Leyla Irmak İle İki Dil Bir Yıldız Röportaj

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Leyla Irmak İle İki Dil Bir Yıldız Röportaj
Abone ol
Haber Ajansımız Haberdiyarbakir.Org Olarak Kadim Şehrin Kadim Gazetecileri ile Geçmişten Gelece Işık Olmak Adına İlk Röportajımızı Leyla Irmak İle İki Dil Bir Yıldız Röportajı Gerçekleştirdik Tüm Güzeliklerle Değerli Bilgi ve Birikimleri İçin Gazeteci Leyla Irmak"a Teşekkürlerle.

Haberdiyarbakir.Org:Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz? Leyla Irmak kimdir, sizden dinleyelim. Leyla Irmak:1981 yılında Diyarbakır’da dünyaya geldim. Annem, bu coğrafyada özellikle kadınlarımızın yaşadığı sıkıntılar ile yoğrulmuş, emekçi bir ev hanımı. Babam ise işçi ve emekçi. Senelerden beridir berberlik yapan ve artık mesleğinin zirvesine ulaşmış ve bugüne kadar birçok berber yetiştirmiş bir usta. Çevresinde birçok insanın tanıdığı, ‘babacan bir insan olarak gördükleri’ müspet kişiliğiyle sevilen ve sayılan bir insan.

Bugüne kadar birçok defalar husumete varacak kavgalara müdahil olarak, sorunların uzlaşma ve barış ile nihayetlendirmesine katkıda bulunmuş, yaşadığı coğrafyadan ötürü politik kimliğiyle sıkıntılar çekmiş, işkence görmüş ve zorlu bedeller ödemiş biri.Dolayısıyla, yaşadığı sıkıntılar nedeniyle başta bana ve sonra ailesi ve sevdiklerine derin izler bırakmış demokrat bir insan.Annem ve babamın evliliğinden, nurtop gibi yedi evlat dünyaya gelmiş. Bunların içinde ben ortancayım. Yani ailenin dördüncü evladı ve zeki kızıyım. Ayrıca, ailenin folozof kızı olarak da bilinirim. Benden önce abim ve iki ablam, sonra yine iki erkek kardeşim ve bir kız kardeşim. Yani benimle beraber toplam yedi kardeşiz. Eğitim durumumuz ise, içimizde ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite mezunu var. Ben Basın Yayın Halkla İlişkiler iki yıl, Ön Lisans Anadolu Üniversitesi mezunuyum. Henüz genç yaşlarda, yani yirmi yaşımda çalışma hayatına girdim. Kendi ayaklarımın üzerinde sağlam durabilmek için, genç yaşta hayata atıldım. Maddi sıkıntılarımızın yanısıra, çalışma koşulları zor olmasına rağmen, olabildiğince mücadele etmeye çalıştım. Bu nedenle, çok istediğim gibi bir eğitim durumumu gerçekleştiremedim. Daha iyi koşullarda tahsili imkanı bulabilsem, kendimi daha fazla geliştirir ve çok daha başarılı olurdum diye düşünüyorum.

Haberdiyarbakir.Org Kaç yıldan bu yana mesleğin içindesiniz.? Leyla Irmak:Yerel radyo ve televizyonlarda basın mensubu olarak yer almam, 2002 yılında başladı. 2002 yılından, 2012 yılına kadar aktif olarak sunuculuk yaptım.2012 yılında çok sevdiğim mesleğim ve işimden ayrılmak zorunda kaldım. Ayrılırken, sunuculuk ile beraber, program yapımcılığı ve yönetmenlik yapıyordum. Tam beş yıl, severek ve şevkle yaptığım mesleğimden ayrı kaldım. Bu koca beş yıllık süre zarfında, ailem ve sevdiklerim ile beraber, zorlu bir süreç yaşadık. 2017 yılında, senelerce çok emekler verdiğim CAN Radyo ve TV.’nin yetkilileri tarafından tekrar çalışmak için çağrıldım. Böylece 2017 yılında, yeni ve ilginç fikir ve düşüncelerimle, çok sevdiğim mesleğime geri döndüm. Böylelikle, 15 yıldır basın camiasının ve çok emek verdiğim kurumum CAN Radyo ve TV.’de yine aktif sunucu ve programcı olarak devam etmekteyim. İki dilde (Türkçe/Kürtçe) olarak, olabildiğince objekti ve halkın sesi olarak program sunmaya çalışıyorum.

