"Kendini Tanı, Kentini Tanıt" Kapsamında Diyarbakır’ın Tarihi Mekanları Tanıtıldı…

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"Kendini Tanı, Kentini Tanıt" Kapsamında Diyarbakır’ın Tarihi Mekanları Tanıtıldı…
Dicle Elektrik Reklam 11
Abone ol
“Kentini Tanı Ve Kentini Tanıt” Projesi Evet Belki Çoğunuz İlkez Duyuyor Bu Projeyi Zaten Amacımda Bu Proje Nedir? Neyi Amaçlıyor? Bugünkü Yazımdan Siz Değerli Okurlarıma Bu Projeyi Ve Yaşadığım Müthiş Deneyimi Anlatmak.
Dicle Elektrik Reklam 2

Haber Muhabiri Ali Şeran
Resmi Kaynak Ali Şeran"ın Özel Haberi

Yaratıcılığı stratejik bir faktör olarak kabul eden, Sürdürülebilir kalkınmanın ekonomik, sosyal, kültürel ve çevresel seviyelerinin farkında olan, Tarihi ve kültürel geçmişleri ile çeşitli kültürel aktörlerini bir arada bulunduran, Dinamik yapılarıyla yaratıcılığın yeni boyutlarını keşfeden ve üreten, Kendi yeteneklerini ve enerjilerini yönlendirecekleri alanlara hakim olan ve 21. yüzyılın mevcut sorunlarına kültürel potansiyeli ile cevap veren. Yani yabancılar açısından da cazip bir duruma gelmek hedefinde olan kentimizi. Gelecek yabancıların beklentilerini karşılamak, kentimizde faaliyet yürüten esnaf ve işletmelere yönelik çalışmalar yapan, kentin ekonomik yapısını güçlendirmek ve turizm potansiyelini gastronomi süreciyle yürütmeye çalışan ve öncülük anlayışı ile kentin tarihini, kültürel değerlerini ön plana çıkarmaya çalışan birilerine, ihtiyacımız var.

İşte tamda bu nokta Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde kurulan, ülkemizin hiçbir belediyesinde  örneği olmayan, ilk ve tek olma özelliğine sahip Esnaflarımızın sorunları ile doğrudan ilgilenen ve çözüm yolları bulan, ayrıca  verdiği eğitim ve desteklerle esnafı daha donanımla bir hale getirmeyi amaçlayan "Esnaf ve Sanatkar İşleri Dairesi Başkanlığı" kuruldu geçmiş dönemde. Peki ne iş yapar bu birim? diye merak edip araştırırken ve büyükşehir belediyesinin sayfasında çıkan haberleri takip ederken.” Kentini tanı ve kentini tanıt” projesi ile karşı karşıya kaldım ve söz konusu projeyle ilgili bilgi alma talebinde bulundum..

Projenin amacı Diyarbakır şehrinde faaliyet yürüten esnaf ve işletmelerimize kent tarihi ve kültürü bilinci edindirip bu birikimi usta çırak ilişkisi içinde eğittiği genç kuşaklara aktarmalarını sağlamak. Şehrimize gelen turistlerimize kent hakkında bilgi verebilmelerini ve misafirlerimizin şehrimizi keşfederken zorlanmamalarına katkıda bulunmalarını sağlamakmış. Kadın esnaflarla beraber malum mesleki eğitim kurslarında eğitim gören kursiyerlerinde birer esnaf ve işletmeci adayı olduğu düşünülürse doğru ve yerinde bi kararla çıktık yola. bir gezi programıydı bu ama kendi kentimizin görmediğimiz aslında gidip görmemiz ve bilmemiz gereken tarihi yerleri rehber eşliğinde, farklı bi bakış açısıyla kentin tarihi mekanlarını hem görme hem de ve kısa ama  bir o kadar doyurucu, keyifli hikayesini öğrenme şansını elde ettim. işte kent bilinci eğitimi olan “kentini tanı ve tanıt” projenin amacının ne kadar anlamlı ve önemli olduğunu işt o an anladım. Anladım ki meğer biz kendi kentimize ve tarihimize ne kadar yabancıymışız. Adete yeniden keşfettim bu güzelim her yanı tarih kokan kenti.

Tabi ki bunda ibaret değil yeme –içme ve ulaşım gibi imkanları bu birim yani esnaf ve sanatkar işleri dairesi başkanlığı karşıladı. Bize eşlik eden daire başkanından, müdürlerine, rehberinden ve diğer birim çalışanlarının güler yüzlü, samimi ve candan ilgilerini de yabana atmamak lazım. Çok keyifli ve dolu dolu bi gün yaşadım. Kendilerine ilgi ve alakaları için tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Kentimizin böyle çalışmalara ve bu çalışmaları doğru insanlarla yürütmeye çok ihtiyacı var. Umarım farklı projelerle hizmetlerine devam ederler.. Ha bu arada geziler devam ediyor katılmak isteyen esnaf ve sanatkarlarımızın bu birime ulaşıp kayıt oluşturmaları yeterli Ayrıca edindiğim bilgiye göre gelen talepler doğrultusun da  . Gün ve tarihi sizler belirleye biliyorsun. Bu da ayrı bi güzellik yani sizleri mağdur etmeden sizlere hizmet veriyorlar. Bence kaçırmayın pişman olmayacaksınız. Sağlıcakla kalın…..

Anahtar Kelimeler:
  • 3
    SEVDİM
  • 5
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 3
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Diyarbakır'da 42 Gözaltına AlındıÖnceki Haber

Diyarbakır'da 42 Gözaltına Alındı

Terörün Finans Kaynağına Büyük DarbeSonraki Haber

Terörün Finans Kaynağına Büyük Darbe

Dicle Elektrik Reklam 4

Yorum Yazın

Reklam Alnı