Kutlu Bir Destanın Adıdır 15 Temmuz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kutlu Bir Destanın Adıdır 15 Temmuz
Dicle Elektrik Reklam 111
Abone ol
Tarih 15 Temmuz 2016.Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, Son Derece Önemli Kilometre Taşlarından Biri. Seneler Boyunca, Sinsi Bir Şekilde Silahlı Kuvvetleri'nin İçine Sızmış Bir Grup FETÖ'cü Asker Tarafından 15 Temmuz 2016'da Gerçekleştirilen Darbe Girişimi, Halkımızın Onurlu Direnişi İle Geri Püskürtüldü.
Dicle Elektrik Reklam 2

Haber Muhabiri Ali Şeran
Haberdiyarbakir.Org Ankara

Haberin Resmi Kaynağı Süleyman Karaarslan / Büşra Bilgiç


Canı pahasına sokağa çıkarak vatanını koruyan kahraman ulusumuzun destansı mücadelesi, gerçekten görülmeye değer bir direnişe sahne oldu.Bu nedenle, yazıma başlarken, 15 Temmuz Millî Birlik ve Demokrasi Günü münasebetiyle, ülkemizin bekâsına kast eden tüm terör unsurlarını bir kez daha nefretle kınıyor, şanlı tarihimize bu destanı armağan eden halkımızı ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyor, şehitlerimizi rahmetle yad ediyoruz.

15 Temmuz 2016 günü maalesef kanlı bir darbe girişimiyle karşı karşıya kalan ülkemiz, milleti ve devletiyle omuz omuza verdiği direniş ve mücadeleyle tüm dünyaya örnek teşkil etmiştir. Sadece demokrasimizi değil, ülkemizin geleceğini de ipotek altına almaya çalışan bu hain girişim, halkımızın demokrasiyi ve seçilmiş hükümeti korumak için gösterdiği ferasetli direnişle geri püskürtülmüştür.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla sokağa dökülen kadirşinas halkımızın gösterdiği cesaret ve kararlılıkla elde edilen bu zafer, dünyada örneği olmayan bir ruh halini ve demokrasi bilincini, bir kez daha ortaya koymaktadır. Zaferle sonuçlanan bu anlamlı direnişi ve mücadele ruhunu toplumsal hafızada her daim diri tutmak amacıyla, ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ her yıl bir dizi çeşitli etkinliklerle anılmaktadır.

Ya Darbe Girişimi Gerçekleşseydi Ne Olurdu?

İşte bu sorunun cevabını, hiç birimiz vermek istemiyoruz. Hatta bu durumu düşünmek bile istemiyoruz.Resmi ve sivil olmak üzere toplamda 251 vatandaşımızın şehid, 2 binden fazla gazimizin olduğu, kanlı ellerin, karanlık dehlizlerde tezgâhladığı ve içimize sızmış tetikçileriyle gerçekleştirmek istedikleri darbe girişimi, ne mutlu bizlere ki, halkımızın demokrasi sevgisi ve direnişi karşısında başarıya ulaşamadı.

Düşünebiliyor musunuz, 15 Temmuz hain darbe ve işgal girişiminde 8 binden fazla askeri personel, 35 uçak, 37 helikopter, 74 tank, 250 zırhlı araç, 3 askeri gemi ve 4 bine yakın silah, milletimize karşı kullanıldı, bu ihanet girişiminde.Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Özel Harekât Daire Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü ve MİT saldırıya uğradı. Genelkurmay, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, TRT ve onlarca kurum işgal edilirken, bir o kadarının işgaline ise, halkımızın izin vermedi. Darbe girişimi sonucu 250 kahraman kardeşimiz şehid, 2 bin 193 kardeşimiz de gazi oldu.

Darbe başarılı olsaydı Eski Türkiye’nin FETÖ'cü modifikasyonuna uyanacaktık ve ülkemiz, bu darbenin arkasındaki karanlık zihniyetlerin sömürgesi haline gelecek, ekonomik olarak da bir yağma ülkesine dönüşecekti.Yıllardır elde ettiğimiz haklara el konulacak, muhacirler sığınacak bir yurt bulamayacaktı. İşte bu gerçeklerin farkında olan milletimizin sadık evlatları o gece ‘Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım’ diye haykırarak, bir insan seline dönüştüler ve karanlık zihniyetli insanların kanlı planlarını bir kez daha başlarında paralayarak, esarete geçit vermediler.Bu duygu ve düşüncelerle, azim ve sabırla muhteşem bir mücadele ve direniş sergileyerek, bir kez daha destan yazan halkımızı ve gazilerimizi saygıyla selamlıyor, şehadet şerbetini içen bütün şehidlerimize, Yüce Allah’tan rahmet ve mağfiret niyaz ediyoruz.

 

Haberdiyarbakir.Org Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:
  • 5
    SEVDİM
  • 6
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 3
    ÜZGÜN
  • 2
    KIZGIN
D.Ü 15 Temmuz Milli Birlik ve Beraberlik Günü EtkinliğiÖnceki Haber

D.Ü 15 Temmuz Milli Birlik ve Beraberlik...

Roma Döneminden 143 Sikke Ele GeçirildiSonraki Haber

Roma Döneminden 143 Sikke Ele Geçirildi

Dicle Elektrik Reklam 4

Yorum Yazın

Online Randevu