Haberdiyarbakir.Org:Sizi bu mesleğe teşvik eden faktörler nelerdi ve mesleğe ilk nasıl başladınız? Leyla Irmak:Bu güzel ve bir o kadar da özel mesleğe beni teşvik eden, başta yaşadığım politik coğrafyanın yanısıra, Kürt bir ailenin evladı olarak, ailem içinde benim gibi aynı meslekten gelen ablamın teşvik etmesi oldu.Ayrıca, daha geriye gidersek, henüz okul yıllarımda, öğretmenlerimizin benim yeteneklerimi keşfetmeleri de, son derece önemli bir faktör oldu. Yeteneklerimin başında güzel bir sese, diyaframa ve nefese sahip oluşum, duygu ve düşüncelerimi, çevremde olup bitenleri doğru ve anlaşılır bir şekilde ifade edebilmek gibi faktörler, beni bu mesleğe teşvik etti. Bunların sonucunda, olayların ‘sebep/sonuç’ ilişkilerini iyi kurup analiz edişim, olup biten hadiseleri herkesin anlayabileceği bir üslup ile anlatışım, kendimi, sevenlerimi ve halkımızın duygularını, ancak sunuculuk yaparak doğru ifade edebilirim düşüncesiyle, radyo ve televizyonculuk mesleğim, 2002 yılında başladı.

Haberdiyarbakir.OrgMeslek hayatınızda karşılaştığınız iyi veya kötü olaylar nelerdir? Leyla Irmak: Tabii ki, iyi yönleri bir hayli fazla. Dinleyiclerimizin ve sonrasında, internetin yaygınlaşmasıyla beraber, sosyal medya platformlarında dinleyici ve izleyicilerimizin sürekli çoğalması, halkımızın bana değer verip, bağrına basmaları, sevip saymaları, içlerinden biri, ailelerinden biri olarak görüp değer vermeleri beni çok mutlu eden unsurlar. Zaman zaman, özel duygu ve düşüncelerini de mesajlarla belirterek, beni onore ettiler.Olumsuz tarafları ise, ne kadar çok sevilen ve saygı duyulan biri olursanız olun, bir o kadar da tahammül edemeyen, bir türlü kabul etmek istemeyen, çekemeyen ve hatta fırsat bulduğunda size kötülük edeck kadar zarar verebilecek insanların bulunması da, elbette ki mesleğimizin cilvelerindendir.

Haberdiyarbakir.Org: Program yapmanızın, size ne tür katkıları oldu? Leyla Irmak:Başta doğuştan gelen yeteneklerim var. Zaman zaman geçtikçe, yeteneklerim gelişmeye ve sürekli çıtayı yükseltmeye başladım. Dolayısıyla, bu durum, özgüvenimi de ortaya çıkardı. Yakın çevreme, insanlara, doğaya ve tabii ki hayvanlara daha çok duyarlı olmamı sağladı.  Her insan için kendisi değerlidir. Tabi ben ne kadar değerliysem, değer verdiklerim de bir o kadar değerlidir. Haliyle bu durum insanda ‘değer verme bilincini’ ortaya çıkarıyor. İnsanlara karşı daha nazik, hoşgörülü olmam gerektiğini zaman içinde öğrendim. ‘Empati’ yaparak, kendimi karşımdaki insanların yerine koydum, böylelikle onların duygu ve düşüncelerini daha iyi anlamaya çalıştım. Koşullar ne olursa olsun, kimseye haksızlık yapmamaya, olabildiğince herkese eşit mesafede durmaya çalıştım. Karşımdaki insanın, dünyevi düşüncesinin benden farklı olabileceğini gördüm ve bunun da bir ayrıştırma değil, tam tersine karşıdakini daha iyi anlamaya ve saygı duymaya çalışmak için bir fırsat olduğu düşüncesiyle hareket ettim.Sabırla, metanetle, emeğe saygı göstererek, adil bir paylaşım ile, karşılıklı saygı, sevgi, dostluk ve kardeşlik çizgisinde yaşamaya çalıştım. Mesleğime olan sevgim ve hayranlığım, beni hep daha iyi olmaya teşvik etti, hep kendimi geliştirip, çıtayı bir tık daha yukarı çıkarmaya çalışıyorum. Hayat bir okul ve biz de bu okulun öğrencileriyiz.

