"Klasik Kürt Edebiyatı'nda Ehmedê Xanê" Söyleşisi Düzenlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"Klasik Kürt Edebiyatı'nda Ehmedê Xanê" Söyleşisi Düzenlendi
Abone ol
Cuma Günü, (16 Aralık 2022) Diyarbakır Prof. Dr. Fuat Sezgin İl Halk Kütüphanesi'nde "Klasik Kürt Edebiyatı'nda Ehmedê Xanê'nın Yeri" Söyleşisi Düzenlendi.

Haber Muhabiri  Nigar Tarancı
Resmi Kaynak  DİYŞAD Basın

Geleneksel Hevsel Edebiyat Sohbetleri kapsamında düzenlenen  Klasik Kürt Edebiyatı etkinlikleri serisinin ikincisini olan "Ehmedê Xanê" söyleşisine, Dicle Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Muhammed Şerif Azarkan konuk oldu. İl Halk Kütüphanesi Müdürü Selman Aydoğdu'nun giriş konuşmasının ardından program, Tarihçi-Yazar Veysi Fida'nın moderatörlüğünde başladı.

"DİYŞAD/Diyarbakır Yazarlar ve Şairler Derneği" bünyesinde düzenlenen önceki etkinliklerde olduğu gibi bu söyleşiye de gösterilen yoğun bir ilgi vardı.İl Halk Kütüphanesi öğrencileri, Dicle Üniversitesi öğrenci toplulukları, ilgili öğretmenlerin ve edebiyat gönüllülerinin yoğun katılımı, İl Halk Kütüphanesi konferans salonunu taşırdı. DİYŞAD Yöneticileri ve üyeleriyle beraber İl Halk Kütüphanesi Müdürü Selman Aydoğdu, Kütüphane çalışanları, Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak, İş İnsanı Cevat Yıldız da söyleşiye icabet edenler arasındaydılar.

DİYŞAD Yöneticilerinin programa dair  açıklamalarında: "Bugünkü söyleşi ile,  DİYŞAD derneği olarak daha çok gençliğin eğlence 'Banliyö'su sayılan (Cadde 75) Mahabad Bulvarına da edebiyatın coşkusunu taşımış olduk. Hem de kütüphanenin konferans salonundan taşan yoğun bir katılımla... Daha çok diyalog daha çok sanat şiarıyla mevcut edebi mirasımızı korumakla beraber, toplumsal duyarlılığa ve edebi, kültür değerlerimize hizmet etmeye, bu şanı yüceltmeye devam edeceğiz" denildi. Bir hatırlatma ile de,  28 Aralık 2022'de, DİYŞAD ve Dicle Üniversitesi işbirliğiyle Suriçi'ndeki Dicle Üniversitesi Kültür Sanat Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde  "Şiir Gecesi" programı düzenleneceği, 30 Aralık 2022'de Ahmed Arif Edebiyat Kütüphanesi'nde "Klasik Kürt Edebiyatı'nda Feqîyê Teyran'ın Yeri" etkinliklerinin yapılacağı bilgisi verildi. Ehmedê Xanê söyleşisinin sona ermesiyle çekilen hatıra fotoğrafıyla,  program sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 3
    SEVDİM
  • 3
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 2
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bombalı Eylem: 9 Yaralı, 2 Gözaltı!Önceki Haber

Bombalı Eylem: 9 Yaralı, 2 Gözaltı!

'Ofsayt' Operasyonunda 12 TutuklamaSonraki Haber

'Ofsayt' Operasyonunda 12 Tutuklama

Yorum Yazın

Reklam Alnı