Kurtulmuş Diyarbakır’da Gündemi Değerlendirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kurtulmuş Diyarbakır’da Gündemi Değerlendirdi
Abone ol
Adalet Ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Diyarbakır İl Başkanlığının Aylık Olağan Toplantısına Katılan Ak Parti Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Diyarbakır, Ülke Ve Dünya Gündemine Dair Açıklamalarda Bulundu.

Muhabir Ali Şeran
Resmi Kaynak Nusret Bilgiç // Süleyman Karaarslan

Diyarbakır Divan Otel’de yapılan kahvaltılı basın açıklamasına, Ak Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Ak parti Diyarbakır Milletvekilleri İl Başkanı, MKYK üyeleri, Ak parti Diyarbakır İl başkanlığı yetkilileri ile, yerel ve ulusal basın yayın kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Halkımızın Bağrından Çıkmış Bir Hareketiz Ak partinin, halkımızın bağrından çıkan bir hareket olduğunu, ilk günkü heyecanla, hizmet çıtasını hep daha yukarıya çıkarmanın mücadelesini verdiklerini belirten Ak parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, şunları söyledi: ‘Diyarbakır’a her gelişimde, hep daha gelişmiş, ileriye doğru hamleler yapılan, yeni yeni projelerin gerçekleştiğini görmek, hepimizi mutlu ediyor.

Diyarbakır, Mekke, Medine ve Kudüs’ten sonra, 5. Haremi Şerif unvanına sahip, mukaddes bir kenttir. Gerek kamu ve gerekse özel sektör yatırımlarının devamlılığı, ekonomiye hareket getirmekte, yerli ve yabancı yatırımcıları kente yatırım yapmaya teşvik etmektedir. Sinesinde sayısız manevi ve kültürel yapı barındıran, tarihin canlı tanığı Diyarbakır ilimizin, her yönden bayındır ve mamur hale gelmesi, hepimizin müşterek hedefidir. Dolayısıyla, yeni yatırımların yanı sıra, bacasız sanayi olarak nitelendirdiğimiz turizm pastasından hak ettiği payı alabilmesi, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğraması, kuşkusuz ekonomiye de bir dinamizm katacaktır’.

Numan Kurtulmuş, sınır ötesi operasyonlar ile ilgili olarak şunları söyledi: ‘Terör örgütlerini destekleyenler, bilsinler ki eninde, sonunda hüsrana uğrayacaklar, Bizim Türkiye olarak, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da, birçok platformlarda dile getirdiği, herhangi bir devletin toprağında gözümüz yok. Bölgenin terörden arındırılması, ortak hedefimizdir. Komşularımız Irak ve Suriye açısından da, bu konu milli bir meseledir. Kaldı ki, biz sınır ötesi operasyonları yapmasaydık, beş milyona yakın mülteci daha, ilave olarak Türkiye’ye gelebilirdi’. Ak parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, ekonomide yaşanan sıkıntılarla ilgili olarak da şunları söyledi: ‘Bütün dünyada yaşanan bulaşıcı pandemi ve yaklaşık üç aydır süren Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle, tüm dünyada başta gıda olmak üzere endüstriyel materyaller, değerli madenler ve enerji kaynaklarına ulaşabilmede ciddi sıkıntılar yaşanıyor.

Dövizin yükselişi, hayat pahalılığını artırmakta, vatandaşlarımızın alım gücünü düşürmektedir. Elbette ki bizler, yaşanan sorunların farkındayız ve bu sorunların minimuma inmesi noktasında, tüm birimlerimizle gayret gösteriyoruz’. Ardından, sonu cevap kısmına geçilerek, basın yayın kuruluşlarının temsilcilerinin sorularına yanıt veren Numan Kurtulmuş, sözlerini şöyle tamamladı ‘Adalet ve Kalkınma partisi olarak, devletimizin tüm kurum ve kuruluşları, vatandaşlarımızın sorunlarının olabildiğince kısa zaman zarfında çözüme kavuşması, emtia fiyatlarının yükselmesi sonucunda doğan enflasyonun olabildiğince azalması noktasında, adeta teyakkuz halindeyiz’

Anahtar Kelimeler:
  • 3
    SEVDİM
  • 4
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 3
    ÜZGÜN
  • 2
    KIZGIN
On Gözlü Köprüde Diyarbakır Lezzetleri Görücüye ÇıktıÖnceki Haber

On Gözlü Köprüde Diyarbakır Lezzetleri G...

Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Görevden AlındıSonraki Haber

Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Görevden Alı...

Yorum Yazın

Reklam Alnı