Haberdiyarbakir.Org: Kendinizle barışık biri misiniz? Leyla Irmak: Aşık olduğum ve çok sevdiğim mesleğim, radyo, program yapımcılığı, yönetmenlik ve sunuculuk, gerçekten toplumda karşılık gören ve saygı duyulan işler. Dolayısıyla, zaman içinde özgüvenim arttı, yeteneklerimi her geçen gün geliştirmeye çalışıyorum, dolayısıyla, kendisiyle barışık bir insanım. Haberdiyarbakir.Org: Hayalinizdeki meslek neydi, paylaşır mısınız? Leyla Irmak: Hayalimdeki meslek, kendi ana dilim olan, Kürtçe Dilde Öğretmen olmaktı. Haberdiyarbakir.Org: Yaptığınız meslekten, istediğiniz verimi alabiliyor musunuz? Leyla Irmak:Elbette ki, yaşadığım şartlar ve koşullar nedeniyle, Yerel Radyo ve TV.’lerde istediğimiz verimi tam olarak alamıyorum. Bunun eksikliği ve buruklu içindeyim. Temennimiz, gelecek kuşakların radyo, televizyon, basın yayın faaliyetlerini çok daha iyi koşullarda yapabilmesidir. Haberdiyarbakir.OrgMesleğinizi Seviyormusunuz?

Leyla Irmak:Evet, bunca sıkıntı ve soruna rağmen, mesleğimi çok seviyorum. Çünkü çocukluğumdan beri hayalini kurduğum mesleğimi, geniş kitleler ile beraber, halkımızın nezdinde sunmak, beni her şeyden önce onore ediyor. Bunun sonucu olarak mutluyum, huzurluyum ve her zaman da umutluyum. Haberdiyarbakir.Org: Bu mesleği bırakmayı düşündünüz mü? Leyla Irmak: Sağlığım elverdiği sürece, kesinlikle mesleğimi bırakmayı düşünmüyorum. Bu yıl 15. Yılına girdiğim radyoculuk ve sunuculuk mesleğinde, halen ilk günkü gibi heyecan ve özveriyle çalışıyorum. Sanki mesleğe yeni başlamış gibiyim. Enerji doluyuz, ekibimiz güzel ve tecrübeli, yolumuz daha uzun. Olabildiğince doğru, objektif ve ilkeli yayıncılık anlayışımızla, bu güzel yolculuğa devam edeceğiz.Yolumuz aydınlık ve huzur dolu olsun.Sevgi, saygı ve selamlarımla. Can Radyo Tv. ‘Güne Merhaba’ Program Yapımcısı, Yönetmen Ve Sunucusu Leyla Irmak. Kaynak: Haberdiyarbakir.Org Haber Ajansı Ailesi.

Anahtar Kelimeler:
  • 36
    SEVDİM
  • 41
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 21
    İNANILMAZ
  • 18
    ÜZGÜN
  • 6
    KIZGIN
“Gazetecilik Demokrasilerin Vazgeçilmez Unsurları Arasındadır”Önceki Haber

“Gazetecilik Demokrasilerin Vazgeçilmez...

Tarihi Eser Kaçakçılığı Yapan 3 Şahıs Suçüstü YakalandıSonraki Haber

Tarihi Eser Kaçakçılığı Yapan 3 Şahıs Su...

Haber Yorumları

  • Eşref Akdemir23-10-2022 03:52

    Başarıların Daim Olsun Yüreği Sevgi Dolu Güzel Özel Bir O Kadar Süper İnsan Diyarbakır'ın Lelyacanı ⭐⭐⭐⭐

  • Sesine ses17-01-2022 23:14

    Kendini Ne Güzel İfade Etmişsin Leyla Irmak Tebrik Ederim Başarılarının Devamını Dilerim ??

  • ilknur Anar15-01-2022 18:35

    Gurur kaynağımız

  • ilknur Anar15-01-2022 18:35

    Gurur kaynağımız

  • ilknur Anar14-01-2022 18:12

    Gurur Kaynağımız Leyla lrmak

Yorum Yazın

Reklam Alnı