abone ol
Metina Derneği'nin Yeni Başkanı Mehmet Özçelik, Göreve Başlar Başlamaz Husumetli Aileleri Barıştırarak Barışa Katkıda Bulunuyor.
Dicle Elektrik Reklam 2

Haber Muhabiri Ali Şeran
Resmi Kaynak Haberdiyarbakir.Org Haber Merkezi

Merkezi Diyarbakır'da bulunan ve bölgede yüz binlerce mensubu olan Metina Aşireti üyeleri tarafından kurulan Metina Derneği Yardımlaşma Dayanışma Ve Eğitim Derneği, bir husumeti daha barışla sonuçlandırarak bölgede huzurun ve güvenin adresi oldu. Göreve başladıktan sonra 3 gün içinde 2 kez husumetli aileleri barıştıran Metina Derneği'nin yeni başkanı Mehmet Özçelik, yaptığı açıklamada Metina Derneği'nin kapısının herkese açık olduğunu söyledi. Sur ilçesinde ikamet eden Çalış ile Mazıdağı ilçesi Karataş Köyünde ikamet eden Çalış aileleri arasında geçtiğimiz günlerde başlayan ve bir kişinin yaralanmasına neden olan aile kavgası, Metina Derneği'nin girişimleriyle kan davasına dönüşmeden barışla sonuçlandı.

"Metina Derneği Kendisini Güvende Hissetmek İsteyen Herkesin Derneğidir" Sadece husumetli aileleri barıştırmak değil bölgedeki huzurun da adresi olduklarını belirten Metina Derneği'nin yeni başkanı Mehmet Özçelik; "Bizim niyetimiz sadece barışlar değil halk arasında olan kişisel sorunları da çözmek. Halkımız arasında aşiretimiz dışında bize müracaat eden insanların da sorunlarını çözmek ve aralarındaki husumeti sona erdirmeye çalışıyoruz. Sorunları olan herkese Metina Derneği'nin kapısı açıktır. Metina Derneği, sadece Metinalıların değil bölgede kendini huzur ve güvende hissetmek isteyen herkesin derneğidir" dedi.

" Bize Birlikte Çalışalım Teklifinde Bulundu" Barış Komisyonu Başkanı Yusuf Durmaz; " Başta aşiretimiz olmak üzere var olan huzursuzlukları daha büyük olaylara yol açmadan bu huzursuzlukları bitirmeye çalışıyoruz.  Sadece aşiretimiz içinde olan değil bölgemizde var olan huzursuzlukların için bitirilmesi için her zaman üzerimize düşeni yapmaya devam ediyoruz. Çünkü Allah'ın emri ve peygamberin emri budur. Biz bunu kendimize bir görev addediyoruz. Sorunlar bitinceye kadar dur durak bilmeden tüm taraflarla istişare halinde olup husumeti bitirip barışla sonuçlandırıyoruz. Derneğimizin bu güzel çalışmaları neticesinde Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği tarafından dikkat çekerek bizim barışa olan katkılar nedeniyle bizimle çalışmayı teklif ettiler."Derneğin başkan yardımcısı, Çınar kanaat önderlerinden Tilver Köyü muhtarı Hikmet Kaya, bir kaç gün önce bu iki aile arasında geçen kavgada bir kişinin yaralandığını, Metina Derneği olarak yapılan girişimler sonucu her iki aileyi de barışmaya ikna ederek olayın kan davasına dönüşmediğini ve dernek olarak bu tür çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bismil’de Turnuva Heyecanı YaşandıÖnceki Haber

Bismil’de Turnuva Heyecanı Yaşandı

Uyuşturucu Operasyonunda 3 Zanlı TutuklandıSonraki Haber

Uyuşturucu Operasyonunda 3 Zanlı Tutukla...

Dicle Elektrik Reklam 4

Yorum Yazın

Reklam Alnı