Kayapınar Belediyesi’nden ‘Coğrafyamı Öğreniyorum’ Etkinliği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kayapınar Belediyesi’nden ‘Coğrafyamı Öğreniyorum’ Etkinliği
Abone ol
Kayapınar Belediyesi’nce Eğitim Akademileri Ve Bilgi Evlerine Öğrencilerine Yönelik ‘Coğrafyamı Öğreniyorum” Etkinliği Düzenlendi.

Haber Muhabiri  Ali Şeran
Resmi KaynakKayapınar Belediyesi Basın

Etkinlik kapsamında Kayapınar Eğitim Akademisinde öğrenim gören bir grup öğrenci, Lice İlçesindeki Bırklyen mağaralarını ziyaret etti. Ziyaret sonrası Eğitim Akademisindeki Coğrafya Atölyesi’nde ziyaretlerini deneyimleyen öğrenciler, ziyaret ettikleri yerlerin 3 boyutlu maketini yaparak, geziyi kalıcı hale getiriyor. Eğitime Dost Kayapınar Belediyesi, eğitim yönelik devasa yatırımlarını sürdürürken, diğer yandan da Eğitim akademilerinde ve Bilgi evlerinde ücretsiz eğitim verdiği öğrencilere yönelik etkinlikler düzenliyor.

Kayapınar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Eğitim Akademileri ve Bilgi Evlerindeki öğrencilerin Diyarbakır ve coğrafyasını yerinde görme ve tanıma imkânına sahip olmak amacıyla ‘Coğrafyamı Öğreniyorum’ adlı gezi ve atölye etkinliği düzenledi. Coğrafya branş öğretmenlerinin eşliğinde Çermik Şeyhan Dede Şelalesi, Silvan Malabadi Köprüsü ve Hevsel Bahçelerinin ardından bugün de Lice İlçesindeki tarihi Bırkleyn Mağaralarını ziyaret etti. Burada Bırkleyn Mağaralarında tarihi hakkında bilgilendirilen öğrenciler, gezi sonrası Kayapınar Eğitim Akademisinde geçerek, buradaki atölyede Bırkleyn, Şeyhan dede Şelalesi, Malabadi Köprüsü ve Hevsel Bahçelerinin 3 boyutlu maketlerini yaptı.

Karaman: “Yaşadıkları Coğrafyayı Görerek Öğreniyorlar”

Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Karaman, ‘Coğrafyamı Öğreniyorum’ projesi ile Kayapınar’da Eğitim Akademileri ve Bilgi evlerinde adeta bir açık hava müzesi olan ve birçok tarihi arkeolojik alana sahip Diyarbakır’ı sınıf içerisinde teorik ve pratik bilgiler verilerek öğrencileri aydınlatıldığını ifade ederek, “Daha sonra söz konusu yerlere geziler yaparak bunları sahada görmelerini temin ediyoruz. Ve ardından tekrar bir geri dönüşle 3 boyutlu maketlerini çıkarıyoruz. Kardeşlerimizin arkadaşlarımızın hafızasında bu yer ediniyor. Böylelikle yaşadıkları coğrafyayı öğrenmiş oluyorlar. Bunu uygulamada tatbik etmiş oluyorlar. Böylelikle yeni nesillere aktarmayı hedefliyoruz” dedi.

“Proje Amacına Hizmet Ediyor” Karaman, şöyle ekledi: “Bu projeyi hayata geçirdiğimizde gördük ki, Diyarbakır’da yetişen bir genç kardeşimizin çok merkezi konumdaki Hevsel bahçelerinden Malabadi köprüsünden bir kulaktan dolma bilgisi var ama yerinde hiç görmemiştir. Mesela bir Liceli evladımız Lice’deki Bırkleyn mağarasını görmeden Lice’de yetişmiştir. Bu vesile ile bu projeden yararlanan Diyarbakırlı gençler belki ülke genelinde meşhur belki dünyaca üne sahip aynı zamanda UNESCO Kültür mirası listesinde olan değerleri bir kez de gözleri ile görmüş oldular. Sadece kulak dolgunluğu ile kalmadılar, gözleri ile de görmüş oldular. Bu anlamda projemiz amacına hizmet etmiş oldu”

Kayapınar Eğitim akademisi Öğrencisi Medine Demirel, Coğrafyamı Öğreniyorum’ presi kapsamında gidemedikleri tarihi güzellikleri görme fırsatını yakaladıklarının altını çizerek, “Proje sayesinde Bırkleyn Mağaralarını gelip yerinde gördük. Proje sayesinde Diyarbakır’ın birçok tarihi ve coğrafi alanlarını geziyoruz. Gezmeye de devam edeceğiz. Proje Diyarbakır’da eğitim gören öğrenciler bizim için iyi oldu. Hem şehrimizi tanıyoruz, hem de başka bir şehre gittiğimizde biz şehrimizi tanıtma fırsatını buluyoruz. Buraya öğretmenlerimizin nezaretinde ilk kez geldik” dedi. Öğrencilerden Ahmet Serdar Bacalan ise, Kayapınar Belediyesi’nin “Coğrafyamı Öğreniyorum” projesi kapsamında Bırkleyn’e geldiklerinin altını çizerek, “Bir Liceli olarak ilk defa Bırkleyn’i gördüm Daha gezeceğim çok yerimiz var. Gezip öğreneceğiz” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 2
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 2
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
80 Binden Fazla Öğrenci Okula Uyum Eğitimi Programına BaşladıÖnceki Haber

80 Binden Fazla Öğrenci Okula Uyum Eğiti...

Çevre Kirliliğine Yol Açan Hurda Araçlar ÇekildiSonraki Haber

Çevre Kirliliğine Yol Açan Hurda Araçlar...

Yorum Yazın

Reklam Alnı